Wilhelmus

Plaats een reactie

Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :frownno: _/-\o_ :+ :shocked: :yes: :zapped: :bonk: :/ :r :full:
Bekijk meer smilies

BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[url] staat AAN
Smilies staan AAN

Voorafgaande berichten
   

Weergave uitklappen Voorafgaande berichten: Wilhelmus

door sobel » 28 jun 2006, 10:27

Onderstaande volken worden in het algemeen als een Germaans volk beschouwd:

Afrikaners; mengsel van overwegend Nederlanders, Duitsers en Britten.

Denen

Duitsers; mengsel van overwegend Saksen en Allemanen, met ook
Franken, Zwaben, Bavari, andere Germaanse stammen, Kelten,

Romeinen en in het oosten Slaven.

Engelsen; mengsel van Kelten, Angelen, Juten, Saksen, Friezen en

Vikingen (Noord Germaanse stammen)

Friezen

Nederlanders; mengsel van overwegend Franken met in mindere mate
ook Friezen en Saksen

Noren

Oostenrijkers; bestaande uit vele Germaanse stammen

Vlamingen; mengsel van Franken en in de richting van Wallonië Kelten
Zweden

IJslanders; van oorsprong Vikingen

Daarnaast ook de Duitstalige inwoners van Zwitserland, inwoners van Luxemburg en inwoners van Liechtenstein.

door Mike.H » 28 jun 2006, 10:00

Eh de Britten zijn géén germanen? dat zijn toch Angelsaksen ofzo?

door b2-t2 » 28 jun 2006, 09:56

Om nog even terug te komen op het woord 'Duitsen' in het Wilhelmus: naar mijn weten was het oorspronkelijke woord Dietschen (weet niet hoe je het schrijft). Dit betekent niets anders dan Nederlands (Dutch in het Engels). Diets was een taal die in de Middeleeuwen werd gesproken en was een voorloper van het Nederlands, (en misschien ook wel van het Duits).

Dus, dat Duitsen is een verbastering van wat eigenlijk Nederlands betekent.
Maar mensen moeten er niet teveel ophef over maken, over dat we van Duitsen bloet zijn, want dat klopt ook gewoon. We zijn, net als de Britten overigens, een Germaans volk dat zijn oorsprong heeft in wat nu Duitsland is..

Ergo.

door Roel R. » 26 jun 2006, 19:49

Charly1975 schreef:Maar hoe zat het nu met het Wilhelmus ten tijde van WO II ? Dat was m'n vraag...niet of PB nu wel of niet bij de SS heeft gezeten. Als niemand het antwoord weet of geen aanvullende info meer heeft dan kan dit onderwerp op slot wat mij betreft. De bedoeling van m'n vraag was niet om een discussie op te roepen (dat hoort m.i. in het gedeelte 'Discusseren') maar om meer info te krijgen over het Wilhelmus ten tijde van WOII.
Mensen waren er trots op en zagen het als een daad van verzet om het te zingen. Net zoals het dragen van een Anjer om Prins Bernhard te steunen of het dragen van oranje.

door Roel R. » 26 jun 2006, 19:48

IJsbrand schreef:Waren de Stadhouders brieven ook geruchten, die zijn door PB ook altijd ontkent, totdat ze ineens enkele weken na zijn dood wel opduikelen.
Waar zijn ze dan?
En zo'n SS elite paardeclub was toch een promotieteam om veel nieuwe leden te werven. Daarvoor gebruikte men niet een boerenarbeider destijds. Dus eigenlijk een staatsgevaarlijke organisatie binnen de SS. Sportlieden die bijvoorbeeld aan de OS van 1936 deelnamen zijn hiervoor een verdere leven veroordeeld geweest.

Hitler moest het vooral van promotie hebben, daar waren de Nazi's grootmeesters in.
Nee hoor, lees er maar over. Gewoon iets wat Himmler zelf mooi vind en daarom bij de SS wou betrekken. Net zoals de schermsport,

door Charly1975 » 26 jun 2006, 12:43

Maar hoe zat het nu met het Wilhelmus ten tijde van WO II ? Dat was m'n vraag...niet of PB nu wel of niet bij de SS heeft gezeten. Als niemand het antwoord weet of geen aanvullende info meer heeft dan kan dit onderwerp op slot wat mij betreft. De bedoeling van m'n vraag was niet om een discussie op te roepen (dat hoort m.i. in het gedeelte 'Discusseren') maar om meer info te krijgen over het Wilhelmus ten tijde van WOII.

door IJsbrand » 26 jun 2006, 12:21

Waren de Stadhouders brieven ook geruchten, die zijn door PB ook altijd ontkent, totdat ze ineens enkele weken na zijn dood wel opduikelen.

En zo'n SS elite paardeclub was toch een promotieteam om veel nieuwe leden te werven. Daarvoor gebruikte men niet een boerenarbeider destijds. Dus eigenlijk een staatsgevaarlijke organisatie binnen de SS. Sportlieden die bijvoorbeeld aan de OS van 1936 deelnamen zijn hiervoor een verdere leven veroordeeld geweest.

Hitler moest het vooral van promotie hebben, daar waren de Nazi's grootmeesters in.

door gamer0004 » 26 jun 2006, 12:09

"een leugen vertel je maar een kere hetzelfde". misschien, maar je moet wel bedenken dat geruchten vaak klakkeloos door mensen worden overgenomen. iedereen kan alles op site's zetten. ik zou op mijn site kunnen zetten dat wo2 niet eens is gebeurd! je zou eens moeten weten hoeveel onwaarheden er op het internet staan. veel mensen zien bijv. wikipedia als een betrouwbare bron maar experts (en ook mensen van wikipedia zelf) zeggen dat je alles kan zeggen zonder dat er een haan naar kraait.

door Jonhy Frost » 26 jun 2006, 11:14

door Roel R. » 25 jun 2006, 23:38

IJsbrand schreef:SS is toch SS? Nog even zo doorgaan en dan heeft Prins Bernhard alleen maar op een hobbelpaard gezeten. Maar er bestaan ook heel andere berichten.
SS Reiter was een Elitaire paardenclub. Is bewezen en er zijn hele boeken over geschreven.

door IJsbrand » 25 jun 2006, 22:46

Dean- schreef:
Ik weet niet hoe je erbij komt hoor, maar er is altijd gesproken over de Reiter SS dus geen ''gewone'' SS
Ik hou van snel werken, zodat ik even Googelde met -Bernhard SS- en dan zie ik Kleintje Muurkrant, Ton Biesemaat en nog meer Sites verschijnen over het SS verleden en ook over het Wilhelmus als SS-lied.

Tevens een vermelding dat Bernhard lid werd van de gemotoriseerde SS.
Waren dit gemotoriseerde paarden of landbouwtractoren?
Dus even Googlen en wie moet je dan nog geloven?
Een leugen vertel je maar een keer hetzelfde, ik weet wel dat Prins Bernhard bij het Duitse IG-Farben heeft gewerkt waar ook het dodelijke gas Cyclon-B naderhand voor de Holocaust werd gefabriceerd.
Maar toen kende Bernhard het Wilhelmus al uit zijn hoofd en was al naar Londen gevlucht, Nederland zat met zijn oude makkers opgezadeld.

door Dean- » 25 jun 2006, 22:27

IJsbrand schreef:SS is toch SS? Nog even zo doorgaan en dan heeft Prins Bernhard alleen maar op een hobbelpaard gezeten. Maar er bestaan ook heel andere berichten.
Ik weet niet hoe je erbij komt hoor, maar er is altijd gesproken over de Reiter SS dus geen ''gewone'' SS

door IJsbrand » 25 jun 2006, 22:10

SS is toch SS? Nog even zo doorgaan en dan heeft Prins Bernhard alleen maar op een hobbelpaard gezeten. Maar er bestaan ook heel andere berichten.

door Roel R. » 25 jun 2006, 21:39

Die SS-Reiterstandarten (Reiter-SS)
Die SS-Reiterstandarten oder auch Reiter-SS entstanden aus den 1933 in die Schutzstaffel eingegliederten Pferdezucht- und Reitervereinigungen. Für diese wurde der Begriff der Reiter-SS eingeführt.

Der Reiter-SS gehörte überwiegend der deutsche Hoch- und Erbadel wie beispielsweise Prinz Bernhard zur Lippe-Biesterfeld (der spätere holländische Königingemahl und der Vater der heutigen holländischen Königin) und das gehobene Bürgertum an.

door gamer0004 » 25 jun 2006, 20:57

hmm sorry het is vast heel dom, maar wat was de reiter ss? ik ben dara namelijk niet helemaal in thuis...

Omhoog