twijfeling aan de duitse eindoverwinning

Plaats een reactie

Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :frownno: _/-\o_ :+ :shocked: :yes: :zapped: :bonk: :/ :r :full:
Bekijk meer smilies

BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[url] staat AAN
Smilies staan AAN

Voorafgaande berichten
   

Weergave uitklappen Voorafgaande berichten: twijfeling aan de duitse eindoverwinning

door paulstolk » 25 jan 2004, 20:21

Vanaf wanneer bedoel je dat er aan de Duitse overwinning werd getwijfeld? Vanaf een bepaalde gebeurtenis of vanaf een bepaald jaartal?

Misschien kan ik daar wat meer mee

door paulstolk » 25 jan 2004, 20:16

Sorry... maar je economische reden is niet helemaal volledig. De Duitse economie had tijdens de oorlog met enorme schaarste te kampen. Onderdelen voor vliegtuigen bijvoorbeeld werden niet of nauwelijks geleverd.

door kirsje » 25 jan 2004, 19:58

hallo ik heb die politieke reden egt hendig zwaar nodig...HELP :S ?? :$ :d XXX KIRS

door kirsje » 25 jan 2004, 14:50

nou de economische reden heb ik nu maar nu de politieke reden nog...wat is een politieke reden waarom er getwijfeld werd aan de Duitse eindoverwinning?? xx kirsten

door kirsje » 25 jan 2004, 14:10

jaa en de politieke reden waarom er getwijfeld werd aan de duitse eindoverwinning???

door Peter M » 25 jan 2004, 14:04

ja, nu heb je wel iets economisch, maar dat zijn niet echt oorzaken voor het verliezen van Duitslend in de Tweede Wereldoorlog.....
Al de economische problemen die Duitsland had na WOI werden vanaf 1933 vrij snel opgelost door de sterke man Hitler. Met de economie in Duitsland was in de periode '33-'45 weinig mis, denk ik.

door kirsje » 25 jan 2004, 13:55

is dat goed??

door kirsje » 25 jan 2004, 13:52

ik heb bij een economische reden nu:De economie van Duitsland had het zwaar te verduren gekregen na de eerste wereldoorlog. Na de eerste wereldoorlog probeerde Duitsland hun economie weer op te bouwen maar Duitsland moest ook herstelbetalingen leveren aan Frankrijk en Engeland. Die herstelbetalingen rustten zo zwaar op Duitsland dat er weinig geld was voor de economie opbouw. Frankrijk kwam zelf de herstelbetalingen halen en bezette daarbij tijdelijk het Ruhrgebied. Dat leidde tot stakingen. De stakingen en de bezetting zorgde ervoor dat de mark fors in waarde daalde. Totdat door middel van het Dawes-plan de Duitse economie weer een beetje overeind kwam. Maar men wist niet of de economie wel stabiel genoeg was om een tweede wereldoorlog te overleven.

en bij een politieke reden nu: Duitsland wilde geen tweefronten oorlog. Daarom wilde Duitsland een verdrag sluiten met de Sovjetunie. Maar Stalin wist dat een confrontatie met Duitsland niet uit kon blijven en sloot een verdrag. Dat verdrag was het Molotov-von Ribbentop pact. Met dit verdrag wou Stalin tijd rekken zodat hij de defensie kon versterken. Het Molotov-von Ribbentop pact had tweed delen. Er was een openbaar deel en een geheim deel. Het openbare deel hield in dat de beide partijen elkaars tegenstanders niet zouden helpen. In het geheime deel stonden hoe de landen verdeeld werden. Zo werden Finland, Estland, Letland en een deel van Litouwen toegevoegd aan de Sovjetunie. Het andere deel van Litouwen ging naar Duitsland. En Polen werd ook nog over beide partijen verdeeld.

door Peter M » 24 jan 2004, 21:26

Island-hopping is de tactiek die het Amerikaanse leger gebruikte in de Stille oceaan. Deze tactiek bestond eruit om eilandje per eilandje te veroveren om zo steeds dichter bij Japan te geraken.

Ik blijf ondertussen denken over die economische reden :)
misschien dat iemand met wat meer kennis terzake wat licht kan doen schijnen op deze materie?

door kirsje » 24 jan 2004, 21:18

en ik heb nog een vraag...welke betrekking heeft de term : island-hopping ??

door kirsje » 24 jan 2004, 21:17

maar er moet een economische reden zijn waardoor men twijfelde aan de duitse eindoverwinning... :S

door Peter M » 24 jan 2004, 21:03

Volgens mij is het met Duitsland nooit echt economisch slecht gegaan TIJDENS de oorlog. Als de Duitse oorlogsindustrie niet te kampen had gehad met geallieerde bombardementen had die nog wel heel wat kunnen produceren.
Ik denk niet dat de economie er veel mee te maken had.

door kirsje » 24 jan 2004, 20:53

dat heeft tog niets te maken met de economie?? :S

door kirsje » 24 jan 2004, 20:50

en hoe zit het dan met de economische reden?? want dat kan ik me dus helemaal niet voorstellen...ik en mijn vriend hebben namelijk een gigasntische discussie hierover...?? xx kirs

door Roel R. » 24 jan 2004, 20:37

antwerpx schreef:Hitler nam in 1942 (of 1943?) het opperbevel van het leger op zich. Hitler was een grote nul op militair-tactisch gebied en gaf liever zelf bevelen dan dat over te laten aan een van zijn Generaals.
Dat heeft tot de mislukking van verschillende operaties geleid.
Daarbij kwam dat het tegen hitler ingaan tot degradatie, gevangenisstraf of tot de dood kon leiden!

Omhoog