Nieuws Leraar neergeschoten door leerling

Plaats een reactie

Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :frownno: _/-\o_ :+ :shocked: :yes: :zapped: :bonk: :/ :r :full:
Bekijk meer smilies

BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[url] staat AAN
Smilies staan AAN

Voorafgaande berichten
   

Weergave uitklappen Voorafgaande berichten: Nieuws Leraar neergeschoten door leerling

door Jelle H. » 23 okt 2004, 16:17

Ja, ik zat het forum ff door te kijken.. Kwam het tegen en wilde ff reageren. Dit voorval is natuurlijk ook niet om te vergeten.

door Miesjel » 23 okt 2004, 15:44

Jelle H. schreef:Goeie bijdrage Mattie. Ben het helemaal met je eens.
Om maar even een topic onder het stof vandaan te halen... :D

door Jelle H. » 22 okt 2004, 14:22

Goeie bijdrage Mattie. Ben het helemaal met je eens.

door Mattie » 11 feb 2004, 12:45

Dat is dus Uw mening.
Net zo goed alsdat het Uw mening is dat ik VB'er of sympathisant zou zijn van het Blok; da's pas gelul.

door Lord_Vetinari » 10 feb 2004, 09:59

Mattie schreef:De mening van een ander samenvatten als "Bullshit" en "kletspraat" getuigd natuurlijk niet van erg veel fatsoen, laat staan dat het aan een discussie een vruchtbare bijdrage levert.............. :|
Ach, ach... Je zou natuurlijk ook kunnen toegeven, dat je een VB aanhanger bent en geen kwaad van hen wilt horen.

Overigens gaat het niet om je mening, het gaat erom dat je dingen als feiten brengt en die stelligheid kwalificeer ik als BS. Je doet aannames over mijn manier van denken en je doet uitspraken over de Vlaamse politiek, die gewoon onzin zijn.

door lapijntje » 09 feb 2004, 18:51

Ewel Lord Vetinari, ik sta volledig achter je. Ik heb net hetzelfde idee, maar gaf het eerlijk gezegd al op in deze discussie :) . Misschien dom van me, hoor.

Mattie, je kunt dat bullshit en dergelijke getuigen vinden van weinig fatsoen, maar dat is opnieuw - zoals ik reeds eerder zei - een kwestie van interpretatie. Ik hoop dat u dit feit ook voor uzelf in acht neemt als u uw mening neertypt, want om eerlijk te zijn moet ik Lord Vetinari gelijk geven dat er soms een nogal pejoratieve bijklank ligt in uw woorden. Dat was namelijk ook de reden waarom ik afknapte.
Om misverstanden te vermijden: ik wil u absoluut niet beschuldigen of beledigen, ik wil enkel voorkomen dat er zo ruzies of wrange gesprekken gevoerd worden... Wees gerust dat ook ik er zoveel mogelijk op let wat ik zeg, hoor, ik weet goed genoeg dat ook ik niet altijd even vriendelijk over kom, al is dat de bedoeling niet... :oops:

door Mattie » 09 feb 2004, 15:32

De mening van een ander samenvatten als "Bullshit" en "kletspraat" getuigd natuurlijk niet van erg veel fatsoen, laat staan dat het aan een discussie een vruchtbare bijdrage levert.............. :|

door Peter M » 04 feb 2004, 16:24

Lord_Vetinari schreef:
Klets. En eigenlijk verdient het de kwalificatie 'bullshit'. Je draait de zaak om. Waarom ligt er een cordon sanitaire omheen? Omdat de partij niet democratisch is en de basis gedachten van de democratie niet onderschrijft.
Dat is juist, maar waarom wordt er dan niets gedaan tegen de Pvda en de AEL (noot: pvda in belgië is extreem-links)?

Het principe van 'ieder gelijk voor de wet' is hier nog niet zo goed doorgedrongen......

Ofwel alle antidemocratische partijen blokkeren ofwel geen enkele.



Positieve discriminatie?

door Lord_Vetinari » 04 feb 2004, 15:38

Mattie schreef:Lord Vetinari; met Uw eigen opmerkingen bevestigd ge mij stelling gelijk. Ge geeft aan dat ge Uw mening gevormd hebt aan de hand van datgene wat ge tot nu toe gelezen hebt. Bon. Aan Uw reactie te zien is daar zeker niks bij wat ooit door het Blok zelf uitgegeven is, zoals standpunten of antwoorden vanuit die partij op maatschappelijke issues.
Oh ja? Knap van je dat je dat kunt opmaken uit die zin. Toevallig heb ik dat namelijk wel, en hun uitlatingen in die uitgaven hebben mij gesterkt in mijn opvattingen.
En daarmee zijn we bij mijn vorige posts waarin ik al zei dat mensen die het Blok als extreem rechts bestempelen dit doen vanuit (extreem) linkse hoek, en wanneer men uitsluitend deze lectuur onder ogen neemt, men alleen dat zelfde liedje kan nazingen.
Sorry hoor, maar dat is gelul. En dat is nou precies het probleem met VB en sympathisanten. Op het moment dat je het niet met ze eens bent of dingen anders ziet ben je direct (extreem) links en heb je geen eigen mening maar lul je maar wat na. Ik ben gewend mijn eigen mening te bepalen en wel aan de hand van mij bekende feiten. Als historicus leer je dat namelijk.
Extreem rechts is een partij die niet democratisch is en andere partijen hun bestaansrecht miskent; dat is zeker niet het geval bij het Blok.
Nee? Men is dus voor het bestaan van de AEL? Dacht het toch niet.
Lees maar eens iets over de geschiedenis van de Vlaamse beweging en eens iets lectuur vanuit een objectievere hoek en ik garandeer U dat ge Uw mening bij komt aan het stellen.
Weer dat vooringenomen toontje. Niet doen, Mattie, dat werkt uiterst irriterend.
En ge geeft aan dat het Blok alleen maar schreeuwt en niks presteert. Enige kennis van het democratisch bestel leert dat wanneer ge Uw punten door wilt zetten ge eerst regeringspartij zult moeten zijn. Wanneer er echter, zoals in Belgie, een cordon sanitair om Uw partij ligt en men niet men U samen wil werken gaat dat moeilijk. Het Blok, zijnde een partij met duidelijke stellingen zal dan ook zonder dit cordon sanitair alleen samenwerken wanneer ze hun punten duidelijk door kunnen zetten.
Klets. En eigenlijk verdient het de kwalificatie 'bullshit'. Je draait de zaak om. Waarom ligt er een cordon sanitaire omheen? Omdat de partij niet democratisch is en de basis gedachten van de democratie niet onderschrijft.

door Mattie » 03 feb 2004, 14:25

Ja Lapijntje, op dat punt moet ik U volledig gelijk geven, iets kan via mail anders overkomen dan de schrijver het wellicht bedoelde. Dat is inderdaad ook een manier van lezen. Wellicht dat ik U dan verkeerd heb begrepen... dat kan.
Maar dan toch effekes terug naar mijn stelling; ik zie toch de link tussen de opvoeding van huis uit en de manier waarop deze geinterpreteerd wordt door deze jongeren met betrekking tot hun instelling en mentaliteit tegenover onze samenleving en in het bijzonder tegenover de scholen.

Lord Vetinari; met Uw eigen opmerkingen bevestigd ge mij stelling gelijk. Ge geeft aan dat ge Uw mening gevormd hebt aan de hand van datgene wat ge tot nu toe gelezen hebt. Bon. Aan Uw reactie te zien is daar zeker niks bij wat ooit door het Blok zelf uitgegeven is, zoals standpunten of antwoorden vanuit die partij op maatschappelijke issues. En daarmee zijn we bij mijn vorige posts waarin ik al zei dat mensen die het Blok als extreem rechts bestempelen dit doen vanuit (extreem) linkse hoek, en wanneer men uitsluitend deze lectuur onder ogen neemt, men alleen dat zelfde liedje kan nazingen. Extreem rechts is een partij die niet democratisch is en andere partijen hun bestaansrecht miskent; dat is zeker niet het geval bij het Blok. Lees maar eens iets over de geschiedenis van de Vlaamse beweging en eens iets lectuur vanuit een objectievere hoek en ik garandeer U dat ge Uw mening bij komt aan het stellen.
En ge geeft aan dat het Blok alleen maar schreeuwt en niks presteert. Enige kennis van het democratisch bestel leert dat wanneer ge Uw punten door wilt zetten ge eerst regeringspartij zult moeten zijn. Wanneer er echter, zoals in Belgie, een cordon sanitair om Uw partij ligt en men niet men U samen wil werken gaat dat moeilijk. Het Blok, zijnde een partij met duidelijke stellingen zal dan ook zonder dit cordon sanitair alleen samenwerken wanneer ze hun punten duidelijk door kunnen zetten.

En op dat punt heb ik respect voor zowel Groen (Agalev) als ook het Vlaams Blok; ze zijn rechtlijnig en duidelijk in hun standpunten. De meeste middenpartijen beloven gouden bergen en die gaan allemaal niet door vanwege hun zogenaamde compromissen die ze moeten sluiten; m.a.w. de verkiezingsbeloftes komen ze zeker niet na; dat treft ge bij zowel het Blok als Agalev niet aan; die zijn veel rechtlijniger!

Mattie. :)


...

door Lord_Vetinari » 03 feb 2004, 07:56

Mattie schreef:Dus niet heh!
Het Blok is zeker rechts, maar niet extreen rechts. Eens correct de partijpunten doornemen zou dat vooroordeel kunnen wegnemen; dat het Blok extreem rechts is, is een kreet uit de radikaal linkse hoek......dezelfde mensen die Fortuyn ook voor fascist uitriepen en poeptaarten naar hem gooiden.......

Jammer dat men hier ook klakkeloos de vooroordelen tegen het Blok overneemt, ik had toch meer verwacht :cry:

Mat. :|
Mattie, wat ik van het Vlaams Blok lees en hoor, kwalificeert hen in mijn boekje wel degelijk als extreem rechts. Hun populariteit in de mindere buurten van Antwerpen onderstreept dat nog eens: Het is een onderbuik-partij, net als in Nederland de LPF: Veel geblaat, maar weinig concrete oplossingen.

door lapijntje » 02 feb 2004, 20:26

Wel Mattie, zoals Evrard het zei: "your opinion isn't mine, but we don't have to agree" :) Het zou leuker zijn natuurlijk als we compleet zouden begrijpen wat nu precies de standpunten van de ander zijn - wat in deze situatie niet bepaald het geval is, naar mijn mening, maar wie ben ik hé - maar dat is waarschijnlijk een bijkomstig nadeeltje aan discussiëren over het internet heen...

Toch vraag ik mij nog steeds af waar u het vandaan haalt dat ik zou gezegd hebben dat iedereen wel eens de gedachte heeft een leerkracht te vermoorden? (dit vraagje omdat u beweert dat u mijn mening niet interpreteert, nogmaals, misschien is dit een nadeel aan discussie over het internet) Want dat is toch wat ik zie als 'interpretatie' gezien ik dat nergens geschreven heb, zelfs niet tussen de lijntjes in.

door Mattie » 02 feb 2004, 18:18

-Lapijntje schreef: "Wel Mattie wat ik nog meer jammer vind (ik had ook van u meer verwacht) is dat u mijn reacties niet (goed) leest of er helemaal verkeerde conclusies uit trekt."

De conclusie die ik hier trek is puur op basis van de door U verstrekte informatie los van enige vorm van interpretatie!


--Lapijntje schreef: "Trouwens, wees gerust, ik heb mij reeds verdiept in de standpunten en dergelijke van het Vlaams Blok en ik heb één grote conclusie: hun blaadjes dat ze rondsturen en standpunten zitten vol met je reinste schijnheiligheid en verdoken racisme."

Fijn Lapijntje, dat gij conclusies trekt over het Blok. Het punt ontgaat U wellicht dat ik helemaal geen oordeel over het Blok heb uitgesproken en dat uitsluitned een reactie betrof op een andere forumdeelnemer. Mijn eigen mening over het Blok staat daar los van oordeel daar ook niet over hier.


---Lapijntje schreef: "Ik ben immers iemand die mijn bek houdt als ik niets van een bepaald onderwerp weet,"

Dat is dus puur Uw eigen mening; die respecteer ik, maar ik laat mij er niet over uit of ik deze deel.


----Lapijntje schreef:
eerder gaf gij het voorbeeld van de strengere scholen; in mijn visie slaat ge dan echter een belangrijke stap over; de opvoeding begint in het ouderlijk huis; daar ligt de kern van het probleem; als ik al van thuis uit geen respect voor de leerkrachten bijgebracht krijg, hoe kan ik hun "lessen" dan ooit accepteren?
Waarop Lapijntje antwoordde: "Daar heb je 't al: u las mijn reactie niet goed. Wat ik wilde zeggen was dat mensen die in een systeem met discipline helemaal niet verkeerd bezig zijn, brutaal zijn, laat staan moordneigingen hebben, kunnen in een ander systeem volledig losslaan. De opvoeding heeft hier dus niets mee te zien. "

En daar ben ik het fundamenteel niet mee eens; respect en matigheid is iets dat ge van thuis uit meekrijgt; algemeen respect voor anderen is de basis voor een verdere vorming op school. In het ouderlijk huis dienen ze U ervan te overtuigen dat ge respect moet hebben voor anderen; ook als ze U op school los opvoeden kunt ge nog steeds respect tonen voor anderen; het een sluit het ander niet uit. Streng of liberaal; het gaat om waarden en normen die de basis van de persoonlijkheid vormen van een mens en als dat thuis niet bijgebracht wordt kan dat op geen enkele school rechtgetrokken worden of verknoeit worden. Ik heb ook op 1 school gezeten waar alles mocht en kon; en toch ging ik niet over de schreef; waarom? Respect voor anderen; neergelegd tijdens de opvoeding.

Mattie :)

...

door lapijntje » 30 jan 2004, 11:24

Hier wil ik nog aan toevoegen dat ik inderdaad in de fout ga als ik zeg: alle Vlaams Blokkers. Het feit dat mijn standpunten niet overeenkomen met die van hen mag mij de stemmers op het Vl Bl niet doen veralgemenen. Niet iedereen stemt immers voor dezelfde redenen op een partij. MIjn excuses daarvoor, ik houd er in het vervolg rekening mee.
Ook wil ik even mijn excuses aanbieden omdat ik in mijn reactie hierboven redelijk onverbloemd mijn mening zei over het Vlaams Blok, ook dat had ik misschien niet mogen doen. Sorry.

door lapijntje » 29 jan 2004, 17:34

Wel Mattie wat ik nog meer jammer vind (ik had ook van u meer verwacht) is dat u mijn reacties niet (goed) leest of er helemaal verkeerde conclusies uit trekt. NOoit van mijn leven heb ik de gedachte gehad om een leerkracht te vermoorden, smeer mij dat dan ook niet aan. ; NOOIT!!

Trouwens, wees gerust, ik heb mij reeds verdiept in de standpunten en dergelijke van het Vlaams Blok en ik heb één grote conclusie: hun blaadjes dat ze rondsturen en standpunten zitten vol met je reinste schijnheiligheid en verdoken racisme. Als jij je daarin eens verdiept dan zul je ook tot deze conclusie terecht komen. Ik ben immers iemand die mijn bek houdt als ik niets van een bepaald onderwerp weet, ik hoop dat dat nu toch wel duidelijk is.
eerder gaf gij het voorbeeld van de strengere scholen; in mijn visie slaat ge dan echter een belangrijke stap over; de opvoeding begint in het ouderlijk huis; daar ligt de kern van het probleem; als ik al van thuis uit geen respect voor de leerkrachten bijgebracht krijg, hoe kan ik hun "lessen" dan ooit accepteren?
Daar heb je 't al: u las mijn reactie niet goed. Wat ik wilde zeggen was dat mensen die in een systeem met discipline helemaal niet verkeerd bezig zijn, brutaal zijn, laat staan moordneigingen hebben, kunnen in een ander systeem volledig losslaan. De opvoeding heeft hier dus niets mee te zien. Zal ik het eventjes nog makkelijker stellen? Er is een leerling die van het college komt. In het college is er heel veel discipline: die leerling heeft daar respect voor de leerkrachten, leert goed en dergelijke. Hij komt terecht in onze school, een school met minder discipline. Wij - opgegroeid met dat systeem - weten dat dat zo is, maar we weten nog beter dat we er geen misbruik van moeten maken. Dus doen we dat ook niet. Hij echter weet dat nog niet en gaat misbruik maken van het feit dat er veel minder discipline is. Hij beseft het niet goed van zichzelf, maar ondertussen is hij helemaal verkeerd bezig: hij antwoordt brutaal tegenover de leerkrachten, hij leert zijn lessen minder goed...
Met de opvoeding was dus niets mis want hij 'functioneerde' in een ander systeem perfect.

Mag ik u dan vragen in het vervolg te reageren op wat ik effectief gezegd heb?

PS vergeef mij dat ik hier misschien wat oververhit op reageer, maar ik voelde het als een werkelijke belediging aan om beschuldigd te worden van dingen waar ik absoluut tegen streef.

Omhoog