Hebben we wat aan Hitler en zijn regime/gevolg gehad

Plaats een reactie

Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :frownno: _/-\o_ :+ :shocked: :yes: :zapped: :bonk: :/ :r :full:
Bekijk meer smilies

BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[url] staat AAN
Smilies staan AAN

Voorafgaande berichten
   

Weergave uitklappen Voorafgaande berichten: Hebben we wat aan Hitler en zijn regime/gevolg gehad

door seabee » 15 mei 2005, 21:23

Afschaffing fietsbelasting/fietsplaatje in 1941 door de Duitsers.

door Arjen » 14 mei 2005, 15:06

Doet me aan een film denken: Life of Brian.
"What did the Romans ever do for us apart from building the roads, schools, aquaducts, bring wine......"
Anyway..ik wilde de aandacht eventjes op vader en moeder dag richten.

door Mich » 13 mei 2005, 10:20

Narcolepticus schreef:
Als ik me niet vergis hebben we het Kindergeld aan Hitler's staatssysteem overgehouden, maar ik kan ook COMPLEET miszitten. Zal het straks wel, als ik wat meer tijd heb, opzoeken.
Ja klopt! Het kindergeld (in Nederland beter bekend als de kinderbijslag) hebben we inderdaad te danken aan 'oom Adolf.' Toevallig heb ik daar laatst nog iets over in Der Spiegel gelezen. Dus je bewering klopt inderdaad! :)

door Harro » 13 mei 2005, 09:50

Waarom begint iedereen altijd meteen over de autosnelwegen? Daar zijn ze in Duitsland al voor 1933 mee begonnen. Hitler is er alleen in hoog tempo mee doorgegaan als werkloosheidsproject met als achterliggende gedachte snelle troepenverplaatsingen.

Re: .

door Opgeheven account 1427 » 12 mei 2005, 20:25

Rémy carré schreef:of was Nazi Duitsland de enige waar dat soort ontdekkingen doen hoog in het vaandel stonden

mvg
Rémy
Nee maar het was wel het enige land waar er zo ontzettend veel geld in werd gepompt. Vergeet niet dat de Geallieerden en de Russen prioriteit gaven aan de massa-productie van bewezen wapens als de Sherman, de Spitfire en de T-34. Natuurlijk was hier ook research maar dit huppelde altijd achter de massaproductie aan, terwijl in Duitsland, met name na '41/'42, de nadruk meer dan eens lag op nieuwe types, verbetering en 'wonderwapens'. Zodoende investeerden de Duitsers veel meer geld en tijd in dit soort projecten.

.

door Reca » 12 mei 2005, 20:18

nee ik bedoel het hoeft niet uitgevonden te zijn door Duitsland maar als Hitler enz. er niet waren geweest zou het dan toch gelijktijdig door een ander land zijn uitgevonden of was Nazi Duitsland de enige waar dat soort ontdekkingen doen hoog in het vaandel stonden

mvg
Rémy

door Opgeheven account 1427 » 12 mei 2005, 20:13

nee, de weimar-republiek zou ten eerste nooit zo veel geld hebben gepompt in dit soort ontwikkelingen en stond ten tweede onder curatele dankzij versailles.

door Reca » 12 mei 2005, 20:02

en denken jullie dat als de Weimar republiek was blijven bestaan die ontdekkingen toch rond dezelfde tijd waren gekomen?

mvg
Rémy

door Jurrie » 12 mei 2005, 19:40

De Kever ;) [edit: had je al genoemd ;)]

Vooruitstrevende technologie op het gebied van luchtvaart, zodat de burgerluchtvaart (maar ook de militaire) een enorme vooruitgang hebben gekend..

Jurrie

door Opgeheven account 1427 » 12 mei 2005, 18:55

  • - versnelde aanleg snelwegennet in Europa
    - grote wetenschappelijke vooruitgangen geboekt
    - veel medische doorbraken gedaan (helaas wel door SS artsen in KL)
    - Ruimtevaart-technologie (of raket-technologie, Wernher von Braun)
    - Wapentechnologie (of dit nou 'goed is weet ik zonet nog niet maar goed)
    - Vliegtuigtechnologie

door Peter M » 12 mei 2005, 18:26

Lt. Tim_NL schreef:De autobanen, of waren deze al eerder uitgevonden? Ik weet alleen dat hij er 2 (volgens mij) heeft aan laten leggen. En als het goed is moeten deze er nog liggen toch? (ze zullen wel een gerenoveerd zijn ofzo denk ik)
De Romeinen kenden al Heirbanen, Napoleon heeft het idee -als ik mij niet vergis- herbruikt en Hitler heeft ze gemoderniseerd. Tenminste, als we de Autobahnen in dezelfde categorie mogen rekenen.

Ik reken de Volkswagen ook niet als een overblijfel van het Derde Rijk, gezien het spaarsysteem voor een goedkope auto vanuit de overheid bij mijn weten niet meer bestaat.

door Tim Y. » 12 mei 2005, 18:23

De paperclip (heb ik ooit ergens geoord) en de jetpack volgens mij ook.

door Tim Y. » 12 mei 2005, 18:22

De autobanen, of waren deze al eerder uitgevonden? Ik weet alleen dat hij er 2 (volgens mij) heeft aan laten leggen. En als het goed is moeten deze er nog liggen toch? (ze zullen wel een gerenoveerd zijn ofzo denk ik)

door vincent » 12 mei 2005, 18:20

hij heeft snelwegen gebouwd en de Duitse techniek finiancieel gesteund, daaruit zijn aardig wat moderne uitvindingen uitgekomen die er nog steeds zijn ;)

door Narcolepticus » 12 mei 2005, 18:17

Als ik me niet vergis hebben we het Kindergeld aan Hitler's staatssysteem overgehouden, maar ik kan ook COMPLEET miszitten. Zal het straks wel, als ik wat meer tijd heb, opzoeken.

Omhoog