IK sNAP iets niet

Plaats een reactie

Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :frownno: _/-\o_ :+ :shocked: :yes: :zapped: :bonk: :/ :r :full:
Bekijk meer smilies

BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[url] staat AAN
Smilies staan AAN

Voorafgaande berichten
   

Weergave uitklappen Voorafgaande berichten: IK sNAP iets niet

door Harro » 02 apr 2005, 12:40

KevinP schreef:Dit is wat besloten werd tijdens de Wannsee-conferentie m.b.t. de behandeling van zogenaamde Mischlinge (=joden uit gemengde huwelijken)
Aha, op die manier. Ik snapte de vraag niet.

door Gertos45 » 02 apr 2005, 00:31

De Praktische uitvoering van een deel van hun leer, dat organisatorisch en in het wetboek werd vastgelegd werd in de jaren dertig...

Er was geen toekomst meer voor 'minderwaardigen' in het Duitsland van die tijd...eerst dachten ze aan evacueren, pas latar aan vernietigen.

De defintieve oplossing van het Joodse vraagstuk, dat was de Wannsee conferentie in januari 1942

door KevinP » 01 apr 2005, 22:58

Dit is wat besloten werd tijdens de Wannsee-conferentie m.b.t. de behandeling van zogenaamde Mischlinge (=joden uit gemengde huwelijken)
1) Behandeling van Mischlinge van de 1e graad

Mischlinge van de 1e graad, zijn met het oog op de eindoplossing van het Jodenvraagstuk met Joden gelijkgesteld.

Van deze behandeling worden uitgezonderd:


a)
Mischlinge van de 1e graad, die gehuwd zijn met iemand van Duitsen bloede, uit welk huwelijk kinderen zijn voortgekomen (Mischlinge van de 2e graad). Deze Mischlinge van de 2e graad zijn in wezen met Duitsers gelijkgesteld.

b)
Mischlinge van de 1e graad, aan wie door de hoogste instanties van de partij en de staat tot dusver i.v.m. bepaalde werkzaamheden of anderszins vrijstellingen zijn verleend. leder geval afzonderlijk moet nauwkeurig worden onderzocht, waarbij het niet uitgesloten is, dat de beslissing opnieuw ten nadele van de Mischling uitvalt.

Voorwaarden voor het verlenen van een vrijstelling, dienen steeds in beginsel de verdiensten van de Mischling in kwestie zelf te zijn. (Niet de verdiensten van een der, of beide ouders, of de huwelijkspartner van Duitsen bloede).

De Mischlinge van de 1e graad, die van de evacuatie wordt vrijgesteld, wordt - om het ontstaan van iedere nakomelingschap te beletten en het vraagstuk van de Mischlinge definitief te saneren - gesteriliseerd. De sterilisatie vindt vrijwillig plaats. Deze is echter een voorwaarde om in het rijk te mogen verblijven. De gesteriliseerde Mischling is nadien van alle beperkende bepalingen waaraan hij tot dusver is onderworpen, ontheven.

2) Behandeling van Mischlinge van de 2e graad.

De Mischlinge van de 2e graad worden in principe gerekend Duitsers van den bloede te zijn, met uitzondering van de volgende gevallen, waarin de Mischlinge van de 2e graad met de Joden worden gelijkgesteld:

a)
Afkomst van de Mischling van de 2e graad uit een bastaardhuwelijk (beide partners Mischlinge).

b)
Een van rassenstandpunt bijzonder ongunstig uiterlijke verschijning van de Mischling van de 2e graad, hetgeen hem reeds in zijn voorkomen tot de Joden doet behoren.

c)
Bijzonder slechte politiële- en politiëke beoordeling van de Mischling van de 2e graad, waaruit valt af te leiden dat hij zich als een Jood voelt en gedraagt.

Ook deze gevallen zullen echter dan niet als uitzonderingen worden beschouwd, wanneer de Mischling van de 2e graad met iemand van Duitsen bloede gehuwd is.

3) Huwelijken van Voljoden met personen van Duitsen bloede.

Van geval tot geval moet hier worden beslist of de Joodse partner geëvacueerd wordt, of dat hij/zij met inachtneming van het effect van een dergelijke maatregel op de Duitse verwanten van dit gemengde huwelijk, naar een bejaardengetto wordt overgebracht.

4) Huwelijken van Mischlinge van de 1e graad met personen van Duitsen bloede.

a)
Zonder kinderen. Zijn uit het huwelijk geen kinderen voortgekomen, dan wordt de Mischling van de 1 e graad geëvacueerd, resp. naar een bejaardengetto overgebracht. (Dezelfde behandeling als bij de huwelijken tussen Voljoden en personen van Duitsen bloede, punt 3).

b)
Met kinderen. Zijn er kinderen uit het huwelijk voortgekomen (Mischlinge van de 2e graad), dan worden deze, als zij met de Joden worden gelijkgesteld, tezamen met de Mischling van de 1e graad geëvacueerd, resp. naar een getto overgebracht. In zoverre deze kinderen met Duitsers worden gelijkgesteld (normale gevallen), worden zij van de evakuatie vrijgesteld en de Mischling van de 1 e graad eveneens.

5) Huwelijken van Mischlinge van de 1e graad met 'Mischlinge' van de 1e graad of Joden.

Bij deze huwelijken (inclusief de kinderen) worden alle gezinsleden als Joden behandeld en derhalve geëvacueerd. resp. naar een bejaardengetto overgebracht.

6) Huwelijken van Mischlinge van de 1e graad met Mischlinge van de 2e graad.

Beide huwelijkspartners worden, ongeacht of er kinderen aanwezig zijn of niet, geëvacueerd, resp. naar een bejaardengetto overgebracht, daar eventuele kinderen (uit dergelijke huwelijken) volgens opvattingen omtrent de raskenmerken in de regel een sterkere inslag van Joods bloed vertonen, dan de Joodse Mischlinge van de 2e graad.

SS-Gruppenfuehrer Hofmann staat op het standpunt, dat in vergaande mate sterilisatie moet worden toegepast, vooral daar de Mischling
voor de keus gesteld, of hij geëvacueerd of gesteriliseerd zal worden, zich liever aan sterilisatie zou onderwerpen.

Bron: http://www.ghwk.de/nederlands/protnl.htm

door Harro » 01 apr 2005, 22:51

Nee. De Nurnberger rassenwetten stammen uit 1935.

Wannsee was in 1942 en daar werden de afspraken gemaakt hoe de joden systematisch uit te roeien. De Nurnberger wetten bestonden toen dus al zeven jaar.

door KevinP » 01 apr 2005, 22:51

Op de Wannsee-conferentie hadden ze besproken welke 'aanpak' zou gelden voor deze verschillene classificaties. Dus of een tweede graads jood bijvoorbeeld ook vernietigd moest worden of niet.

door Dodo » 01 apr 2005, 22:49

Harro schreef:Nee. Dat heeft er helemaal niets mee temaken.
Oh wacht, ik was een beetje vaag.
Ik ging een onverwachts zijspoortje in. Ik had dat stukje van jou gelezen, en dus ook het stukje over de Joden. (wie nu een jood was en wie nu niet)
-jood(totale jood) = drie of vier grootouders waren joods
-jood (totale jood) = kruizing in de eerste graad maar praktiserend jood
-jood (totale jood) = kruizing in de eerste graad, getrouwd met een jood
-kruizing in de eerste graad (half-jood) = twee grootouders waren joods
-kruizing in de tweede graad (kwart-jood) = één grootouder was joods
-ariër = van Duits bloed of daaraan verbonden, zonder joodse afstamming
Ik dacht dat ze dit ook hadden besproken in de Wannseekonfrenz...

door Harro » 01 apr 2005, 22:47

Nee. Dat heeft er helemaal niets mee temaken.

door Dodo » 01 apr 2005, 22:46

Wat een waanzinnige theorie..
Hadden ze dit ook niet deels bepaald tijdens de "Wannseekonfrenz"?

door Harro » 01 apr 2005, 19:12

Klopt, maar dat was precies wat je schrijft: "ideale kenmerken". Er is natuurlijk een verschil tussen ideale kenmerken en enige kenmerken.

door Gertos45 » 01 apr 2005, 19:10

Dat wist ik niet.

Nogal logisch eigenlijk, anders zou 90% ofzo van de duitse bevolking niet Arisch zijn...

Maar in de Duitse propaganda kwamen de typische kenmerken zoals de typische blauwe ogen en blonde haren toch als ideale kenmerken naar boven?

Gertos;

door Harro » 01 apr 2005, 18:45

Klopt, hoewel ik één opmerking heb bij jouw omschrijving. Je schrijft dat blonde haren, blauwe ogen, een bepaalde schedelomtrek kenmerken waren van het arische ras. Dit is niet juist. De onderverdeling binnen het begrip "arisch" werd zo gemaakt dat de Duitse bevolking in (ik dacht zeven) hoofdgroepen pasten waarmee ook donker haar, andere oogkleuren e.d. binnen het begrip "arisch" vielen. Blond/blauwe ogen was b.v. groep 1.

door Gertos45 » 01 apr 2005, 18:39

Je schrijft het gedetailleerder en correcter dan ik, maar het komt op hetzelfde neer.

door Harro » 01 apr 2005, 18:35

Nu ik toch bezig ben gooi ik er nog maar wat uitleg tegenaan…

De rassentheorieën van de nazi’s waren gebaseerd op het werk van de antropoloog, Hans Günther, die stelde dat Europa bestond uit een verzameling rassen waaronder het Noordse, Oosterse, Westerse, etc. Zijn theorieën waren niets nieuws maar gingen terug op het 19de eeuwse boek “The Races of Europe” van Ripley, die als eerste drie rassen onderscheidde waarin Europa was te verdelen (hij noemde ze: Teutonic, Dissentis of Alpine en Mediterranean naar hun veronderstelde spreiding). Zoals alle antropologen identificeerde Günther geen enkel ras met een afzonderlijk land. Hij stelde juist dat elk land bestond uit een mengeling van mensen uit de Europese rassen, maar dat landen verschilden in de verhoudingen van de mengeling. Zo stelde hij dat Duitsland een mengeling had met overwegend Noordse afstamming en veel minder mediterrane invloeden dan bijvoorbeeld Italië. Toch gaven de nationaal-socialisten hun officiële goedkeuring aan zijn theorieën, hoewel ze er met het concept van “Duits bloed en daaraan verwant” een totaal eigen invulling aan gaven. Alle mensen van Duits grondgebied (het volk) waren nu van Duits bloed, ongeacht hun raciale kenmerken zolang het niet joods was. Blauwe, groene of bruine ogen, blond of donker haar, kort of lang, het maakte niet uit. Bepaalde andere landen, zoals Scandinavië, Nederland en Engeland, werden gezien als “verwant bloed”. Inwoners van de meeste andere landen kregen het stempel “vreemd bloed”. Het is daarom ironisch dat een Duitser in Günthers onderverdeling de classificatie “Noords” kreeg en volgens de nazi’s van Duits bloed was, terwijl een Pool bij Günther ook Noords was maar volgens de nazi’s vreemd bloed. Dit ondanks het feit dat ze volgens Günther voortkomen uit dezelfde genetische lijn.

De theorieën van Günther en de afwijkende invulling door de nazi's vind je ook terug in het eerste document dat ik hierboven postte. De SS-officier uit het huwelijksaanzoek krijgt van het Rasse- und Siedlungshauptamt het stempel voornamelijk Noords te zijn met kleine andere invloeden. Die kleine andere invloed was zijn Poolse afstamming. Volgens Günther was hij dus honderd procent Noords, volgens de nazi’s niet.

Kunnen jullie mij nog volgen?

door Harro » 01 apr 2005, 17:52

En zo waren er nog tientallen pagina's.

door Harro » 01 apr 2005, 17:51

Afbeelding

Omhoog