De aantrekkingskracht van het derde rijk.

Plaats een reactie

Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :frownno: _/-\o_ :+ :shocked: :yes: :zapped: :bonk: :/ :r :full:
Bekijk meer smilies

BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[url] staat AAN
Smilies staan AAN

Voorafgaande berichten
   

Weergave uitklappen Voorafgaande berichten: De aantrekkingskracht van het derde rijk.

door blue » 25 mar 2005, 00:11

Een paar dingen die mij opvallen in zo'n discussie, als "gast" posten zou naar mijn idee geen probleem zijn, maar als je als gast je continue mengt in één discussie waaruit blijkt dat het eigenlijk gewoon een lid is, kan ik mij voorstellen dat dit wat frustrerend werkt.

En de eerste dingen die ik geleerd heb als je een discussie ingaat is om open te staan voor de ander zijn mening en om soms ook je mening aan te passen Soms als ik hier een discussie volg krijg ik al het idee dat voor sommigen hun mening al vast staat voordat ze er aan beginnen en dat ze deze toch nooit zouden aanpassen, en dat creert naar mijn mening soms de "wellus nietus" discussies zoals bijvoorbeeld in dit topic, waar we eingenlijk niets mee opschieten.

en om op de vraag in te gaan: heel kort!

Je raakt gefascineert door het beeld dat je eerst hebt bij het derde rijk: zoals al vaak genoemd, bijvoorbeeld: de eenheid, het leger, het materiaal(zware tanks etc). en je blijft gefascineert door dat je steeds meer leert dat er heel veel dingen anders zijn dan jij dacht hoe ze waren.

Maar mijn ik benadruk ook, de fascinatie heeft NIETS, met wat voor soort van neo-nazisme te maken.

In mijn geval dan :P

Greetz, blue

door bartdb4 » 24 mar 2005, 21:49

paul stolk schreef:
Aan de ene kant heeft het iets jongensboekachtigs, iets heroisch, iets romantisch. Aan de andere kant is het een periode die veel teweeg heeft gebracht. Wie herinnerd zich niet de verhalen van je opa?


jongensboek achtigs? romantisch? de verhalen van m'n opa zijn niet echt leuk wat hij zag was een half verbrande RAF piloot en nog meer erge dingen veroorzaakt door het derde rijk!!
niets romantisch aan die jochie's die vechten op 12 jarige leeftijdvoor die rotzak met het kleine snorretje!

GR Bart

door KevinP » 13 mar 2005, 23:53

Het feit dat het Derde Rijk slechts overkwam als een uitstekend georganiseerde maatschappij waarin staat, leger en politie-apparaat perfect functioneerden, is misschien wel één van de meest interessante onderwerpen van de geschiedenis van deze periode.

Functionarissen die exact dezelfde verantwoordelijkheden hadden en tegen elkaar uitgespeeld werden, organisaties met hetzelfde werkterrein die regelmatig onderlinge conflicten hadden, de machtige Gestapo die in sommige plaatsen slechts bestond uit één functionaris, de SS die ontzettend vaak van structuur en beleid veranderde, concentratiekampen waarbinnen bewakers hun eigen corrupte beleid konden uitvoeren en de sterkte van Duitse legereenheden die soms slecht bestond op papier. Dit is het beeld van het Derde Rijk dat veel dichter bij de waarheid ligt dan de perfect georganiseerde staat.

door Gertos45 » 13 mar 2005, 20:59

Proos schreef:Het onderdeel #vragen is niet voor discussies bedoelt, maar om vragen te stellen. Eventueel kan een topic verplaatst worden naar #discussies, alwaar men ook geregistreerd moet zijn om te kunnen posten.
Ach dat wist ik niet. Ik zou graag nog eens mijn mening over dit onderwerp geven, maar nu niet...

door Gast » 13 mar 2005, 19:18

Proos schreef:Het onderdeel #vragen is niet voor discussies bedoelt, maar om vragen te stellen. Eventueel kan een topic verplaatst worden naar #discussies, alwaar men ook geregistreerd moet zijn om te kunnen posten.
Sorry :oops:

door Gast » 13 mar 2005, 19:17

Harro schreef:Daar heb je dus nog zo'n bezwaar tegen posts van niet-leden. Dat onduidelijk is welke gast nou wat post en dat een gast zich niet meer laat zien als hij in een discussie niet kan overtuigen zie je ook in deze thread...

http://forum.wo2.nl/viewtopic.php?t=595 ... c&start=30

Vandaar mijn opvattingen over reageren op gasten.
"'harro''Ik doe mijn post steeds met een signatuur zo als je kunt zien.
Zodra een andere dat ook gaat doen laat ik die gene waar ik mee bezig ben dat weten dat ik iets anders ga gebruiken.

door Proos » 13 mar 2005, 19:15

Het onderdeel #vragen is niet voor discussies bedoelt, maar om vragen te stellen. Eventueel kan een topic verplaatst worden naar #discussies, alwaar men ook geregistreerd moet zijn om te kunnen posten.

door Harro » 13 mar 2005, 19:05

Daar heb je dus nog zo'n bezwaar tegen posts van niet-leden. Dat onduidelijk is welke gast nou wat post en dat een gast zich niet meer laat zien als hij in een discussie niet kan overtuigen zie je ook in deze thread...

http://forum.wo2.nl/viewtopic.php?t=595 ... c&start=30

Vandaar mijn opvattingen over reageren op gasten.

door Gast » 13 mar 2005, 19:00

''harro''Dat blabla komt niet van mij.

door Gast » 13 mar 2005, 18:57

Harro schreef:"Gast", wat is er mis met het beargumenteren van je mening? Het lijkt mij toch logisch dat je een opinie op een forum moet kunnen onderbouwen, niet?
''harro''Ik kan je daar groot gelijk in geven, Maar ik merk aan andere gasten en leden dat ze daar niet van gediend zijn.

door Harro » 13 mar 2005, 18:52

"Gast", wat is er mis met het beargumenteren van je mening? Het lijkt mij toch logisch dat je een opinie op een forum moet kunnen onderbouwen, niet?

door Proos » 13 mar 2005, 18:44

Anonymous schreef:blabla
Het kunnen posten als gast is een vrijheid, bedoelt voor jongeren die gewoon even snel een vraag willen stellen, geen emailadres hebben en een hoop overbodige registraties te voorkomen.

Op het moment dat gasten "blabla" gaan posten maak je misbruik van die dienst. Ik wil iedere "gast" waarschuwen zich in #vragen te gedragen, omdat anders gewoon de IP's gebanned worden. Als blijkt dat een gast eigenlijk registreerd is onder een bepaalde username, dan gaat de username ook een tijdje de kast in.

door Gast » 13 mar 2005, 18:41

Harro schreef:Nee, maar in het verleden hadden gasten nogal eens de neiging om met de noorderzon te verdwijnen als ze geen argumenten meer hadden. Nickname of niet, ik praat liever met mensen die lid zijn van het forum.
''harro''Dan ga je toch met de leden praten en laat je de gasten toch links liggen als dat je teveel moeite is om met gasten een gewoon gesprek aan te gaan.
Ik kan mij voorstellen dat de gasten en sommige leden niet op jou reageren als jij begint over ARGUMENTEREN.

door Harro » 13 mar 2005, 18:31

Kijk, dat bedoel ik. Een discussie aangaan met een gast is zinloos. Overigens denk ik dat een aantal leden zich achter het "gast" label verstopt als ze willen etteren op dit forum.

door Gast » 13 mar 2005, 18:30

blabla

Omhoog