Klimaat

Plaats een reactie

Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :frownno: _/-\o_ :+ :shocked: :yes: :zapped: :bonk: :/ :r :full:
Bekijk meer smilies

BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[url] staat AAN
Smilies staan AAN

Voorafgaande berichten
   

Weergave uitklappen Voorafgaande berichten: Klimaat

door THOR » 10 dec 2006, 16:55

Hier nog meer info,lezen a.u.b.


http://www.libertarian.nl/NL/archives/001732.php
Hans Labohm - Dreigt 'Tipping Point' voor het klimaat?

door Charly1975 » 10 dec 2006, 14:15

PPL en Goof bedankt voor de info !

Ik heb ergens de klok horen luiden maar niet weten waar de tepe...eehm...klepel hangt :wink:

door Goof » 10 dec 2006, 13:24

Charly1975 schreef:Ik heb eens een keer gelezen of gehoord (was een hele tijd geleden) dat eens in de zoveel tigduizend jaar de polen zich draaien. Wat het precies inhoud en hoe ze heb bedoelen weet ik niet....ik zie de Noordpool niet naar het zuiden verhuizen en andersom 8) ... dus waarschijnlijk qua polarisatie (negatief cq positief ?????) en dat het in 2015 of daarom tegen weer zou gebeuren.
Dat verschijnsel slaat niet op de geografische polen, maar op het aardmagnetisme. De magnetische polen verschuiven eigenlijk altijd, alleen schijnt het soms nogal radicaal te gebeuren. Maar dat heeft geen invloed op het klimaat.

door PPL » 10 dec 2006, 11:53

Charly1975 schreef:Ik heb eens een keer gelezen of gehoord (was een hele tijd geleden) dat eens in de zoveel tigduizend jaar de polen zich draaien. Wat het precies inhoud en hoe ze heb bedoelen weet ik niet....ik zie de Noordpool niet naar het zuiden verhuizen en andersom 8) ... dus waarschijnlijk qua polarisatie (negatief cq positief ?????) en dat het in 2015 of daarom tegen weer zou gebeuren.
Google maar eens op 2012.
Die "theorie" hangt samen met het einde van de Maya kalender.
Leuke topics hierover op FoK!
Het 2012 Topic
Mayakalender voorspellingen
21.12.2005 nog 7 jaar tegaan

door THOR » 09 dec 2006, 22:55

Lees dit eens door :)

http://www.libertarian.nl/NL/archives/000564.php
Theo Richel - Stop de miljardenverspilling aan het milieu (of: het milieu is nu wel schoon genoeg)

door THOR » 09 dec 2006, 22:29

De milieubalans,het jaarlijks rapport over de toestand van het milieu,heeft geen enkele realiteitswaarde.
De conclusies die de maker,het rijksinstituut voor volksgezondheid en milieu (RIVM) trekt,missen elke grond.
Het is een bedachte wereld,los van elke realiteit,zegt RIVM medewerker hans de kwaadsteniet in een interview met trouw waarin hij het instituut beticht van leugen en bedrog.
Het RIVM leunt volgens de kwaadsteniet te veel op rekenmodellen,op computerstudies waarin de verspreiding van schadelijke stoffen in het milieu wordt nagebootst en nagerekend.
Op zich hoeft dat geen bezwaar te zijn,maar dan zou het instituut die modellen moeten toetsen met veel waarnemingen in het veld.
En dat doet het juist niet.
Volgens de kwaadsteniet is de trends eerder ondersom:minder waarnemingen,meer modelstudies.
En nog is daar niets op tegen,maar dan moet men dat wel aangeven.
In plaats daarvan suggereert het RIVM dat zijn milieucijfers stevig onderbouwt en nauwkeurig zijn.
Een suggestie die het instituut volgens de kwaadsteniet zeker niet kan waar maken.
De onnauwkeurigheid blijkt bijvoorbeeld vaak groter dan de gesuggereerde toe of afname van bepaalde schadelijke stoffen.
De kwaadsteniet heeft een paar jaar lang geprobeerd binnen het RIVM gehoor te vinden voor zijn kritiek.
Tevergeefs: als de minister volgende week een antwoord van mij wil,dan krijgt hij een antwoord,kreeg hij te horen.
Ook als dat antwoord niet waar zou zijn.
Dan is de waarheid minder belangrijk.
Het is een houding waar de meeste milieu instituuten zich schuldig aan maken.
Idereen dekt zich volgens de kwaadsteniet in door gezamelijke studies uit te voeren,door gezamelijk af te spreken welke modellen en parameters gebruikt worden en door critici monddood te maken.
Een van de directeuren waarschuwde de kwaadsteniet dat hij binnen de muren van het RIVM alles mag zeggen,en dat,als hij iets zou ondernemen buiten het management om,onmiddelijk ontslag zou volgen.
De kwaadsteniet: hij voegde eraan toe dat ik bij de rechter misschien mijn gelijk zou kunnen halen,maar dat het ontslag een feit zou blijven.

door Dean- » 08 dec 2006, 16:40

Als we het even hebben over Europa, dan denk ik dat hij opwarmt. Zie ook de tekst hieronder. Toch wel apart dat er in grote delen van Europa temperatuurrecords, we zullen moeten afwachten wat er echt gebeurd, misschien warmt de aarde wel 50 jaar op, maar zullen de temperaturen daarna wel dalen...

Er zal in ieder geval wel wat gedaan moeten worden aan de vervuiling op aarde. De EU is goed op weg om te zorgen dat er beter word gezorgd voor het milieu, maar zolang landen als de Verenigde Staten, China en Rusland dat niet zullen doen, zal het vechten tegen een overmacht blijven. Zonneenergie zal binnekort een goede optie worden, er is een zonnecollector (Hoe heet dat ook alweer :oops: ) ontwikkeld die 40% rendement heeft, volgens de derde reactie op dat nieuws item hebben energie centrales ongeveer 50% rendement, dus dit is een goede ontwikkelin :).
DE BILT - De herfst heeft in grote delen van Europa geleid tot temperatuurrecords. Dat meldde de vereniging van Europese meteorologische diensten (Eumetnet) vrijdag.

Bekijk video: Groene pistes door warme weer

Meteorologen berekenden dat in vergelijking met het langjarig gemiddelde de temperatuur in heel noordelijk Europa drie graden hoger lag. In Groot-Brittannië, België, Denemarken, Duitsland, Zwitserland en Nederland was zelfs sprake van recordtemperaturen.

Dean

door Dodo » 07 dec 2006, 17:35

Goof schreef:Er bestaat een theorie die de "kleine ijstijd" in de late Middeleeuwen tot de 19e eeuw verklaart door de grote pestepidemieën in de vroege Middeleeuwen. Daardoor stierf een kwart van de Europeanen. Als gevolg daarvan raakten veel landbouwgronden herbebost en dat veroorzaakte zo'n daling van CO2 in de atmosfeer dat de winters een paar graden kouder werden.
Als het niet klopt is het toch wel een mooi verhaal,
Probleem is dat we niet zeker weten of de getallen die in de Middeleeuwse bronnen staan wel kloppen. Vaak werden deze getallen behoorlijk overdreven:
Barbara Tuchman schreef:...maar als een literair hulpmiddel om de verbazing of de ontsteltenis van de lezer te wekken.

door hendrik » 07 dec 2006, 14:22

Daar zou wel eens een kern van waarheid in kunnen zitten. Lijkt me niet helemaal onaannemelijk.

door Goof » 07 dec 2006, 13:10

Er bestaat een theorie die de "kleine ijstijd" in de late Middeleeuwen tot de 19e eeuw verklaart door de grote pestepidemieën in de vroege Middeleeuwen. Daardoor stierf een kwart van de Europeanen. Als gevolg daarvan raakten veel landbouwgronden herbebost en dat veroorzaakte zo'n daling van CO2 in de atmosfeer dat de winters een paar graden kouder werden.
Als het niet klopt is het toch wel een mooi verhaal,

door Leroy » 06 dec 2006, 20:22

Rednas schreef:Ik denk dat dit feestje gewoon bij de natuur hoort, in de 17e eeuw was het nogal koud op de aarde en ik geloof dat in de middeleeuwen het nogal warm was. Zo zie je dat we nu weer de warme periode moeten inluiden.
Verschil met toen en nu lijkt me toch wel duidelijk? :wink: (qua omgeving e.d.)

door Rednas » 06 dec 2006, 20:17

Ik denk dat dit feestje gewoon bij de natuur hoort, in de 17e eeuw was het nogal koud op de aarde en ik geloof dat in de middeleeuwen het nogal warm was. Zo zie je dat we nu weer de warme periode moeten inluiden.

door Red » 06 dec 2006, 19:29

Men kan niet voorspellen wat er zal gebeuren, ik heb dit ook al een paar keer gevraagd aan mijn aardrijkskunde leraar. Maar scenario's als The day after tomorrow , zouden we dit kunnen verwachten?

door Dodo » 06 dec 2006, 19:29

Hmm, over opwarming in Superdevoluy kan ik wel spreken: zou daar dit jaar met kerstvakantie op wintersport gaan. Heeft er tot nu toe alleen maar geregend. Ben erg blij dat ik nog niet geboekt had!

Opwarming is te merken ja, maar daar hoeven we niet verbaast over te doen.
Tijd voor kernenergie geloof ik zo! :)

door hendrik » 06 dec 2006, 18:26

Er zijn wetenschappers,die beweren, dat er een algehele opwarming van de aarde plaatsvindt, maar er zijn ook wetenschappers die vertellen dat slechts een deel van de aarde opwarmt en andere delen weer afkoelen.

Als je op internet de waarheid zoekt, zul je die altijd vinden zoals jou het uitkomt. De ene wetenschaper zegt immers "ja" en de ander "nee".

Ik ben zelf geen wetenschapper en kan er dus geen zinnig woord over zeggen of de aarde nu wel of niet opwarmt. Wat ik wel vind, maar dat is persoonlijk, is dat we met zijn allen (dus niet alleen hier in Nederland, maar over de hele wereld) wel eens wat zuiniger mogen zijn op onze natuur. Eén ding is nl. wél wetenschappelijk bewezen: bomen en planten maken van koolzuurgas zuurstof. Zonder zuurstof kan geen enkel dier (dus ook de mens niet) leven.

Omhoog