Help me met Medailles / ..

Plaats een reactie

Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :frownno: _/-\o_ :+ :shocked: :yes: :zapped: :bonk: :/ :r :full:
Bekijk meer smilies

BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[url] staat AAN
Smilies staan AAN

Voorafgaande berichten
   

Weergave uitklappen Voorafgaande berichten: Help me met Medailles / ..

door gast » 10 jul 2007, 23:39

op de eerste foto zie ik 2 medailles liggen met een best wel lang lintje
de linker met het zwart en rood is een duitse waarvan ik niks wete maar de rechter met het geel wit is een victory medaille van belgie
daar heb ik nog wel een pagina van.
http://users.skynet.be/hendrik/nl/B2-N-Comm.html

door johannes4 » 09 jun 2007, 22:06

De medaille op foto 1 rechts naast nr.4 die met de groene randen is een miniatuur Belgische verzetsmedaille 1940-45 daarnaast met het gele met zwarte lint is de Belgische herdenkings medaille 1940-45.

door rood » 06 jun 2007, 22:52

Registreer jezelf en maak een topic aan. Als je niet weet hoe het moet zeg het even dan help ik je even.

door johannes4 » 31 mei 2007, 21:22

Nr.9 van asjemenou is inderdaad een naoorlogs Belgisch baret embleem van de Carabiniers-Grenadiers.

Onbekende medailles

door asjemenou » 30 mei 2007, 21:21

Anonymous schreef:ik heb ook wat medailles en ik weet niet wat ze betekenen. zou iemand mij kunnen helpen? :? :? :? :?
Plaats er eens wat foto's van op dit forum. Wie weet kunnen wij je helpen enne... gast, je kan ook gewoon lid worden van dit forum. Misschien heb je nog meer vragen die te maken hebben met bijvoorbeeld WOII. Er zijn hier genoeg mensen met (gespecialiseerde) kennis van WOII.

door Gast » 30 mei 2007, 20:47

ik heb ook wat medailles en ik weet niet wat ze betekenen. zou iemand mij kunnen helpen? :? :? :? :?

door johannes4 » 28 mei 2007, 23:54

http://www.tioh.hqda.pentagon.mil/Flash ... Europe.htm De groene Oval met het teken De Oppresso Liber is van het US Special Forces Detachment Europe.
Dit embleem word normaal op de linkerborst met parawing erop gedragen.Foto 3.

door dmie3 » 25 mei 2007, 20:00

nr 3: "De Oorlogsherinnerinsmedaille 1914-1918"
Toegekend aan Belgische burgers die in de rangen van de Belgische strijdkrachten dienden gedurende de Wereldoorlog en voldeden voor de criteria van de Overwinningsmedaille.

Deze bronzen, enigszins driehoekinge medaille werd ingesteld op 21 juli 1919 en kon voorzien worden van een aantal emblemen : een kroon voor vrijwilligers, een zilveren balkje per frontstreep, een verguld balkje ter vervanging van 5 zilveren, een rood email kruis voor elke wondstreep enz. Frontstepen werden als volgt toegekend : de eerste streep na één jaar frondienst, de volgende frontstreep voor elke volgende 6 maand frontdienst. Marinepersoneel en vissers konden een anker op het lint aanbrengen indien ze ook de Maritieme Decoratie hadden ontvangen. Leden van het Expeditiekorps voor Rusland ontvingen een balk "1916-R-1917" of "1916-R-1918".

De voorzijde van de medaille toont het gehelmde hoofd van een soldaat waarbij de helm is versierd met een lauwertak. In de onderste hoeken van de medaille staan de jaartallen "1914" en "1918" terwijl bovenaan de medaille een klimmende leeuw, omgeven door een eikelooftak (links) en een lauwertak (rechts). De ommezijde heeft een tweetalig inschrift, onder een koningskroon geflankeerd door een eikelooftak (links) en een lauwertak (rechts) : "MEDAILLE COMMEMORATIVE / DE LA CAMPAGNE / 1914-1918 / HERDENKINGSMEDAILLE / VAN DEN VELDTOCHT".

nr4: "De Overwinningsmedaille 1914-1918" Uitgereikt aan allen die dienst deden in het gemobiliseerde Belgische leger tussen 1 augustus 1914 en 11 november 1918.

Deze bronzen medaille, aanvankelijk voorgesteld door de Franse veldmaarschalk Foch als een inter-geallieerde medaille en als dusdanig ook aangenomen, werd ingesteld op 15 juli 1919. Ze volgt onmiddellijk na de IJzermedaille en door latere decreten kon ze ook worden toegekend aan bv. deelnemers aan de Afrikaanse kampagnes, leden van de koopvaardijvloot en vissers enz.

Op de voorzijde is de overwinningsgodin afgebeeld met uitgespreide vleugels en staand op een wereldbol. In haar linkerhand houdt ze een lauwerkrans, in haar rechter een zwaard en een lauwerkrans. De keerzijde toont, binnen een lauwerkrans, het Belgische wapen en omheen de rand is de tweetalige tekst "LA GRANDE GUERRE POUR LA CIVILISATION. DE GROOTE OORLOG TOT DE BESCHAVING". Het lint is van het gebruikelijke "regenboog"-type.

Rechts naast de overwinningsmedaille nr 4, met zwart lint is belgisch "De Gewapende Weerstandsmedaille 1940-1945",
Deze medaille werd ingesteld op 16 februari 1946 voor uitreiking aan alle leden van de gewapende weerstand en aan leden van de inlichtingendienst welke in bezet gebied opereerden.

De kleuren van het lint zijn symbolisch : zwart voor de sombere dagen onder de bezetting, groen voor de hoop op bevrijding en rood voor het bloed vergoten door de leden van de Weerstand.

die ernaast met het gele lint is ook belgisch
"De Herinneringsmedaille van de Oorlog 1940-1945"
Deze licht bronzen medaille is de meest voorkomende onderscheiding onder de Belgische eretekens voor de Tweede Wereldoorlog. Ingesteld op 16 februari 1945 werd ze toegekend aan allen die tijdens de oorlog (dus tussen 10 mei 1940 en 7 mei 1945) dienst deden in een eenheid van de Belgische strijdkrachten, van de weerstand, de koopvaardijvloot, enz. aan de zijde van de Geallieerden.

Op de voorzijde staat een grote letter "V", het "Victory"-teken bekend van Winston Churchill symboliserend, met daarin de kop van een brullende leeuw en de jaartallen "1940" en "1945". De achterzijde heeft een tweetalige tekst welke de titel van de medaille weergeeft.

Een aantal lintemblemen werden ingesteld, o.a. twee gekruiste bronzen sabels (of gekruiste ankers voor zeelui) voor diegenen welke aan de 18-daagse veldtocht hadden deelgenomen (later uitgebreid tot aktieve dienst in de strijdkrachten of de weerstand), emblemen voor oorlogsverwonding, vermelding op de dagorde, voor vrijwilligers, voor geheim agenten, krijgsgevangenen, enz. en balken (sommige ellipsvormig) ter herdenking van veldslagen en operatiegebieden


Interessante link over Belgische medailles: Hendriks Medaillehoekje. Even in google en je vind het wel. :wink:

door Wouter » 27 apr 2007, 12:21

Kriegsmarine schreef:
Wouter schreef:Even een aanvulling, in 1957 zijn inderdaad de WO2 onderscheidingen opnieuw uitgegeven aan veteranen zodat zij die ongestraft konden dragen, maar er stond geen Duitse vlag op maar de traditionele eikenbladeren zoals deze ook in WO1 werden gebruikt.
Met die eikenbladeren was toch alleen bij het ijzeren kruis,
en volgens mij bij anderen zoals; panzerabzeichen kwam er onder aan het abzeichen de duitse vlag te staan als ik mij niet vergis.
Geen Duitse vlag, eikenbladeren of niets.

Graag gedaan

door asjemenou » 24 apr 2007, 22:48

Bart V schreef:Asjemenou bedankt ;)
Graag gedaan.

door jeffreyvanspengen » 24 apr 2007, 18:21

Afbeelding

Boven de 13 is een barret embleem van de Amerikaanse Special Forces, de flash erachter is van de 10th Special Forces Group (Airborne). De flash erachter hoort er alleen niet te zitten omdat deze bedoeld was voor de jumpwing. De flash voor deze eenheid werd in 1968 ingevoerd. De eenheid is in Duitsland gelegerd. De emblemen zijn natuurlijk na oorlogs....

:wink:

door Bart V » 24 apr 2007, 11:38

Asjemenou bedankt ;)

door Kriegsmarine » 23 apr 2007, 15:56

Wouter schreef:Even een aanvulling, in 1957 zijn inderdaad de WO2 onderscheidingen opnieuw uitgegeven aan veteranen zodat zij die ongestraft konden dragen, maar er stond geen Duitse vlag op maar de traditionele eikenbladeren zoals deze ook in WO1 werden gebruikt.
Met die eikenbladeren was toch alleen bij het ijzeren kruis,
en volgens mij bij anderen zoals; panzerabzeichen kwam er onder aan het abzeichen de duitse vlag te staan als ik mij niet vergis.

door Wouter » 23 apr 2007, 12:50

Even een aanvulling, in 1957 zijn inderdaad de WO2 onderscheidingen opnieuw uitgegeven aan veteranen zodat zij die ongestraft konden dragen, maar er stond geen Duitse vlag op maar de traditionele eikenbladeren zoals deze ook in WO1 werden gebruikt.

Onbekende medailles en insignes

door asjemenou » 22 apr 2007, 20:27

Voor de één een vraag en voor de ander soms een weet. Ik weet ze niet allemaal maar ik kan je wel een eind op weg helpen. Zoals Kriegsmarine al schrijft zijn de insignes met de Duitse driekleur dus naoorlogse insignes van de Duitse Bundeswehr. Waar ze precies voor staan zou ik zo niet weten.

Afbeelding

1 Pet insigne No.2 Commando’s, Brits naoorlogs
2 Souvenirspeldje 1e Poolse Pantserdivisie
3 Miniatuurmedaille Herinneringsoorlogsmedaille, België WOI
4 Overwinningsmedaille, België WOI
Rechts naast nr.4 liggen een tweetal miniatuurmedailles. Volgens mij zijn deze ook Belgisch alleen dan van WOII.

Afbeelding

5 Znachok, Russisch souvenirspeldje van de stad Moskou
6 Lijkt mij een Russisch souvenirspeldje van Lenin
7 Helaas te onduidelijk maar zou ook een Russisch souvenirspeldje kunnen zijn. Mogelijk iets van de Sovjet marine.
8 Souvenirspeldje Britse parachutisten
9 Volgens mij een (naoorlogs) baretembleem van een Belgische pantserinfanteriedivisie
10 Petembleem van de Luftwaffe. Of het een originele is durf ik zo niet te zeggen
11 Nazi partijspeldje (NSDAP). Of ook deze origineel weet ik niet. Dit speldje wordt al sinds jaar en dag nagemaakt.

Afbeelding

12 IJzermedaille, België WOI
13 Vermoedelijk ook een Russisch souvenirspeldje van Lenin

Omhoog