provocerende symbolen op kleding

Plaats een reactie

Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :frownno: _/-\o_ :+ :shocked: :yes: :zapped: :bonk: :/ :r :full:
Bekijk meer smilies

BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[url] staat AAN
Smilies staan AAN

Voorafgaande berichten
   

Weergave uitklappen Voorafgaande berichten: provocerende symbolen op kleding

Re: provocerende symbolen op kleding

door vortex » 24 nov 2009, 08:58

aryanwear(dot)com

Triestig...

Re: provocerende symbolen op kleding

door LoD » 24 okt 2009, 14:09

Hangt er vanaf wat je ermee wilt uitdragen, denk ik. Ik heb ook wel eens een Motorhead shirtje gedragen waar aan die bekende kop aan een ketting ook ( o.a. ) een ijzeren kruis hing, deed me niets, het ging me om die band.
Vaak is het wel zo dat je voornamelijk NLvlaggetjes op kleding bij een bevolkingsgroep met bepaalde nationalistische denkbeelden tegenkomt, misschien als herkenningsteken? Want ( gezond ) nationalisme/patriottisme/houden van je land zit niet natuurlijk niet in een "opnaaier" , dat draag je bij je.
Op zich is met die "opnaaier" niets mis, zolang dat uiten van je nationalisme maar niet ten koste gaat van anderen die ook in dit land wonen en/of hier geboren zijn en die niet - volgens de vlaggetjesdragers - bij hun idee van een volksnatie passen.
En, mochten we ooit weer oorlog met de Duitsers krijgen, weten we die 5e colonne heel makkelijk eruit te plukken en te interneren, zijn ze toch zo gek op. Aangezien ze zich toch tot de "enige wakkere denkers" in dit "slapend multicultitopia" wanen lijkt me intellectuelenkamp St. Michielsgestel wel een geschikte plaats :mrgreen: .

Re: provocerende symbolen op kleding

door Sander89 » 22 okt 2009, 17:40

jurgen schreef:Zeker omdat vanuit de regering uit al vaak fel wordt gereageerd op zulke dingen.
Oftewel, zie dat filmpje ;)

Zelfde verhaal met de Nederlandse vlaggetjes op de jas die als provocerend worden gezien.

Re: provocerende symbolen op kleding

door jurgen » 22 okt 2009, 17:38

Ik neem nergens aanstoot aan, zeker niet, maar ik vroeg het me gewoon af.
Zeker omdat vanuit de regering uit al vaak fel wordt gereageerd op zulke dingen. Tenminste als zoiets bekend wordt, want veel kennis is er vaak niet aanwezig heb ik al gemerkt...

Re: provocerende symbolen op kleding

door Sander89 » 22 okt 2009, 17:33

Jan en alleman loopt ook met de Sovjet symbolen en met Che Guevara.... Als je ergens aanstoot aan neemt moet je maar gewoon wegkijken, eenieder heeft het recht zich te uiten op de manier waarbij hij zichzelf het prettigst voelt. Kijk ook even: http://www.youtube.com/watch?v=VNWmzwHCIRE

Re: provocerende symbolen op kleding

door david879 » 19 okt 2009, 20:22

Bij WO2 is een van de eerste dingen die bij velen opkomt swastika wat minder ijzeren kruis maar totaal geen Totenkopf

Re: provocerende symbolen op kleding

door zjopske » 18 okt 2009, 16:19

fritz derochebrune schreef:Bij ons op de hogeschool was laatst een leerkracht (zal ongeveer 25/30 zijn) met een zwart t-shirt met daarop een schedel die verdacht veel leek op een Totenkopf (lees: het was er dus een). Vreemd genoeg vond niemand anders dan ik het raar, nog vreemder is dat alle leerkrachten er steeds op hameren dat niemand mag discrimineren, racistisch zijn e.d. Om de een of andere reden is de Totenkopf dus van de lijst van provocerende tekens geschrapt.
Voor dat ik begon met verzamelen wist ik ook niks van de totenkopf, maar dat is er snel bijgekomen. Wel wist ik van het bestaan van de swastika, ijzerenkruis e.d.

Ik denkt dat ik niet de enige was, veel mensen kennen de verboden symbolen maar de totenkopf lijkt inderdaad uit het lijstje te zijn verdwenen na verloop van tijd.

Re: provocerende symbolen op kleding

door fritz derochebrune » 18 okt 2009, 13:15

Bij ons op de hogeschool was laatst een leerkracht (zal ongeveer 25/30 zijn) met een zwart t-shirt met daarop een schedel die verdacht veel leek op een Totenkopf (lees: het was er dus een). Vreemd genoeg vond niemand anders dan ik het raar, nog vreemder is dat alle leerkrachten er steeds op hameren dat niemand mag discrimineren, racistisch zijn e.d. Om de een of andere reden is de Totenkopf dus van de lijst van provocerende tekens geschrapt.

Er kan natuurlijk gediscussieerd worden over wat een provocerend/racistisch symbool is. Persoonlijk vind ik dat een ijzeren kruis, mits niet voorzien van een swastika in het midden, geen nazistisch symbool is. Al gebruikt door de Teutonische Ridderorde, is het EK een symbool dat al eeuwenlang verbonden is met Duitsland (en de staten die voor Duitsland bestonden). Nu zijn er ook mensen die het echter zo een racistisch symbool vinden dat ze zelfs EK-stikkers die op skateboards van kinderen van andere mensen zitten, aftrekken.

Maar voordat ik daar weer te ver mee door ga (en off-topic ga) geef ik nog even snel mijn mening: Symbolen die een uitgesproken fascistische of nazistische 'aura' hebben, zoals b.v. swastika's, totenkopfs, SS-runen, e.d. kunnen beter niet vertoond worden op kleding. Ik ben echter bang dat vrijheid van meningsuiting hier een uitvlucht voor velen is, aangezien ze zich daar makkelijk achter kunnen verschuilen.

Re: provocerende symbolen op kleding

door zjopske » 17 okt 2009, 17:22

Er is een aflevering van in europa geweest.
Daarin werden een paar winkels die dit soort spul verkochten gevraagd waarom.

Het antwoord was simpel; In Italië mogen in de winkels geen wo2 duitse producten of replica`s logo`s e.d. verkocht worden.
Maar de wet kent mazen en gaten.
De kleding e.d. mag wel als ''souvenir'' verkocht worden, vandaar dat er winkels zijn die shirts e.d. verkopen.

Aflvevering: http://www.ineuropa.nl/programmas/36788 ... /37384105/

provocerende symbolen op kleding

door jurgen » 17 okt 2009, 15:45

hey iedereen,

Ik heb een vraag over de wetgeving met betrekking tot het openbaar dragen of laten zien van provocerende symbolen, en met name op kleding.
Dinsdag merkte ik dat een maat op school een t-shirt droeg met vanvoor in het groot een totenkopf, waar hij kennelijk de betekenis niet van kende.
Na wat gegoogle kwam ik te weten dat in Amerika de supermarktketen wallmart een paar jaar geleden zulke t-shirts of kleding op de markt heeft gebracht en na een klacht moest intrekken.
Nu heeft deze kerel dit t-shirt nog maar een maand of twee geleden gekocht in Italië.

Nu is mijn vraag, bestaat er hier rond een wetgeving? Is het toegelaten dat men kleding produceert met bv. een totenkopf of een ijzeren kruis op?
Nu vind hij zijn t-shirt blijkbaar nog gaver want woensdag, donderdag en vrijdag droeg hij hetzelfde, tja..

Omhoog