Dodenherdenking

Plaats een reactie

Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :frownno: _/-\o_ :+ :shocked: :yes: :zapped: :bonk: :/ :r :full:
Bekijk meer smilies

BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[url] staat AAN
Smilies staan AAN

Voorafgaande berichten
   

Weergave uitklappen Voorafgaande berichten: Dodenherdenking

door Roel R. » 04 jun 2006, 16:49

Ik geloof dat de tribune vrij toegankelijk is. Het midden gedeelte waar ik zat was op uitnodiging. We krijgen ieder jaar een uitnodiging omdat de Amerikaanse Ambassade ook altijd te gast is op de herdenking die wij organiseren.

http://www.leudalmonument.nl

Foto's opslaan

door asjemenou » 04 jun 2006, 13:16

Roel R. schreef:Mooie foto's, mag ik ze opslaan? Heb er zelf geen kunnen maken aangezien ik in het publiek zat en niet graag steeds wou opstaan voor foto's enzo tijdens de ceremonie.
Bedankt voor het compliment. Je mag de foto's opslaan hoor, daar heb ik geen enkel probleem mee. Leuk om te horen dat je in het publiek zat. De tribune is toch alleen voor genodigden?

door Roel R. » 04 jun 2006, 12:12

Mooie foto's, mag ik ze opslaan? Heb er zelf geen kunnen maken aangezien ik in het publiek zat en niet graag steeds wou opstaan voor foto's enzo tijdens de ceremonie.

Memorial day

door asjemenou » 31 mei 2006, 14:28

De Amerikaanse Memorial day is dus de Amerikaanse variant van onze dodenherdenking op 4 mei. De Memorial day is op de laatste zondag van de maand mei en wordt op alle Amerikaanse militaire begraafplaatsen over de gehele wereld gehouden. Dus ook op de Amerikaanse militaire begraafplaats in Nederland.

Afbeelding

Misschien wel een aardig detail om te vertellen. De twee Garands die de vaandeldragers bij zich hebben tijdens de ceremonie zijn imitatie Garands. Ze zijn geheel van plastic.

door Jasper J » 31 mei 2006, 12:04

Was dit speciaal voor de Amerikaanse doden die vielen in Nederland asjemenou?

mvg jasper j

Memorial day 2006

door asjemenou » 30 mei 2006, 15:35

Aanvullend aan de topic van de Nederlandse dodenherdenking, de Amerikaanse Memorial Day.

Afbeelding

Reactie's van de bezoekers

Afbeelding

De namen van de vermisten

Afbeelding

Eén van de velen maar één van de weinigen met de Medal of honour.

Afbeelding

Standard bearers

Afbeelding

Fly by of the missing man formation

door maple leaf angel » 19 mei 2006, 19:07

ik ben aan het leren om snare drum te spelen en dat valt ook nog niet mee :P ik geloof dat de pipes nog erger is maar dat zou je aan een van de pipers moeten vragen lol.
ik ga idd mee naar de somme maar dan als wat bij ons in de band bekend staat als "bandcamel" (houd in dat je alle reserve zooi water en eten en zo mee neemt).

48th Highlanders

door asjemenou » 18 mei 2006, 17:13

48th Highlanders of Holland. Ik heb jullie weleens gezien. Speel je backpipe? Dit lijkt me een moeilijk instrument om te bespelen. Ik lees op jullie site ( http://www.48th-highlanders.nl/herdenking.html ) dat jullie naar de 90e herdenking van de Somme gaan. Ga je dan ook mee met de band?

door maple leaf angel » 18 mei 2006, 10:46

door dat ik bij de 48th speel herdenk ik niet alleen op 4 mei maar ook op vele andere data (neem maar eens een kijkje op de site van de 48th) .
4 mei is de dag dat ik zelf kan herdenken zonder de band elk jaar neem ik mezelf voor naar de grebbenberg te gaan waar mijn opa gevochten heeft maar tegen de tijd dat ik thuis ben van het werk is het al te laat om die kant op te gaan dus eindig ik weer voor de tv .
maar ik weet wel dat als ik kinderen krijg ik ze de waarde van herdenken mee geef want zodra we dat niet meer doen en er niet meer aan denken gaan we zo de fout weer in !
at the going down of the sun and in the morning .... we will remember them !

Dodenherdenking

door asjemenou » 15 mei 2006, 14:24

Bedankt voor jullie reactie's. De Belgische reactie's zijn zeer interessant omdat ik als Nederlander zijnde geen idee heb of hoe dat daar herdacht wordt. Zo aan de foto's van TommoVich te zien gaat dat gepaard met nogal wat vlagvertoon. Dit is iets wat je eigenlijk in Nederland niet meer zo ziet. Tijdens de bevrijdingsparade in Wageningen zag je dit nog wel maar deze parade is inmiddels afgeschaft. Soms lijkt het wel of dat er weinig respect is in Nederland voor dit soort herdenkingen. Is dit in België anders?

Afbeelding

Afbeelding

door Foxley » 15 mei 2006, 00:22

Inderdaad, nu zie ik het pas. Sorry, ik dacht dar er WoII stond.

door Polte » 15 mei 2006, 00:04

Foxley schreef:11 November is niet de Duitse overgave, Duitsland capituleerden op 8 mei 1945.

België heeft meer te lijden gehad tijdens de Eerste Wereld Oorlog dan tijdens Wo2. Dus ik kan me best indenken dat zij 11 november zien als een 5 mei hier in Nederland.
:roll:

In mijn post staat toch echt Duitse overgave WOI = Eerste Wereldoorlog.

door Foxley » 14 mei 2006, 21:05

11 November is niet de Duitse overgave, Duitsland capituleerden op 8 mei 1945.

België heeft meer te lijden gehad tijdens de Eerste Wereld Oorlog dan tijdens Wo2. Dus ik kan me best indenken dat zij 11 november zien als een 5 mei hier in Nederland.

door PPL » 14 mei 2006, 18:15

Charly1975 schreef:Wat voor een dag is 11 november dan als ik het vragen mag ??
Polte schreef:Duitse overgave in WOI toch?
Volgens mij is het niet zozeer de overgave van Duitsland, maar de wapenstilstand van 1918.
In België gevierd als Nationale Feestdag en ook wel bekend onder de naam "Armistice".
Wat Frans én Engels is voor Wapenstilstand (wel anders uitgesproken).

De wapenstilstand gaf de gelegenheid om te onderhandelen wat uiteindelijk wel tot de feitelijke overgave geleid heeft.

door Harro » 14 mei 2006, 18:12

Polte schreef:En die miljoenen onschuldige Duitse burgers die bij de bombardementen etc. zijn omgekomen dan? En de gewone Duitse soldaat? Een herdenking voor de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog geld voor alle kanten, alle partijen.
Nee, het herdenken van Duitse slachtoffers - schuldig of onschuldig - doen we niet bij de officiële Nederlandse herdenking op 4 mei. We herdenken enkel de Nederlandse slachtoffers.

Omhoog