Hoe zag Hitlers plan eruit om alle joden om te brengen?

Plaats een reactie

Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :frownno: _/-\o_ :+ :shocked: :yes: :zapped: :bonk: :/ :r :full:
Bekijk meer smilies

BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[url] staat AAN
Smilies staan AAN

Voorafgaande berichten
   

Weergave uitklappen Voorafgaande berichten: Hoe zag Hitlers plan eruit om alle joden om te brengen?

door Kadeeke » 01 mar 2006, 09:38

Er werden initieel Joden in getto's ondergebracht waar ze ook werden uitgehongerd. Verder werden er ook naar concentratie- en werkkampen gestuurd. Het hing er vanaf wie over een bepaald district de leiding had over het germaniseren van dat district. En wat voor 'gevaar' die Joden betekenden voor het Rijk.
Toen de oorlog al een tijdje bezig was, en de Duitsers begonnen te voelen dat de oorlog wel eens verloren kon worden, sprak men van uitroeiingskampen en ging de Endlösing (de oplossing in het nl) van start. Hierin speelde Himler, een voormalig kippenboer(!), een grote rol. Er zijn weinig tot geen documenten gevonden waar Hitler instructies of bevelen ondertekend heeft. Hij liet iedere districtleider ook zijn gang gaan, en stelde daarbij geen vragen, waarschijnlijk in de hoop dat ze zich zo radicaal mogelijk gingen opstellen. Zodoende beconcurreerde de districtleiders elkaar om in Hitlers achting te stijgen.
Een idee in het plan van Hitler was ook de Joden te verbannen naar Madagascar meen ik eens opgevangen te hebben.

door chris wolt » 01 mar 2006, 09:05

dank jullie wel als jullie nog meer weten of goede sites weten kunnen jullie mailen naar: frutsels_da_sailorman@hotmail.com

door Harro » 28 feb 2006, 18:07

Kunnen jullie aub even nadenken voordat jullie posten? Er loopt vanalles door elkaar en er klopt veel niet, of het is volkomen onduidelijk voor de vraagsteller.

door Nick » 28 feb 2006, 13:07

Vergassen met Zyklon B werd toch ook niet in elk kamp gedaan?
Ik meen dat in een kamp (weet zo uit m'n hoofd niet welk) daar de motor van een Russische tank gebruikt werd, de hele oorlog door.

door leieboordbewoner » 27 feb 2006, 22:48

Eerst werd er vergast met uitlaatgassen van dieselmotoren... daarna met Zyclon B. Ook werd er gesproken over sterilisatie van Joden om gemengde rassen te vermijden. Maar dat heeft niets te maken met die wrede uitroeiing.

door Nick » 27 feb 2006, 18:40

Vergassen werd niet meteen gedaan.
Eerst had je nog de executies van de Einsatzgruppen. Laterna heeft men besloten om Joden te vergassen, omdat dit een snellere en betere manier was.

door Mike.H » 27 feb 2006, 17:55

iig. begon het met de Neurenberger wetten van (ik dacht '35???) in die wetten stonden o.a.dat joden het slechtste ras waren en dat ze niet meer met Ariërs mochten trouwens, sex hebben en andere dingen... daarna gingen ze dus de joden opsluiten in concentratiekampen en vergassen... meer weet ik zo ook niet...

door PPL » 27 feb 2006, 17:14

Titel aangepast ter verduidelijking

door Harro » 27 feb 2006, 16:09

Niemand weet hoe zijn plan eruit zag. Maar als je informatie zoekt over hoe de nazi's de vernietiging van de joden planden en uitvoerden google dan eens op "Wansee converentie"

door Mike.H » 27 feb 2006, 15:34

ze in een concentratiekamp vergassen neem ik aan...

Hoe zag Hitlers plan eruit om alle joden om te brengen?

door christiaan wolters » 27 feb 2006, 15:19

ik ben Christiaan en ik wil graag hier antwoord op hebben omdat ik geïntreseerd ben ;
Hoe zag Hitlers plan eruit om alle joden om te brengen?

Omhoog