Totale oorlog

Plaats een reactie

Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :frownno: _/-\o_ :+ :shocked: :yes: :zapped: :bonk: :/ :r :full:
Bekijk meer smilies

BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[url] staat AAN
Smilies staan AAN

Voorafgaande berichten
   

Weergave uitklappen Voorafgaande berichten: Totale oorlog

totale oorlog

door ik ben geen gebruiker » 05 okt 2005, 14:57

dat betekent dat de hele bevolking meewerkt aan de overwinning
in de wo1 namen vrouwen het werk over van mannen , zodat mannen in het leger konden verchten

door KevinP » 30 sep 2005, 13:35

Sbf.Koch schreef:Totale oorlog is een kreet die gebruikt werd door populistische politici en leiders als Goebbels (Wollt ihr den totaler krieg?)
Deze toespraak van Goebbels kun je hier in het Duits en Nederlands nalezen. Beluister vooral ook dit geluidsfragment dat bij dit artikel staat.

door Opgeheven account 1427 » 28 sep 2005, 21:02

Totale oorlog is een kreet die gebruikt werd door populistische politici en leiders als Goebbels (Wollt ihr den totaler krieg?). Het betekende inderdaad oorlog in de breedste zin van het woord: Niet alleen aan het front, maar ook thuis en zonder genade. Geen weg meer terug, alle middelen moesten worden ingezet voor de eindoverwinning. In Duitsland's geval betekende dat een onvoorwaardelijke inzet van het hele volk en geen genade naar de vijand.

door Gast » 28 sep 2005, 18:31

Google met "Totale oorlog", "Total war" of "Totaler Krieg" en je vind heel veel! En al bij de eerste links staan de definities.
Bv deze uit wikipedia:
De totale oorlog is oorlog in de extreemste zin van het woord. Niet slechts de legers, maar de gehele maatschappij vecht mee. Dit maakt ook burgerdoelwitten een legitiem doelwit. De Tweede Wereldoorlog is het meest sprekende voorbeeld van de totale oorlog, maar er zijn ook andere totale oorlogen geweest, zoals de Eerste Wereldoorlog, de Bosnische burgeroorlog en de Eerste Golfoorlog (Iran-Irakoorlog).

door Miesjel » 28 sep 2005, 18:07

Ik heb altijd gedacht dat dit betekend dat er landen uit Alle (bewoonde) continenten betrokken waren in deze oorlog.

De VS, Europa, Afrika, Australie en Azie hebben allemaal in deze oorlog meegevochten.

Totale oorlog

door Gast » 28 sep 2005, 17:44

Ik hoor op zoveel plaatsten dat de tweede wereldoorlog een totale oorlog was, maar wat bedoelen ze hiermee?? Want ik heb al gezocht naar de defenities van totale oorlog maar die zijn ook niet vindbaar. Alvast dank

Omhoog