Hakenkruizen, erger je daar ook aan?

Plaats een reactie

Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :frownno: _/-\o_ :+ :shocked: :yes: :zapped: :bonk: :/ :r :full:
Bekijk meer smilies

BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[url] staat AAN
Smilies staan AAN

Voorafgaande berichten
   

Weergave uitklappen Voorafgaande berichten: Hakenkruizen, erger je daar ook aan?

door Von Brand » 12 mei 2007, 18:27

Haha wat een idioot, op de een of andere manier schiet je hier om toch wel in de lach. Dat iemand uberhaupt zo dom kan zijn dat hij of zij dit serieus meent _/-\o- :h

door Tovarisj » 10 mei 2007, 20:14

Nu dus wel. :P

Ik erger me bijvoorbeeld aan hakenkruizen als onwetende ventjes voor de lol hakenkruizen gaan spuiten op stations of iets dergelijks. (Of er natuurlijk in het openbaar mee rond gaan lopen..)

door Sgt. Gallée » 10 mei 2007, 09:50

Ik kan het me niet voorstellen dat iemand met een EK2 over straat wil lopen...echt nog nooit gehoord :S

door Luc J. » 09 mei 2007, 23:25

Het lijkt me vrij serieus als ik de meneer zijn post lees.

door Sgt. Gallée » 09 mei 2007, 23:15

Dat meen je niet!!! Sorry hoor, maar was dat een geintje of echt serieus?!? Echt absurd...

door Luc J. » 09 mei 2007, 23:10

mannerheim schreef:zolang zij niet met een EK2, westwall of ostmedaille opgespeld gaan winkelen bij de plaatselijke supermarkt :P
Je zegt dit met een sarcastische toon wat ook eigenlijk wel logisch is maar er zijn werkelijk echt mensen die zulke dingen willen doen.
Check dit topic maar eens,

http://forum.wo2.nl/viewtopic.php?t=17790

door Rednas » 09 mei 2007, 00:28

zolang zij niet met een EK2, westwall of ostmedaille opgespeld gaan winkelen bij de plaatselijke supermarkt
Tenzij ze hem zelf behaalt hebben ;)

EDIT: evengoed een beetje vreemd maargoed...

door Sgt. Gallée » 09 mei 2007, 00:06

gamer0004 schreef:
mannerheim schreef:Die hankruizen in WC's en zo valt weinig aan te doen. Maar wel even een vraag: Als er geen enkel hakenkruisverbod is, dan is het dus ook toegestaan om met de Duitse swastikavlag rond te lopen. :?
Ja, als je dat leuk vind... Waarschijnlijk vind iedereen je een complete idioot, maar als je dat wil...
Hakenkruizen zijn bij wet niet verboden, als de politie ze ziet zoals bij demonstraties van dat tuig van Stormfront of de Nederlandse Volks Unie dan worden de 'hakenkruisdragers' opgepakt onder het wetsartikel verstoring van de openbare orde -> hakenkruizen=aanstootgevend gedrag etc. Ik vind vrijheid van meningsuiting erg belangrijk, maar die gast van NVU die op een houte kist gaat staan en een hele rede gaat staan houden in het Duits met allerlei nazistische dingen die moet natuurlijk worden opgepakt...verstoring van de openbare orde! Heel logisch.
Voor verzamelaars geld dit natuurlijk niet, zolang zij niet met een EK2, westwall of ostmedaille opgespeld gaan winkelen bij de plaatselijke supermarkt :P

Bjørn

door Demian-513th » 07 mei 2007, 21:26

Hakenkruizen verbieden is niet de oplossing zoals eerder gezegd,
Justitie kan hakenkruistekenaars ook harder aanpakken.
En zoals is gezegd over 1 lijn trekken; Helemaal mee eens.

Dan nog 1 vraagje voor de VOORSTANDERS van het verbieden van hakenkruizen (niet dat ik ertegen ben); Hoe zit dat met duits re-enacten,
of met gealieerd met oorlogsbuit? Moeten we daar dan ook al een vergunning voor hebben?

door gamer0004 » 03 mei 2007, 20:56

Jaja, van die gasten die een paar (slechte) films hebben gezien en dan denken dat ze een wo2-expert zijn... En dat is zelfs hier al bijna niemand (of zelfs helemaal niemand... ik denk niet dat iemand hier veel van ALLE onderdelen weet).

door battle of the Bulge » 03 mei 2007, 20:34

Ik zie er bij mij op school wel degelijk veel en ik denk dat 80% niet eens weet waar het allemaal voor staat. Er is ook een jongen bij mij op school die veel van de oorlog denkt af te weten en die heeft zo'n typische spelletjes fysie over de wo2. Maar goed hij noemt mijn vriend davidsster en zegt dat hij op kamp moet e.d. (voor de grap tuurlijk) als hij dat nog een keer zecht dan stap ik naar hem toe een toek voor z'n neus verkopen. Ik vind trouwens niet dat ze verboden moeten worden.

door hendrik » 19 apr 2007, 18:47

Het zou niet best zijn, als we het daar op het WO2forum niet over eens zouden zijn.

door gamer0004 » 18 apr 2007, 19:45

Wat een eenhied hiero :P En ik denk eigenlijk dat iedereen het er wel mee eens is (dus een soort super-eenheid).

door Telemark » 18 apr 2007, 18:33

Ik ben voor het eerst met hendrik eens :wink:

door hendrik » 17 apr 2007, 15:25

Hoe je het ook wendt of keert; de swastika wordt geïdentificeerd met het nazisme. Klaar. Dat het van oorsprong een zonnesymbool is zal mij een worst wezen, ik zie in het hakenkruis, zoals het anno 2007 wordt gebruikt een nazisymbool en niets anders. Ga dat niet vergoelijken met: Ja, maar de communisten hebben meer doden op hun geweten dan de nazi's. Dat maakt de wandaden van de nazi's er niet minder erg om. Daarmee wil ik ook de wandaden van de Sovjet-communisten niet goedpraten, die waren ook verschrikkelijk en ook de hamer en sikkel zie ik als een verderfelijk symbool.

De swastika, zoals die voor WOII gebruikt werd door vele volkeren, is dat voor mij niet en is ook niet te vergelijken met de swastika van na de jaren '30 van de vorige eeuw. Op de manier en in de context kun je heel goed zien om welke swastika het gaat. Een boeddhistische tempel met swastika's stoor ik me niet aan, een swastika met spuitbus op een betonnen muur aangebracht wel .

Omhoog