Partij van de Vrijheid gedemoniseerd

Plaats een reactie

Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :frownno: _/-\o_ :+ :shocked: :yes: :zapped: :bonk: :/ :r :full:
Bekijk meer smilies

BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[url] staat AAN
Smilies staan AAN

Voorafgaande berichten
   

Weergave uitklappen Voorafgaande berichten: Partij van de Vrijheid gedemoniseerd

door Wouter » 22 feb 2007, 13:34

Okke schreef:
Je schrijft dat alle moslims bij elkaar zitten op de middelbare school, dat je alle moslims op je dak krijgt als je wat zegt van hun gekanker. Dat ze je zomaar gaan trappen.


Inderdaad. Je hebt de hoek waar alle jongens zitten, en daar tegenover zitten alle moslima's. De een leeft meer volgens de koran dan de ander. Hoofddoek dragers en niet hoofddoek dragers zitten naast elkaar.
En inderdaad, als je bij de jongens wat van hun gekanker zegt gaan ze je bedreigen en trappen. Veel mensen houden daardoor hun mond wel, maar ik niet. Ik ben dan wel niet de grootste en bij lange na niet de sterkste van school, maar ik laat me niet de mond snoeren door een clubje jongeren dat je, als je het niet met hun eens bent en je zegt er wat van, maar lekker in elkaar gaat trappen.
Ik heb er meerdere malen wat van gezegd, eerste keer beginnen ze utidagend te roepen, te schelden, ik loop door, zeg half binnenmonds wat terug, en ga naar de les. Ik sta daar te wachten en komen ze met de hele groep aan, een van hen gaat voor me staan en zit me te bedreigen.. ik zeg:'Kerel, als je Nederland zo enorm kut vind, rot je toch lekker op?' en toen kwam de leraar eraan...


Je schrijft dat dat soort jongeren (alle moslims op de Middelbare School) jou nooit geslagen hebben, terwijl je daarvoor zegt dat ze dat allemaal wel doen.


Ik heb er ruzie mee gehad, maar ben nooit in elkaar geslagen. Ruzie hebben is iets anders dan in elkaar geslagen worden, Okke.
Ik hoop dat het zo duidelijk is, en als dat niet zo is, heb je tot ongeveer 7 uur pech, want ik ga nu ontbijten en daarna naar het zwembad ... :) [/b]

door dvaupell » 22 feb 2007, 11:35

Wel, Ik kan me heel goed voorstellen dat Okke hier concludeert dat er behoorlijk gegeneraliseerd wordt door Wouter en dat hij hier ook nog een aantal discriminatoire uitspraken bezigt.

Als Wouter hier verklaart dat dàt niet de juiste conclusie is en dat hij hier doelt op een groepje mensen die hj toevallig kent en dat alleen in de situatie waarin hij ze kan waarnemen, is dat wat mij betreft nog vrij ongenuanceerd, maar wel acceptabel.
Mijn conclusie is dat Wouter hier wat ongelukkig heeft geformuleerd en dat hij niet bedoelt te discrimineren.

Ik zou het trouwens op prijs stellen als Wouter (dus niet iemand anders) dit dan bevestigt.

door okke » 22 feb 2007, 10:21

Wouter schreef:(In de) vorige discussie over moslims werden mijn uitspraken ook met een korrel zout genomen aangezien duidelijk was dat ik dat soort mensen niet mocht.
Hier gaat het niet om een bepaalde groep, Bob. Ik vind het lovenswaardig dat je het opneemt voor Wouter. Ik blijf alleen van mening dat hij hier een discriminerende mening verkondigd, namelijk dat hij 'dat soort mensen' (moslims) niet mag. Hij maakt geen nuancering in dit bericht, hij generaliseert. Misschien bedoelt hij dat het niet om alle moslims gaat, maar alleen om die jongeren van allochtone afkomst die bij hem op school vervelend gedrag vertonen. Maar óf hij dat wel of niet bedoelt staat niet in dat bericht waarop ik fel reageerde.

door 779 » 22 feb 2007, 10:14

Neen Okke:

Wouter heeft het over 'die moslims' en 'die jongeren'. Dat geeft DUIDELIJK aan dat Wouter het heeft over een bepaalde groep. Staat er in correct Nederlands.

779

door okke » 22 feb 2007, 09:56

Wouter schreef: "Daar (op de Middelbare School) zitten die moslims allemaal bij elkaar, en 24/7 lekker te kankeren op Nederland. Als je er eens wat van zegt heb je opeens al die moslims op je dak.
Hun mogen jou wel uitschelden en zomaar gaan trappen, maar doe je iets terug schreeuwen ze van discriminatie en trappen ze je helemaal in elkaar. Weliswaar met zijn tienen want alleen durven zij niet...
Daarnaast is 'Walla walla ik klap jou gek' niet bepaald uitstekend Nederlands.
"

Wouter schreef: "Overigens ben ik nooit in elkaar geslagen door dat soort jongeren, maar heb er wel meer dan eens mot mee gehad."

Dvaupell schreef: "Wat MOETEN we met zoiets?"

Wouter schreef:"Kerel, vorige discussie over moslims werden mijn uitspraken ook met een korrel zout genomen aangezien duidelijk was dat ik dat soort mensen niet mocht..."


Je schrijft dat alle moslims bij elkaar zitten op de middelbare school, dat je alle moslims op je dak krijgt als je wat zegt van hun gekanker. Dat ze je zomaar gaan trappen.

Je schrijft dat dat soort jongeren (alle moslims op de Middelbare School) jou nooit geslagen hebben, terwijl je daarvoor zegt dat ze dat allemaal wel doen.

Vervolgens generaliseer je nog een stapje verder door te stellen dat ons wel duidelijk moet zijn dat je 'dat soort mensen' (alle moslims?) niet mag.

Wij moeten inzien dat alle moslims foute lui zijn, want sommige moslim-jongeren op jouw middelbare school mopperen op Nederland, willen daar niet op aangesproken worden en dreigen zelfs met geweld als je ze daar wel op aanspreekt.

Ik leef met je mee dat je zulke vervelende jongeren van allochtone afkomst op jouw school hebt rondlopen. Maar ik vind het dom, kortzichtig en discriminerend dat je dit vervelende gedrag toeschrijft aan alle moslims op jouw school. En dat je vervolgens dat oordeel projecteert op 'dat soort mensen' (ik concludeer dat je daarmee alle mensen in Nederland bedoelt die zichzelf moslim vinden).

Misschien bedoel je dingen niet zoals je ze opgeschreven had (en ik hoop dat dat zo is), maar je hebt ze wel zo opgeschreven en daarmee geef je wel bovenstaande boodschap.

door Wouter » 21 feb 2007, 23:42

Okke, ik vraag je vriendelijk even te reageren.
Wouter schreef:
okke schreef:
Wouter schreef:...aangezien duidelijk was dat ik dat soort mensen niet mocht...
'Dat soort mensen'?! DAT SOORT MENSEN!!?

Hoe durf jij zo'n mening te verkondigen op een forum waar men mensen wat probeert te leren over de gevolgen van de tweede wereldoorlog. Dat er een wereldoorlog gevoerd is, omdat er een land was dat 'hun soort mensen' superieur vonden en 'dat soort mensen' minderwaardig, crimineel en demonisch.

Ongelooflijk!
:roll:

Noem eens een andere benaming ervoor dan? De Turken? De Moslims? De allochtone bevolking? Nee, dan zou ik toch generaliseren, want niet iedere moslim is slecht, en niet iedere allochtoon is slecht. Neee, dat zou echt niet mogen Herr Okke, Nein..
En het gedeelte over wie superieur en inferieur is haal jij erbij, niet ik, dus wie is hier slecht bezig? :')

door Seyffardt » 21 feb 2007, 23:15

Ik geloof eerder dat men (in dit geval die bewuste leerkracht) er "iets" in heeft menen te ontdekken, dat achteraf niet zo bleek te zijn. Het zou uitermate laf zijn om achteraf iets te ontkennen dat wel gebeurd is tijdens die voorstelling.

door THOR » 21 feb 2007, 23:10

okke schreef:Het zou kunnen dat je denkt dat het optreden in Almere anders was? Of denk je dat het optreden er anders was; dat hij daar wel de kop onthoofd heeft en seksuele handelingen ermee verricht heeft?
Die okke :)
Ik dacht niet dat hij een robot was,en als de sfeer het toelaat dan doe je wel eens wat nietwaar??

Maar in een bepaalde stemming en opgehitst door ouders en leerkrachten,zou hij de bewuste handelingen kunnen hebben gedaan.
Waar men nu spijt van heeft??

Ik neem aan dat ge het nu wel begrijpt??
Ik beweer niet dat het is gebeurt,maar het is heel goed mogelijk dat die bewuste handelingen zijn gedaan.
Waar men nu spijt van heeft omdat het in de media vermeld werd?
Vandaar die bewuste filmpje op notabene hersenscheet :?

door okke » 21 feb 2007, 22:50

Het zou kunnen dat je denkt dat het optreden in Almere anders was? Of denk je dat het optreden er anders was; dat hij daar wel de kop onthoofd heeft en seksuele handelingen ermee verricht heeft?

door THOR » 21 feb 2007, 22:46

Okke berichte:
Dat zou kunnen zijn, ja. Denk je dat het optreden in Almere zeer verschillend was van dat in Utrecht?


Dat zou kunnen,ja. :wink:
Maar in een bepaalde stemming en opgehitst door ouders en leerkrachten,zou hij de bewuste handelingen kunnen hebben gedaan.
Waar men nu spijt van heeft??

door okke » 21 feb 2007, 22:30

Dat zou kunnen zijn, ja. Denk je dat het optreden in Almere zeer verschillend was van dat in Utrecht?

door THOR » 21 feb 2007, 22:18

Seyffardt schreef:Mannen, bekijk eerst het filmpje over het "onthoofden van Wilders" en geef dan je commentaar.

http://www.hersenscheet.com/index.php/m ... ng_wilders

Er wordt een hoop rottigheid over Wilders heengegooid (ook hier), maar ik geloof dat men nu toch echt spoken begint te zien :?
Ken het zijn dat die bewuste filmpje op hersenscheet :? is geplaatst om de oorspronkelijke bericht te verdoezelen?????

door Martijn » 21 feb 2007, 20:14

Bedankt Seyffardt, hier is inderdaad niets aan de hand naar mijn mening!

Maar ja de media weer he, die maken er weer eens iets ergs van...

door Seyffardt » 21 feb 2007, 19:28

Mannen, bekijk eerst het filmpje over het "onthoofden van Wilders" en geef dan je commentaar.

http://www.hersenscheet.com/index.php/m ... ng_wilders

Er wordt een hoop rottigheid over Wilders heengegooid (ook hier), maar ik geloof dat men nu toch echt spoken begint te zien :?

door Martijn » 21 feb 2007, 19:27

Tuurlijk kan het wel demoniserend genoemd worden, het is ook zeker niet mijn humor. Bovendien gooit ookdit onnodig olie op het vuur.

Toch mag Wilders wat mij betreft niet mauwen als hij zelf dag in dag uit hetzelfde doet.

Omhoog