Marinus Verstappen

Plaats een reactie

Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :frownno: _/-\o_ :+ :shocked: :yes: :zapped: :bonk: :/ :r :full:
Bekijk meer smilies

BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[url] staat AAN
Smilies staan AAN

Voorafgaande berichten
   

Weergave uitklappen Voorafgaande berichten: Marinus Verstappen

Re: Marinus Verstappen

door Bogohalo » 15 mei 2017, 19:47

Hallo Albert!

Lees het boek Joden jacht!

ISBN 978 94 600 37221


De SS-er Marinus Verstappen was, samen met zijn vriendin, Henderika Verharen, verantwoordelijk voor de deportatie van alle Joden uit Nijmegen! 2 Monsterlijke Duivels bij elkaar!!

door lexiebabe » 13 dec 2005, 12:22

Albert,

Als famoilielid kan je inzage krijgen in zijn strafdossier van het CABR (Centraal Archief Bijzondere Rechtspleging) in Den Haag. Het is een onderdeel van het Nationaal Archief (http://www.nationaalarchief.nl). Als het goed is kunnen ze je daar ongeveer alles wel vertellen.

Succes,

Alex D.

Marinus Verstappen

door albertvanalst » 12 dec 2005, 20:09

Vraag :

Wie heeft ooit gehoord van ene Marinus Verstappen. Hij was tijdens de tweede wereldoorlog werkzaam bij de politie in Nijmegen en is na de oorlog tot een langdurige gevangenschap veroordeeld wegens collaboratie met de duitsers.
Hij was mijn ome Marinus, maar er werd in de familie nauwelijks over hem gepraat, daarom heb ik geen idee wat hij nou precies heeft gedaan. Ik ben vooral nieuwsgierig naar datums van zijn rechtszaak zodat ik in kranten-archieven of zelfs in justitie-archieven details kan opzoeken.

Omhoog