Wat was de belangrijkste gebeurtenis tijdens de WoII?

Plaats een reactie

Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :frownno: _/-\o_ :+ :shocked: :yes: :zapped: :bonk: :/ :r :full:
Bekijk meer smilies

BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[url] staat AAN
Smilies staan AAN

Voorafgaande berichten
   

Weergave uitklappen Voorafgaande berichten: Wat was de belangrijkste gebeurtenis tijdens de WoII?

door LHek » 03 mei 2004, 11:37

Amerika begon zich er niet zelf mee te bemoeien, Amerika werd zelf de oorlog verklaard door Japan en Duitsland.
ALS de Duitsers al hadden gewonnen van Rusland dan was de bezetting wel heel dun ,hadden partizanen vrij spel en was doorstoten naar Berlijn niet zo'n heel erg moeilijke taak.
Ja, dit begint echt een 'What if?' topic te worden

door Yorick » 03 mei 2004, 11:25

Bovendien is het een helsche klus om zonder tussenstop een amerikaans leger per zee naar Afrika te sturen.[/quote]
ong. even ver toch als Engeland?
marloes schreef:en tegen de tijd dat de amerikanen eindelijk aankomen staat het hele afrikakorps ze al op te wachten.
dat wel jah.... aangezien de Britten verslagen waren heeft er zich dus helemaal geen slag bij EL Alamein enz afgespeelt en zat het afrikakorps daar nog gewoon...

het zal speculeren zijn wat er dan gebeurd was als ENgeland verslagen is... alle mogelijkheden die we besproken hebben zijn in principe mogelijk en het ligt er maar net aan hoe het verder zou gaan... misschien zou Duitsland grip verliezen op Europa omdat ze nu ook al troepen naar Engeland moesten sturen.... misschien kwamen er dan wel landen in opstand...

misschien werd RUsland ook wel verslagen.. en besloot Amerika zich er helemaal neit mee te bemoeien en zich slechts tot Japan te beperken..
maar dit begint een What If? topic te worden ;)
alles is mogelijk!

door marloes » 03 mei 2004, 11:19

LHek schreef:Vanuit Noord-Afrika of Italie lijkt me onwaarschijnlijk. Dan zouden de Amerikanen vanaf Amerika ineen keer daarnaartoe moeten worden gedropt en dat gaat moeilijk.
Bovendien is het een helsche klus om zonder tussenstop een amerikaans leger per zee naar Afrika te sturen.
Ook lekker prijsschieten voor de Duitse U-boten en tegen de tijd dat de amerikanen eindelijk aankomen staat het hele afrikakorps ze al op te wachten.
Enige kans die wij als europa nog hadden is dat ze eerst japan overwinnen voordat Duitsland door Rusland heen Japan bereikt en zo vervoerslijnen kan openen van berlijn, via moskou naar tokyo.
Als japan verslagen is moeten ze een door de moffen bezet Rusland gaan bevrijden en dan uiteindelijk in Berlijn aankomen.
Dit zou nooit gebeuren en als het zou gebeuren zou het vele jaren langer duren.
Mischien zouden ze het verzet in Engeland steunen en stiekem troepen naar Schotland sturen die daar in de highlands een soort guerilla oorlog zouden voeren.
Misschien als Schotland een np-go area word voor de moffen zou het mogelijk zijn er veel troepen heen te sturen en van daaruit Engeland te bevrijden.
Maar beide mogelijkheden acht ik zeer onwaarschijnlijk en ik denk dat Roosevelt een verdrag met hitler zou sluiten op het moment dat de hakenkruisvlag wapperde over londen.

door Yorick » 03 mei 2004, 11:16

hoe moet het anders? Engeland is bezet dus dat gaat erg moeilijk worden en om nou via Alaska te gaan.. dat kan hun materieel helemaal niet aan lijkt me! en vanuit Noord-Afrika of Italie kan gewoon hoor! je gaat per schip naar de Noord-West kust van Afrika, daar zet je een enorme uitvals basis op, net zoals in Engeland het geval was... ik geef toe: het zal allemaal een stuk moeilijker gaan, maar het is te doen....
en vanuit Noord-Afrika val je vervolgens Europa binnen..

door LHek » 03 mei 2004, 11:11

Vanuit Noord-Afrika of Italie lijkt me onwaarschijnlijk. Dan zouden de Amerikanen vanaf Amerika ineen keer daarnaartoe moeten worden gedropt en dat gaat moeilijk.

door LHek » 03 mei 2004, 11:09

Ja dat kan en als de Amerikanen nou via Siberie met de Russen gingen vechten? Zomaar een idee maar het had wel gekunnen.

door Yorick » 03 mei 2004, 11:09

marloes schreef:
LHek schreef:Battle of Britain is misschien ook wel het belangrijkste gevecht maar niet zo zeer om jou punten. Als de Duitsres (wij noemen Duitsers hier gewoon Duitsers en geen moffen want dat vind ik niet echt respectvol) hadden gewonnen was een invasie op Engeland mogelijk geweest en kon Amerika veeel moeilijker een invasie op Europa doen
Als de battle of britain gewonnen was dan hoorde een invasie van Engeland daarbij.
Zonder Engeland als uitvalsbasis was een invasie van europa onmogelijk voor de amerikanen en dus hadden de moffen gewonnen.
ze hadden dan ook vanuit het Zuiden een invasie kunnen plannen, vanuit Noord-Afrika via Italie, of Turkije en oostelijker, of via Spanje....

door marloes » 03 mei 2004, 11:04

LHek schreef:Battle of Britain is misschien ook wel het belangrijkste gevecht maar niet zo zeer om jou punten. Als de Duitsres (wij noemen Duitsers hier gewoon Duitsers en geen moffen want dat vind ik niet echt respectvol) hadden gewonnen was een invasie op Engeland mogelijk geweest en kon Amerika veeel moeilijker een invasie op Europa doen
Als de battle of britain gewonnen was dan hoorde een invasie van Engeland daarbij.
Zonder Engeland als uitvalsbasis was een invasie van europa onmogelijk voor de amerikanen en dus hadden de moffen gewonnen.

door Yorick » 03 mei 2004, 10:45

Stalingrad: hier hebben de Duitsers vele, maar dan ook vele troepen verloren die ze later niet meer in konden zetten.. Stalingrad betekende het keerpunt in het oostfront

door LHek » 03 mei 2004, 10:21

Battle of Britain is misschien ook wel het belangrijkste gevecht maar niet zo zeer om jou punten. Als de Duitsres (wij noemen Duitsers hier gewoon Duitsers en geen moffen want dat vind ik niet echt respectvol) hadden gewonnen was een invasie op Engeland mogelijk geweest en kon Amerika veeel moeilijker een invasie op Europa doen

door marloes » 02 mei 2004, 23:47

Battle for Britain was het belangrijkste moment, als de moffen die gewonnen hadden had rusland het heel moeilijk gehad en de amerikanen geen kans gehad om europa te bevrijden als ze uberhaupt besloten hadden mee te doen aan de oorlog.

door Bjorn » 18 mar 2004, 15:19

LHek schreef:
Proos schreef:
PS. Ik weet het niet zeker, maar volgens mij was Roosevelt toen al dood?
Roosevelt ging op 5 december 1944 volgens mij dood.
Nee, Roosevelt stierf op 12 april 1945.
Kijk maar in de ''Vliegende Hollander'', no.127, 16 april 1945. :)

door Maximus » 17 mar 2004, 20:07

Tijdens de topconferentie in Yalta, in februari 1945, werd de naoorlogse wereld verdeeld. De foto’s van de conferentie tonen een zieke Roosevelt en dan lieten de medewerkers van de president alleen nog de betere plaatjes zien. Op 12 april stierf Roosevelt plotseling aan een hersenbloeding.

Afbeelding


BRON

door KevinP » 17 mar 2004, 18:41

Roosevelt was wel degelijk betrokken bij de 'verdeling' van Europa, tijdens de conferentie van Jalta was hij nog aanwezig, tijdens deze conferentie was de verdeling van Europa een belangrijk aandachtspunt.

Een ander belangrijk communicatiemiddel tussen de grote drie waren telegrammen, de smoezelige kladblaadjes waar Proos het over heeft.

Roosevelt heeft in mijn ogen vooral een bemiddelende rol tussen Stalin en Churchill gespeeld.

Maar niet alleen deze besprekingen tussen de drie wereldleiders hebben een rol gespeeld, ook de vorderingen aan het front hebben een rol gespeeld. Geallieerd opperbevelhebber Eisenhower stopte zijn opmars bijvoorbeeld bij de Elbe, hierdoor konden de Russen o.a. Berlijn veroveren.

door LHek » 17 mar 2004, 18:08

Proos schreef:
PS. Ik weet het niet zeker, maar volgens mij was Roosevelt toen al dood?
Roosevelt ging op 5 december 1944 volgens mij dood.

Omhoog