Terroristen in België

Plaats een reactie

Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :frownno: _/-\o_ :+ :shocked: :yes: :zapped: :bonk: :/ :r :full:
Bekijk meer smilies

BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[url] staat AAN
Smilies staan AAN

Voorafgaande berichten
   

Weergave uitklappen Voorafgaande berichten: Terroristen in België

door BBB » 14 sep 2006, 22:28

Harro schreef:Maar was de bekentenis van die Pool niet belangrijker voor de media? Zelfverdediging, jaja, maak dat de ganzen wijs :roll:
idd, nog zoiets, waar halen ze het uit.....

door Robin V » 14 sep 2006, 21:55

bollebekboerke schreef:Ik heb vandaag in geen enkel nieuws of teletekstrubrieken ook maar iets gehoord of gelezen ivm met eventuele aanslagen (die ze ooit eens wilden doen?) op Filip Dewinter of Abdou Jahjah ??? Normaal zou bij zo'n nieuws het toch moeten vermeld worden in de hoofdtitels???
Staat in HLN van vandaag in het klein op de hoofdpagina. Heeft de advocaat van een der extremisten toegegeven.

door Harro » 14 sep 2006, 21:15

Maar was de bekentenis van die Pool niet belangrijker voor de media? Zelfverdediging, jaja, maak dat de ganzen wijs :roll:

door BBB » 14 sep 2006, 21:05

Ik heb vandaag in geen enkel nieuws of teletekstrubrieken ook maar iets gehoord of gelezen ivm met eventuele aanslagen (die ze ooit eens wilden doen?) op Filip Dewinter of Abdou Jahjah ??? Normaal zou bij zo'n nieuws het toch moeten vermeld worden in de hoofdtitels???

door johan willaert » 14 sep 2006, 11:10

Kilroy schreef:Neem daarbij de subjectieve berichtgeving in de Waalse media en het vonnis is reeds geveld alvorens de tenlastelegging gekend is.
Idd, op de voorpagina van de Waalse krant 'La Dernière Heure' stond gisteren "Neonazis Flaminguants voulaient tuer le Roi" (Vlaamsgezinde Neonazi's wilden Koning vermoorden)....
Ondertussen hebben ze moeten toegeven dat er daar helemaal GEEN sprake van was, en dat het bericht op geruchten gebaseerd was!



Johan

door BBB » 13 sep 2006, 23:22

blijft in mijn ogen stoerdoenerij (en gestoord gedoe)van enkele individuen , waarom honderden wapens om enkele politici omver te knallen, en een prive militie oprichten voor die wapens ? tja na enkele jaren bla bla bla, nog steeds maar een 10 tal fanatiekers, het onderzoek heeft ondertussen ook uitgewezen dat er hoegenaamd geen sprake is van een uitgebreid netwerk, dus wat in de Parijse voorsteden bijvoorbeeld gebeurde een tijd geleden ,stemt meer tot nadenken,daar lopen duizenden rond die blijkbaar heel wat op het touw kunnen zetten.
Dat was pas chaos stichten.

door Harro » 13 sep 2006, 22:24

Maar zegt dit nu dat er toch meer aan de hand was dan velen hier eerst dachten?

door BBB » 13 sep 2006, 22:00

lijkt wel scenario's uit een Holywood film..............

door Robin V » 13 sep 2006, 15:10

De extreemrechtse groepering Bloed Bodem Eer en Trouw (BBET) wou het Antwerpse Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter vermoorden. Dat zegt het VTM-nieuws, dat het nieuws vernam in gerechtelijke kringen.

Plan
Volgens de commerciële zender luisterde het gerecht van Dendermonde twee jaar lang de telefoons van hoofdverdachte Thomas B. en zijn volgelingen af. Daaruit bleek dat één van de mogelijke doelwitten Filip Dewinter was.

De groep was bovendien van plan de moord op Dewinter in de schuld van moslims te schuiven. In de heisa die daar op volgde zou Dyab Abou Jahjah van de Arabisch Europese Liga (AEL) geliquideerd worden. Daardoor zouden moslims en extreemrechts tegen elkaar opgejut worden, met algemene paniek en chaos in het land tot gevolg.

De uiteindelijke bedoeling van de beweging was dus het land destabiliseren en een rechts-fascistisch Vlaanderen op te richten. Dewinter zelf is alvast geschokt door het nieuws, maar laat zich naar eigen zeggen niet intimideren. Hij hoopt dat "dergelijke extremisten" streng gestraft worden en is verbaasd dat hij het nieuws via de media heeft moeten vernemen en niet via het gerecht. Na contact met politie en gerecht zal hij de nodige gerechtelijke stappen ondernemen.

Domme jongen
Inmiddels blijven de twaalf verdachten in het dossier rond BBET aangehouden. De advocaat van hoofdverdachte Thomas B., een militair uit de kazerne in Leopoldsburg, pleitte dat Thomas B. geen lid of leider is van een terroristische beweging. "Mijn cliënt is in feite een domme jongen die zich laten leiden heeft door puberale ideeën. Hij is geen terrorist. Er waren geen plannen in gelijk welke zin", zei de raadsman. (hln/belga)
Daar gaat de link met het VB...

door Kilroy » 10 sep 2006, 21:19

Harro schreef:Justitie mag een zaak niet verpesten door te vroeg in te grijpen maar ze mogen ze ook niet twee jaar hun gang laten gaan. Maar wat als je ze nu twee jaar hun gang moet laten gaan omdat je anders te vroeg ingrijpt?
Dat is inderdaad een huizenhoog vraagstuk. Justitie moet inderdaad uitkijken wat ze doen. Geef toe dat er bij de publieke opinie verontwaardiging heerst over de aanloopperiode van 2 jaar en de timing van de interventie.

Neem daarbij de subjectieve berichtgeving in de Waalse media en het vonnis is reeds geveld alvorens de tenlastelegging gekend is. Daar vrees ik voor.

door Harro » 10 sep 2006, 19:54

Justitie mag een zaak niet verpesten door te vroeg in te grijpen maar ze mogen ze ook niet twee jaar hun gang laten gaan. Maar wat als je ze nu twee jaar hun gang moet laten gaan omdat je anders te vroeg ingrijpt?

door Kilroy » 10 sep 2006, 19:51

Harro schreef: Wat je zegt is tegenstrijdig, niet? Ik denk dat justitie die militairen hun gang heeft laten gaan om bewijs te verzamelen. Dan kun je twee jaar wachten als je maar precies bijhoud waar die cel mee bezig is. Als ze eerder hadden ingegrepen was er mogelijk niet voldoende bewijs geweest.
Nee. Helemaal niet. Er zijn wellicht raakvlakken tussen de affaire in België en de Hofstad affaire in Nederland. Veralgemeen niet. Niemand weet begot wat die lui exact van plan waren in België en/of Nederland. Stel je voor dat die kerels in hun opzet slaagden alvorens ze aangehouden werden.

door Harro » 10 sep 2006, 19:31

Kilroy schreef:Het is nog alijd onbegrijpelijk dat in Nederland de politie te vroeg ingreep bij de Hofstadgroep en dat in België de recent aangehouden kerels 2 jaar lang hun gang konden gaan.
Wat je zegt is tegenstrijdig, niet? Ik denk dat justitie die militairen hun gang heeft laten gaan om bewijs te verzamelen. Dan kun je twee jaar wachten als je maar precies bijhoud waar die cel mee bezig is. Als ze eerder hadden ingegrepen was er mogelijk niet voldoende bewijs geweest.

door KevinP » 10 sep 2006, 19:29

Kilroy schreef:Nee, die schaamte die jij bedoelt, is zeker geen lastige term en nog minder een verwijt. Het is een vorm van (zelf)respect. Een begin van verdraagzaamheid. Dat bedoel ik.
Zo bedoel ik het inderdaad ook.
Kilroy schreef:Daar zit een groot verschil tussen godsdienst en staat die jij over het hoofd ziet. Een keurige moslim in België of Nederland, verdient respect, maar hij of zij blijft altijd door de godsdienst geassocieerd met andere geloofsgenoten die het niet zo keurig doen.
Hij of zij wordt ermee geassocieerd, maar ik vind het onterecht als we hem of haar erop aanspreken of benadelen.
Kilroy schreef:Als jij je schaamt voor de beslissing van een minister, dan heb je het ook verkeerd voor. Die man/vrouw is verkozen in een democratisch land en is het gevolg van jouw politieke keuze waar je je onvoorwaardelijk moet bij neerleggen.
Ik zal me er ook onvoorwaardelijk bij neerleggen, maar dan mag ik me er nog wel voor schamen als Nederlander.
Kilroy schreef:Ik heb wel moeite met lui die zich baseren op de "wil van Allah" en daarbij moorden naar hartelust ...
Tja, ik hoop dat ieder weldenkend mens hier moeite mee heeft, ook gematigde moslims.

door Kilroy » 10 sep 2006, 19:02

Harro schreef:Of men ze iets ten laste kan leggen blijft natuurlijk een lastige zaak. Je bent onschuldig tot het tegendeel bewezen. Zo was dat ook bij de Hofstadgroep, waarvan ze de leden ook niets ten laste konden leggen omdat ze wel springstoffen en wapens hadden en over doelwitten spraken, maar nog niet concreet iets hadden gedaan of voorbereid waarop ze door justitie te pakken waren. De paralellen met de militairen in België zijn duidelijk. Toch twijfelde op dit forum bijna niemand aan de schuld van de leden van de Hofstadgroep (ik ook niet).
Gevoelens moet je wegcijferen in de beschuldiging van een persoon. Zo veel is zeker. We leven in een rechtsstaat.

Het is nog alijd onbegrijpelijk dat in Nederland de politie te vroeg ingreep bij de Hofstadgroep en dat in België de recent aangehouden kerels 2 jaar lang hun gang konden gaan.

Omhoog