pvda slaat kraakalarm.

Plaats een reactie

Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :frownno: _/-\o_ :+ :shocked: :yes: :zapped: :bonk: :/ :r :full:
Bekijk meer smilies

BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[url] staat AAN
Smilies staan AAN

Voorafgaande berichten
   

Weergave uitklappen Voorafgaande berichten: pvda slaat kraakalarm.

door Jim » 02 mar 2006, 19:08

Ik mis nog wat:

Als je een huis kraakt ben je wel verplicht om huur te betalen of op z'n minst contact met de eigenaar te zoeken om een huur regeling te treffen.

Er zijn genoeg krakers die gewoon een contract hebben gesloten met de eigenaar.

Veel eigenaars huizen laten verkrotten om daarna met de grond te kunnen speculeren.

Huizen die "ingericht" zijn o.a. tafel stoel gordijnen. Die mogen bij de wet niet gekraakt worden.

Ik vindt het in tijd van (woning) nood a-sociaal om goede geschikte huizen en panden niet te laten bewonen of desnoods te verkopen aan personen die dat willen kopen.

Een dak boven je hoofd is van levensbelang.

door Arjen » 09 feb 2006, 19:11

Wag ff; als jij deze ervaring hbet met krakers snap ik dat je dit rare mensen vindt. Ik wil je er wel op wijzen dat deze mensen dit waarschijnlijk zeer overdreven hebben en dat veruit de meeste krakers gewoon goeie mensen zijn.

Het zijn niet deze mensen die de sp hoog houdt.

Je moet het zo zien: ert zijn in elke groep mensen positieven en negatieven. Het is gewoon jammer dat jij de negatieve tegen bent gekomen. Als je wil kan ik je wel eens voorstellen aan een groep positieve krakers?

door Michiel » 09 feb 2006, 16:55

Uit het oogpunt van woningnood vind ik het kraken begrijpelijk, en het moet tot op zekere hoogte worden getolereerd.

Hier in de buurt staat een villa die jaren leegstond, en vorig jaar gekraakt is. Daar op het terrein een flakbunker stond, zag ik mijn kans schoon daar eens ron te gaan kijken, en zo kwam ik met de krakers in gesprek.

En toen heb ik me dus een duidelijk beeld gevormd van krakers. Dit waren allemaal jongeren tussen de 16 en 30 jaar die deel uitmaakten van één of andere kraakbeweging. Ze beschouwden het kraken als een bepaalde cultuur. Dit soort krakers werkt niet, komt door "skippen" (zoeken in vuilcontainers en bedelen om spullen die over datum zijn bij o.a. supermarkten) aan eten, en houdt zich de rest van de dag bezig met speed snuiven, housemuziek draaien en graffiti spuiten in en om het kraakpand. Soms houden ze illegale housefeesten waar dan krakers uit het hele land op af komen. Als ze het zat zijn, slapen ze een paar dagen en begint alles weer van voren af aan. Door mijn gesprekken met deze mensen ben ik me ervan bewust geworden dat er honderden krakers als deze zijn, en dat het niet alleen studenten betreft die geen kamer kunnen vinden.

Ik ben van mening dat dit soort lieden zich er erg makkelijk vanaf maken. Niet werken, wonen in andermans eigendom (nog te zwijgen over de manier hoe ze daarmee omgaan: de villa in kwestie veranderde in drie maanden in een halve ruïne), afval eten, snuiven en de boel onderkalken met grafitti. Dan heb ik zoiets van: ga werken en zorg dat je een normaal leven krijgt!

En dan te bedenken dat de SP dit soort mensen hoog houdt....

door Arjen » 07 feb 2006, 19:36

Robin schreef:
wat ik ook heb meegemaakt is dat een woningbouwvereniging (meerdere) woningen vroegtijdig dichttimmert,met het oog op sloop bv, terwijl dit nog niet daadwerkelijk direkt gaat plaatsvinden.Een maat van me woont nu in een huisje dat eerst gekraakt is ,door anderen ,waarvan hij t kon overnemen en woont daar al 4 jaar en de eigenlijke krakers voor hem ook al een jaar Dan heb je t over woningen vijf jaren leeg en dichtgetimmerd. Bij deze maat was de reden vd woningbouw dat er geen douche aanwezig was bij de aankoop(vorige eigenaar was aan t verbouwen nog en toen met oog op sloop uitgekocht)Deze maat is gedaagd geweest en de rechter heeft de woningbouw toen aangeraden met hem een gebruikersovereenkomst aan te gaan.Hijzelf vindt dat hij een woning zo heeft toegevoegd aan ...etc Is wat voor te zeggen of niet....en hij vindt ook nog dat je niet illegaal kan zijn op deze aarde,mensen die dit woord gebruiken,heb je dit zelf bedacht,?zo schijnt apartheid dus een nederlands woord van origine te zijn ,wie ben jij eigenlijk dat je een ander hoe dan ook bestempelt en waarom zou jij daardoor meer recht hebben op wat dan ook,waarom scheidt je je zo af van een MENS onmenselijk heel menselijk? hoeft niet ,open your hearts people!!

door Arjen » 04 feb 2006, 23:34

Ik zal pogen nog een maal duidelijk te zijn hierover.
Het is namelijk zo gegaan:

Ons huidige kabinet is de inkomsten belastingen gaan verhogen en wat zuiniger om gegaan met ons geld. Dit heeft een tendens in werking gezet in de economie, een hele bijzondere zelfs gezien we met een kringloop te maken hebben.

Kijk, als ik (De Nederlandse Bank) 1 gulden heb en deze in de nederlandse economie doe belanden door hem uit te geven gaat deze munt eren aantal maal van eigenaar verwisselen om uiteindelijk bij DNB terug te komen. Deze gulden gaat 56 maal wisselen van eigenaar (een jaar of 10 geleden) alvorens dit te doen.
Het begrip btw is je vast wel bekend. Je ebtaalt namelijk 19,5% btw op elk product dat je koopt. Als deze gulden inderdaad 56 maal van hand verwisselent dan is er 56 * 19,5% * 1 gulden belasting verdiend door de staat. Dit komt neer op laten we zeggen 5 gulden per gulden die DNB verlaat.
Als je dus geen inkomsten belasting zou heffen zou het zo zijn dat per gulden die DNB verlaat een inflatioe van 500% op zou treden. Dit kunnen we natuurlijk niet hebben. Dan is er in no time zoveel geld in omloop dat onze gulden niets meer waard is. Vandaar dat er een bepaalde balans nodig is in deze kringloop. De belangrijkste methode om deze balans te beïnvloeden van de overheid is de inkomsten belasting. Door de inkomsten belasting te verhogen of te verlagen komt er namelijk meer of minder geld in omloop om zo meer of minder geld in de staatskas te doen belanden.

Het rare is dus dat er in ditgeval aan het begin van het kabinet Balkenende gelijk belasting verhogingen zijn aangekondigd. Hierdoor onstaat dus een kleiner bedrag in de staatskas. De reden hiervoor was een tekort in de staatskas...waarom is dit dan zo besloten? Hierdoor heeft men besloten dat er nog steeds te weinig geld was en dus bezuiningen aangekondigd. Door die bezuinigingen is er dus nog minder geld in de economie gekomen en dus nog minder in de staatskas. Wat weer nieuwe bezuinigingen nodig maakte.

Tot overmaat van ramp is men toen het vertrouwen kwijtgeraakt ( zoals Dvaupell al zegt ) en heeft men het geld wat er dan nog wel was op de bank gezet. Dit is dus ook niet in de economie terecht gekomen hierdoor.

Het is dus een steeds groter probleem geworden door de kortzichtigheid van onze regering.

Het punt dat jij maakt Bob, namelijk dat scholen en het zorgen voor anderen geld kost is een goeie dijenkletser. Elke gulden die je in je eigen economie investeert levert immers 5 gulden op in de staatskas. Elke gebouw dat gebouwd wordt, elke werknemer die zijn loon krijgt en elk mens die we een uitkering geven betekennen geld in JOUW zak Bob.

Blik eens in je hart en zie welke schatten zorg en liefde voor je naaste je op kan leveren Bob.
;)

Nota Bene:

Hoe grappig dat vol liefde en zorg voor de zwakkeren zijn een land rijk maakt en hoe grappig dat slechts uit angst zelf te kort te komen een land tekort kan komen. Precies dit waar je dvaupell en mij van beticht is wat je zelf dus feitelijk doet Bob.

door dvaupell » 04 feb 2006, 22:20

... Ik heb niet de indruk dat jij daar meer inzicht in hebt dan ieder ander hier op dit forum...

Nogmaals; Als je de consumenten van minder geld voorziet geven ze dus minder uit... Dat is directe schade aan de economie.
Omdat deze consumenten steeds minder te besteden kijgen verliezen ze een beetje vertrouwen in de toekomst, waardoor ook het geld wat ze eventueel wèl zouden kunnen uitgeven op de bank blijft.

2x verlies voor de economie dus.

Overigens: Het feit dat de economie weer een beetje lijkt aan te trekken is niet de verdienste van dit kabinet maar van het feit dat de economie in Europa als geheel aantrekt. Wij bungelen een beetje onderaan deze ontwikkeling, dankzij deze zuinige regering.
Natuurlijk is het niet goed meer geld uit te geven dat er is.. Daar zijn we het wel over eens. Maar minder geld uitgeven dan kan is voor de economie minstens even schadelijk.

door 779 » 04 feb 2006, 21:46

Ja maar wat heb je nodig om te kunnen investeren?

Je moet eens weten wat het allemaal kost tegenwoordig. Wat de zorg kost, wat de scholen kosten en welke bijdrage de overheid daartoe voegt als het gaat om geld.

779

door dvaupell » 04 feb 2006, 21:37

Jammer dat je zo primair reageert...

Wat zowel Arjen als ik bedoelen is meer dat wij van mening zijn dat in een periode van teruglopende economie je de economie moet aanjagen door te investeren... Dat doe je door de burgers (die vormen namelijk samen de economie) meer gaan besteden. Door aankoop van wat dan ook wordt namelijk de hele keten (supply-chain) gestimuleerd, waardoor alle onderdelen van de keten wat geld kunnen verdienen, waarvan ze dan weer een deel afdragen aan de staat (Belastingen) waardoor zowel de bestedingen in algemene zin toenemen als de inkomsten van de staat.

En zo eenvoudig is dat. Als je wilt bezuinigen dan doe je dat in tijden van hoogconjunctuur.

Dat heeft weinig met eventueel eigenbelang te maken.

door 779 » 04 feb 2006, 18:51

Welke feitelijke noodzaak moet het dan zijn? JUllie zijn van mening dat het kabinet het verkeerd doet en dat ze op moeten zouten en dt het tijd wordt voor PvdA die al het geld weer kan uitgeven zodat JIJ het beter hebt... Niet dan?

779

door dvaupell » 04 feb 2006, 17:59

Tsja, Ik vind dat je 't goed hebt verwoord Arjen.. Weinig aan toe te voegen. Het enige feit dat Bob noemt is dat het huidige kabinet ernstig bezuinigt... De feitelijke noodzaak wordt helaas niet genoemd.

door Arjen » 04 feb 2006, 14:19

Wag ff bob, ik voel me behoorlijk genoodzaakt om tegen je in te gaan. Dit terwijl we dan wel behoorlijk afdwalen...

Het zit ongeveer zo: alle hervormingen op sociaal gebied kosten ongeveer net zoveel als de kosten die er zogenaamd teveel waren vroeger. Los hiervan komen de kosten nu niet meer terecht bij de mensen die het hard nodig hebben en het direct weer uit (moeten) geven, maar in fondsen die ervoor bestemd zijn dit NIET uit te geven. Zolang je je geld uitgeeft in je eigen economie KUN je alleen maar winst maken.
De enige manier om verlies te maken is door je geld NIET uit te geven (in je eigen economie) jij denkt na over de situatie alsof het een bedrijf betreft, maar het betreft een kringloop. Ook door het verhogen van je belastingen (inkomsten) krijg je minder geld in je economie en dus minder belastingen en daardoor krijg je dus tekorten. Als gevolg daarvan moet je dan natuurlijk weer bezuinigen.

Nu goed..als je meer hiervan wilt weten moet je misschien maar een aparte thread openen.

Anyway..het staat dus in de grondwet dat elke nederlander het woonrecht bezit. Vanaf daar passen de wetten zichzelf aan op de behoefte van het moment en ontstaat de wet dat je huizen kunt koen en huren. Als blijkt dat er onvoldoende ruimte bestaat om te wonen terwijl er wel veel ruimte is die leegstaat zijn er dus verdere ontwikkelingen nodig en die ontwikkelingen hebben zichzelf geüit als antikraak projecten en een gedoogbeleid. Dit alles speelde ten tijde kabinet dan Uyl en ik persoonlijk vind het van goede intenties getuigen dat het allemaal mag. Want er is uiteraard geen enkele denkbare reden om mensen maar onder een brug te laten wonen terwijl er duizeneden gebouwen al tientallen jaren leeg staan.

Arjen

door 779 » 04 feb 2006, 13:34

Is het dan geen feit de hele verzorgingsstaat op de schop genomen is? Dat iedereen hergekeurt wordt? Alle belastingen en premies gingen omhoog. Moet ik daarvoor bronnen gaan zoeken? We zitten nu op de blaren die de vorige kabinetten hebben gemaakt door alleen geld uit te geven en meer te lenen. Waarom denk je dat Zalm persé onder het begrotingstekort van 3% wil blijven? Alle meevallers worden gebruikt om schulden af te lossen. En je wilt niet weten hoeveel miljard die schulden zijn.

Ik vind het jammer dan in Nederland zoveel mensen blind zijn op dit gebied. Dat ze niet zien hoe klote dit kabinet het vind om de bevolking meer geld te laten betalen...

779

door dvaupell » 04 feb 2006, 13:28

Bob.. De door jou aangehaalde "feiten" zijn volgens mij geen feiten maar een mening. Er bestaan volgens mij geen feiten in deze situatie.

Mocht je toch over feiten beschikken, dan graag ook de achtergrond, bronnen en dergelijke noemen.

door 779 » 04 feb 2006, 13:18

Arjan, we kunnen blijven discussieren, maar ik heb mij degelijk in de feiten verdiept en één van die feiten is dat dit kabinet vreselijk moet bezuinigen op JA bijna ALLES. En we hebben hiervoor vette jaren gehad, maar dat is allemaal uitgegeven. En dat is een FEIT!

779

door Sjoerd » 04 feb 2006, 13:16

Tja... achteraf kakelen de kippen... Maar zoals je zei: we dwalen af. :wink:

Omhoog