Profielwerkstuk

Plaats een reactie

Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :frownno: _/-\o_ :+ :shocked: :yes: :zapped: :bonk: :/ :r :full:
Bekijk meer smilies

BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[url] staat AAN
Smilies staan AAN

Voorafgaande berichten
   

Weergave uitklappen Voorafgaande berichten: Profielwerkstuk

door militairmuseum » 01 feb 2006, 18:10

Of als het ook iets anders mag zijn als een veldslag:
over Oradour-Sur-Glane.
een frans dorpje dat helemaal afgeslacht werd door de SS endit was ongekend in europa, dit gebeurde namelijk alleen aan het oostfront.
veel info over te vinden en boeiend,ook veel foto's van te vinden.

door pingwin » 07 nov 2005, 09:59

Wat ik zelf een interessante strijd vind is de Fins-Russische winteroorlog van 1939. Het is een soort zijstapje van de tweede wereldoorlog en zowel politiek als militair erg interessant.

Je kan er op internet redelijk makkelijk informatie over vinden. hier bijvoorbeeld: http://en.wikipedia.org/wiki/Winter_War

Voor een geschiedenis werkstuk is dit denk ik wel een goed onderwerp omdat het een combinatie heeft van een militair aspect (de gevechten) en een politiek aspect (de strategisch hopeloze Finse situatie en het plan om doormiddel van militair verzet toch een vrede af te dwingen.)

profielwerkstuk

door Joost » 07 nov 2005, 09:20

Inderdaad de veldslagen in italie lijken me best interressant, Stalingrad is niet zo origineel vind ik (en mijn leraar). Maar dan zal ik eens kijken. Nu heb ik als onderwerp de tweede wereldoorlog in China maar daar is niet zoveel over te vinden.

door Nico Roelofs » 04 nov 2005, 20:19

Wat ik zelf een heel interessant onderwerp vind is zijn de gevechten in de Betuwe. Dus gebied tussen Arnhem en Nijmegen. Bij iedereen is de Slag om Arnhem wel bekend. Maar wat er zich na de slag in die omgeving heeft afgespeeld is bij weinig mensen bekend.

Door Market Garden, de mislukkig bij Arnhem kwam het front in de Betuwe te Liggen. Daar heeft dit front 6,5 maand gelegen tot en met april 1945.

door Auke » 04 nov 2005, 19:33

Of de Slag om Stalingrad. De grootste, wreedste en bloederigste veldslag uit de Tweede Wereldoorlog met 1,5 miljoen doden...

http://www.stalingradbattle.nl
http://www.stalingrad.net
http://stalingrad.com.ru
http://www.stalingrad.ic.ru
http://www.fireonthevolga.com

door Opgeheven account 1427 » 04 nov 2005, 12:18

Ik zou als ik jou was de strijd om Italië als onderwerp nemen. Hier vochten enkele van Duitsland's beste eenheden (Para's, SS, Luftwaffe-divisie) tegen de Polen, Indiërs, Fransen, Britten en Amerikanen. Veldslagen als de landingen op Sicilië, Anzio, slag om de Gustav-linie, Monte Cassino en de slag om de Gothische linie zijn altijd verschrikkelijk onderbelicht geweest. In Italië hebben de Geallieerden nooit een grote overwinning kunnen boeken, zijn er gigantische veldslagen geweest, en tóch...

door sobel » 04 nov 2005, 09:04

*tip*

kijk eens op http://www.wiki.wo2.nl

klik dan op veldslagen

en vwuala

er veel info.

mvg

sobel

Profielwerkstuk

door Joost » 04 nov 2005, 08:29

Welke veldslag/operatie is orgineel, en interressant genoeg om een profielwerkstuk over te maken waar voldoende informatie over te vinden is. Dus geen operatie als bijvoorbeeld D-day.

Omhoog