Wat was de aanleiding tot de rassenhaat tijdens WO II?

Plaats een reactie

Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :frownno: _/-\o_ :+ :shocked: :yes: :zapped: :bonk: :/ :r :full:
Bekijk meer smilies

BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[url] staat AAN
Smilies staan AAN

Voorafgaande berichten
   

Weergave uitklappen Voorafgaande berichten: Wat was de aanleiding tot de rassenhaat tijdens WO II?

door Opgeheven account 1427 » 09 mei 2005, 03:44

Hoe bedoel je, rassenhaat tijdens WOII? Het deel van de Europeanen dat de joden haatte? Het deel van de Amerikanen dat de Negers haatte? Het deel van de Amerikanen dat de Japanners haatten? Het deel van de Europeanen dat de Slaven (Alle volkeren ten oosten van de Duitse grens met Polen) haatte? Beetje brede vraag, gaat ook erg lang duren om uit te leggen.

Simpel gezegd:
Rassenhaat bestaat al zolang als de mens zelf. Het jodendom is een van de meest en vaakst gehaatte volkeren door de milennia heen. Het word pas gevaarlijk wanneer deze haat centraal komt te staan, bijv. in de politiek (duitsland) of Religie (Islam). Mensen als Adolf H. en de zijnen, maar ook bv Khomeini weten van deze haat gebruik te maken. Soms wakkeren ze de bestaande haat aan, soms beginnen ze de haat.
Rassenhaat ontstaat dus pas zodra het op grotere schaal mogelijk is. Er zijn altijd wel wat individuen die een diepe haat jegens een ras voelen, maar over het algemeen is echte 'rassenhaat' iets heel menselijks, helaas, omdat het eigenlijk een samenvattend woord is voor angst, jaloezie en onzekerheid.

door Arjen » 06 mei 2005, 20:10

Meestal is de oorsprong van haat angst.

door Harro » 06 mei 2005, 15:39

Meer gericht op je vraag (zie titel van topic): als een mens maar vaak genoeg te horen krijgt dat een deel van je landgenoten een gevaar vormen voor je land, voor je directe omgeving, voor je baan en voor je geluk, dan gaan mensen dit vaak geloven. Zeker als, zoals in nazi-Duitsland, de overheid dit verteld.

door Willem ter Haar » 06 mei 2005, 15:09

Waarom iemand een ander van een ander ras haat ligt totaal aan de persoon zelf. Het kan wezen dat de hater gewoon niet slimmer is en andere achter aan gaat. Kan wezen dat de hater bang is voor het andere ras. Kan wezen dat er nare dingen in het verleden zijn gebeurt. Noem maar een rede en het kan een geldige wezen om een ander ras te haten.

Wat was de aanleiding tot de rassenhaat tijdens WO II?

door just_mii » 06 mei 2005, 14:28

Misschien een simpele vraag, maar vaak geeft iedereen hier een heel ander antwoord op dus, wat is volgens jullie de aanleiding tot de rassenhaat?

Omhoog