Kabinet trekt voorstel goedkeuring grondwet in

Plaats een reactie

Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :frownno: _/-\o_ :+ :shocked: :yes: :zapped: :bonk: :/ :r :full:
Bekijk meer smilies

BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[url] staat AAN
Smilies staan AAN

Voorafgaande berichten
   

Weergave uitklappen Voorafgaande berichten: Kabinet trekt voorstel goedkeuring grondwet in

door Arjen » 05 jun 2005, 13:58

Aha; dat bedoel jij dus.

Ja, dat is iets een aspect van deze centralisering dat ik nog niet gezien had.
Het maakt wat mij betreft ook niet zoveel uit.
Waar iets op lijkt is nog niet wat het is of worden zal.
Wel is het een mooi voorbeeld van hoe een idealistisch ideaal (marxisme/communisme) verteerd kan worden door haar leiders (lenin,stalin,trotski,enz...).
Overigens heb ik het idee dat elke centralisatie van bestuur sociale ideeën in de weg staat en elke wet iemand belemmert om zijn passie te volgen en dus een beperking van vrijheid inhoudt.

Maar ja..sommige dingen zul je toch met elkaar moeten overleggen zodat je misschien beter op de hoogte bent van de nieuwste bevindingen of betere milieu regels met elkaar afspreekt enzo...

Maar goed...vooralsnog hebben massaal tegen gestemd.

door wehrwulf » 03 jun 2005, 20:35

Arjen schreef:Uuh...welke overeenkomsten zijn er allemaal tussen de europese unie en de sovjet unie dan?
Volgens jou?
Want ik had hier nog niet zo 1 2 3 aan gedacht...
hallo arjen.
heb dat gelezen in de telegraaf. door prof. dr. b. smalhout.
komt i: niemand minder dan de befaamde russische politicus michail gorbatsjov vergeleek de europese pseudodemocratie met de vroegere situatie in zij eigen land. hij noemde het raadselachtig waarom west-europa probeert het sovjetsysteem,bestaande uit 1 centraal machtcentrum en vele ondergeschikte staten,weer in te voeren. dit alles is te lezen in de thans overal opduikende kritische literatuur die ons unaniem waarschuwt voor de weg met ons politiek. deze is in de jaren zestig gepredikt door alles wat links was,maar die duikt thans onder europese vlag weer op.
denk daar nou maar eens goed over na beste nederlanders.

door Arjen » 03 jun 2005, 19:59

Uuh...welke overeenkomsten zijn er allemaal tussen de europese unie en de sovjet unie dan?
Volgens jou?
Want ik had hier nog niet zo 1 2 3 aan gedacht...

door wehrwulf » 02 jun 2005, 20:33

in dictatoriale staten is het normaal dat de heersers totaal andere opvattingen hebben dan hun onderdanen. maar in een democratie is dat absoluut niet normaal. in een goed werkende representatieve democratie zou er geen kloof mogen zijn tussen de politieke elite en de bevolking.
de referenda over de europese grondwet wijzen natuurlijk op de mislukking van het utopische, bureaucratische en antinationalistische europese project, dat wel heel ver is weggegroeid van de oorspronkelijke nobele bedoelingen van de vaders van europa. maar ze wijzen ook op een gebrekkige werking van onze eigen democratische systemen, en dat is nog veel meer alarmerender.

door wehrwulf » 02 jun 2005, 20:19

ik heb dus nee gestemd :)
zolang dat het europees parlemant elke maand :shock: :shock: moet verhuizen,wat klauwen vol geld kost ben ik zeker tegen deze grondwet.
en dan gerrit zalm, hij gaat nu pas klagen in brussel over onze veel te hoge bijdrage. wat een lul is dat. nu pas,en wij de nederlandse bevolking die elk jaar meer worden uitgemolken door die .......!!!
nu pas, na de nederlaag van de referendum.
samenwerking in europa? ja natuurlijk maar niet zo.
onze politici lijken wel van een ander planeet,ze weet niet wat er leefd onder de bevolking.
ik roep al jaren dat brussel de moskou van het europa is/word.
zelfs gorbatjov verwondere zich hoe het europa verandert in een unie ala ja de sovjet unie!!!
ze hebben niet voor niets de naam verandert van europese gemeenschap in jawel europese unie.
weet gij noch wel toen de fpo van heider gewonnen had in oostenrijk??
wat een kabaal kwam er uit het europese parlement.
oostenrijk moest geboycot worden.
wat een onzin,het volk had gekozen.
14 landen stonden hier achter,en bea mocht niet meer naar oostenrijk op ski vacantie.
en willen wij dit nou zon dictateur ala ex sovjet unie??
zeker niet!!

door Willem ter Haar » 02 jun 2005, 18:49

Als ik Wilders eerder zo had horen praten was ik een voorstander geweest.

door Jurrie » 02 jun 2005, 18:03

Het volk regeert, het kabinet moet de mening van het volk respecteren.

Ik was voor :( (en ben het nog steeds)

Jurrie

door Arjen » 02 jun 2005, 16:19

Wat vindn jullie van de uitslag van ons referendum?
En van de reacties van verschillende politici?

Ik zou het helemaal niet zo erg vinden als er idd een europese grondwet zou komen; maar misschien moeten we er iets langer over nadenken...of iets beter voorgelicht worden...
Misschien minder wetten tegelijk...

Vandaar dat ik wel blij ben met deze uitslag...en de reactie van verschillende politici.
Het stootte mij alleen tegen de borst dat Dhr. Wilders zei dat hij "trots" was op alle tegen stemmers.

Dat was eigenlijk mijn enige domper op de avond...
;)

Wat zijn jullie meningen/reacties?

Kabinet trekt voorstel goedkeuring grondwet in

door Arjen » 02 jun 2005, 16:10

http://www.nu.nl/news/535200/11/Kabinet ... eo%29.html
Kabinet trekt voorstel goedkeuring grondwet in

Uitgegeven: 2 juni 2005 13:07
Laatst gewijzigd: 2 juni 2005 15:36

DEN HAAG - Het kabinet wil het wetsvoorstel over de goedkeuring van de Europese grondwet intrekken. Dat heeft premier Balkenende donderdag geschreven aan de Tweede Kamer. De Kamer besloot donderdag om nog donderdagmiddag met premier Balkenende een debat te houden over het referendum over de grondwet. Herben (LPF) is blij dat de burgers niet gezwicht voor bangmakerij.

In het debat gaf premier Balkenende aan dat hij een dialoog wil met de Nederlandse bevolking over Europa. Een deel van de oppositie in de Tweede Kamer is er niet blij mee dat het kabinet het wetsvoorstel intrekt. GroenLinks, SP en christenunie wilden eigenlijk het wetsvoorstel behandelen om het zo volledig te kunnen verwerpen.

Maar PvdA-leider Bos en ChristenUnie-fractievoorzitter Rouvoet erkennen dat het kabinet zelf beslist of het een wetsvoorstel intrekt of niet. "De PvdA heeft daar begrip voor. Maar toch moet het parlement een eigen oordeel formuleren", aldus Bos, die het debat heeft aangevraagd.

Opstappen

De eenmansfractie Wilders heeft donderdag tijdens het debat in de Tweede Kamer over de Europese grondwet aangekondigd met een motie van wantrouwen te komen. Hij vindt dat het kabinet moet opstappen omdat het zich "volstrekt ongeloofwaardig heeft gemaakt."

Nederland

Volgens Wilders heeft de bevolking duidelijk uitgesproken dat Nederland niet het vetorecht moet opgeven bij belangrijke onderwerpen als immigratie. Bovendien vinden de Nederlanders volgens hem dat het geld, dat nu naar de Europese Unie gaat, beter in Nederland besteed kan worden aan de ouderenzorg.

"Dit kabinet had lak aan de terechte zorgen van de burgers. Zelden is de kloof tussen politiek en burger zo pijnlijk duidelijk geworden."

Weinig steun

GroenLinks-leider Halsema wilde ook minister Pechtold (Bestuurlijke Vernieuwing) bij het debat betrekken, maar zij kreeg te weinig steun voor dat verzoek. Overigens beslist het kabinet zelf met welke delegatie het verantwoording aflegt in de Kamer.

Balkenende neemt minister Bot (Buitenlandse Zaken) en staatssecretaris Nicolaï (Europese Zaken) mee.

Dialoog

Premier Balkenende wil een dialoog met de Nederlandse bevolking over Europa. Hij erkent dat er veel onvrede is over de snelheid van de ontwikkelingen binnen de Europese Unie.

De premier zei dat hij begrip heeft voor de aarzelingen van de bevolking over de Nederlandse soevereiniteit en identiteit, en over de Nederlandse financiële bijdrage aan Brussel. "Dat verhaal is goed uit te leggen in Brussel", zei Balkenende.

Juncker

Hij heeft daarover al contact gehad met dienstdoend EU-voorzitter Juncker, voorzitter Barroso van de Europese Commissie en met de premiers Blair (Groot-Brittannië) en Rasmussen (Denemarken). Ook deze landen hebben het grondwettelijk verdrag nog niet geratificeerd.

Verlichte dictatuur

"De burgers hebben Europa gered van een verlichte dictatuur." Zo vatte Herben (LPF) de uitslag van het referendum over de Europese grondwet samen. Hij vindt dat Nederland en de Europese Unie niet langer de vraag uit de weg kunnen gaan "wat voor Europa ons voor ogen staat".

"Willen we een Europa van soevereine staten of koersen we aan op de Verenigde Staten van Europa ?", aldus Herben donderdag. Zonder een eensluidende visie op Europa heeft een grondwet geen enkele zin, zei Herben. Plannen om de Europese Unie uit te breiden moeten in de ijskast tot zo'n visie er is.

Bangmakerij

Hij vindt dat het referendum heeft blootgelegd dat de "kloof tussen politiek en burgers wijder is dan ooit". Herben had ook kritiek op de campagne zoals die door de overheid gevoerd is. "Gelukkig zijn de burgers niet gezwicht voor bangmakerij."

Omhoog