mooie zoekstek voor metaaldetector-hobby-ist

Plaats een reactie

Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :frownno: _/-\o_ :+ :shocked: :yes: :zapped: :bonk: :/ :r :full:
Bekijk meer smilies

BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[url] staat AAN
Smilies staan AAN

Voorafgaande berichten
   

Weergave uitklappen Voorafgaande berichten: mooie zoekstek voor metaaldetector-hobby-ist

Re: mooie zoekstek voor metaaldetector-hobby-ist

door johnniefrost » 10 apr 2008, 23:31

Dank je, Jim!! Wist niet dat ze ZO streng zijn! Oppassen dus. Kan gelukkig lang en hard lopen........... Nogmaals dank voor je advies en reactie.

Re: mooie zoekstek voor metaaldetector-hobby-ist

door Jim » 10 apr 2008, 22:21

Een zoekstek is niet zo moeilijk. Je kijkt een slag die je interesseerd en kijkt in de literateur naar plaatsen waar gevechten zijn geweest en waar dit goed op kaart te vinden is. Dit vergelijk je met kaart /plattegrond van nu (google maps) en je hebt. Ik weet dat ze in Arnhem en omgeving zeer streng zijn op zoeken met detectors. Behalve boete en detector kwijt komt de politie ook een huizoeking houden en iedere huls en stuk roest wordt inbeslag genomen. Eventueel kom de EOCKL (Explosieven Opruiming Commando Koninklijke Landmacht) ook langs. Politie inzet en dergelijke komt ook voor jouw rekening. Zelfs als ze niets hebben gevonden. Als je niet voor de rechtbank hoeft te komen dan krijg je een schiking = flinke boete aangeboden. In militaire dienst heb ik eens samengewerkt met iemand (burger) die blind was geworden en een misvormde hand had. Omdat hij ook iets had gevonden.

Re: mooie zoekstek voor metaaldetector-hobby-ist

door red beret johnniefrost » 09 apr 2008, 23:20

Beste schutze, hartelijk dank voor je reactie! Je geeft hotspots inderdaad niet zo snel prijs maar een indicatie zou leuk zijn. Ik hoor t wel.

Re: mooie zoekstek voor metaaldetector-hobby-ist

door JimK » 09 apr 2008, 22:13

Als iemand een hele goede plek gevonden heeft, zeggen ze vaak liever niet waar die zijn.
Maar op de meeste plekken waar je echt leuke dingen kunt vinden is het vaak verboden te zoeken (moet je soms maar voor lief nemen).

Bij arnhem woon je zelf toch al in een perfecte omgeving waar nog heel veel leuke dingen te vinden zijn. Ik raad je aan om gewoon in je eigen omgeving te zoeken, heb je toch veel kans. Er zijn nog genoeg plekjes te ontdekken :wink:

mooie zoekstek voor metaaldetector-hobby-ist

door redberet » 09 apr 2008, 16:22

Wie weet er een zoekstek voor mij waar ik met mijn metaaldetector interessante relics kan vinden? Ik woon omgeving A'hem en hier is het verboden om te zoeken. Ik heb al gezocht op de Westerbouwing, akkers rond Oosterbeek, LZ's en DZ's in en rond Renkum, Ginkelse Heide, Groesbeek, etc. Ik heb natuurlijk al een en ander gevonden maar geen bijzonderheden zoals helm, uitrusting, (delen van) wapens, insignes etc. Ik ben geen munitieverzamelaar maar heb een grote fascinatie voor W.O.2, in het bijzonder de Slag om Arnhem. Ik ben lid van "Vrienden van Hartenstein". Wie geeft mij een leuke en bruikbare tip?? Of.........met wie mag ik een keer mee??

Omhoog