Zaten er Joden in het VNV?

Plaats een reactie

Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :frownno: _/-\o_ :+ :shocked: :yes: :zapped: :bonk: :/ :r :full:
Bekijk meer smilies

BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[url] staat AAN
Smilies staan AAN

Voorafgaande berichten
   

Weergave uitklappen Voorafgaande berichten: Zaten er Joden in het VNV?

door Ruben » 14 jul 2004, 18:22

okidoki

door Peter M » 14 jul 2004, 18:18

Ruben schreef:Weet iemand hier meer over ?
Graag een nieuw topic met deze vraag openen, deze gaat over Joden in het VNV.

door Ruben » 14 jul 2004, 18:15

Roel R. schreef:Ik denk dat een altijd al aanwezig antisemetisme en een sterk anti pools gevoel meer bijdroeg aan de felheid van de mensen uit Dirlewanger dan iets anders.

Ik heb me niet genoeg in deze eenheid verdiept om er echt iets zinnigs over te zeggen. Ik weet dat dit bij de Ss-Sonderkommando Kaminski zeker het geval was..

Interessant is dat enkele ss Generaals (Hausser, Berger) na de oorlog verklaarde dat deze eenheden in hun ogen nooit een onderdeel van de ss vormde.
Het schijnt dat kaminski en dirlewanger op het einde van de oorlog nog hebben "samengewerkt". Bij de nakende bevrijding van Polen door de Russen kregen zee de opdracht zoveel mogelijk mensen te vermoorden.
Weet iemand hier meer over ?

door Ruben » 14 jul 2004, 18:12

daar ben ik het mee eens. Ik was mss niet erg duideljik in mn uitleg.
En een echte kenner over dit politiek gedoe ben ik nu ook ni :oops:

door Peter M » 14 jul 2004, 17:58

Aangezienhet VNV samenwerkte met hitler en zijn ss
:? Of bedoel je Waffen-SS?
Ruben schreef:Nee niet echt ik wil er gewoon door weergeven dat het vnv de nazi-principes overnam
Toon aan? Het VNV staat ervoor bekend dat het slechts enkele Nazi-principes overnam, maar vooral bij hun eigen Vlaams-nationalistische bleef steken. Daardoor 'verloor' het VNV ook de collaboratie van de Germaansche-SS Vlaanderen.

En joden in het VNV? Zoals Roel al zei, waarschijnlijk niet bij medeweten van de andere partijleden, het VNV riep, veelal om in de gunst van de bezetter te komen, nogal graag dat ze achter de jodenvervolging stonden. De eventuele joden bij het VNV zullen na de oorlog ook niet van de daken hebben geroepen dat ze als jood bij het VNV zaten.

door Die andere Timo » 13 jul 2004, 22:33

Het is überhaupt een algemene misvatting dat Duitse soldaten om welke reden dan ook het risco liepen gemarteld te worden door hun landgenoten. Op het weigeren van deelname aan misdadige praktijken tegen Joden en andere burgers stond in veel gevallen een (lichte) straf, maar geen verminking en/of marteling.

door Roel R. » 13 jul 2004, 21:02

Ik denk dat een altijd al aanwezig antisemetisme en een sterk anti pools gevoel meer bijdroeg aan de felheid van de mensen uit Dirlewanger dan iets anders.

Ik heb me niet genoeg in deze eenheid verdiept om er echt iets zinnigs over te zeggen. Ik weet dat dit bij de Ss-Sonderkommando Kaminski zeker het geval was..

Interessant is dat enkele ss Generaals (Hausser, Berger) na de oorlog verklaarde dat deze eenheden in hun ogen nooit een onderdeel van de ss vormde.

door Ruben » 13 jul 2004, 20:18

verder wet ik het ook ni meer..ere zijn altijd dingen die nooit acherhaald zullen of kunnen worden

door Ruben » 13 jul 2004, 20:08

:/ met "die" bedoel ik de de "soldaten" in de Dirlewanger ss-divisie

wat meer informatie overe misdaden van ss-dirlewanger

Code: Selecteer alles

http://www.thenausea.com/elements/germany/germany-document1.html
PAS OP DEZE WEBSITE BEVAT SCHOKKENDE BEELDEN Gelieve niet op deze link te klikken als je er niet tegen kan

mss heb ik het dan toch mis wat ik eerder zei. Het betreft eerder Duitse gevangenen die door dirlewanger gerekruteerd werden.

door Die andere Timo » 12 jul 2004, 19:39

Het quoten van Stormfront lijkt mij niet zinnig. Verwerpelijk zelfs.

door Die andere Timo » 12 jul 2004, 19:38

Ruben schreef:ja maar ze werden verplicht te moorden anders werden ze gemarteld en verminkt en van die toestanden (denk ik toch gelezen te hebben)
:shock: Over wie heb je het nu? Wie zijn "ze" in jouw bericht?

door Ruben » 12 jul 2004, 19:36

Nee niet echt ik wil er gewoon door weergeven dat het vnv de nazi-principes overnam

door Roel R. » 12 jul 2004, 19:32

Ik weet niet of je bewust die bron gebruikt. Maar hou er rekening mee dat het geposte op dat forum niet objectief is,

door Ruben » 12 jul 2004, 19:31

Aangezienhet VNV samenwerkte met hitler en zijn ss is het dus bijna onwarschijnlijk dat er joden lid waren van het VNV. misschien eiste hitler ook wel dat de partij joden vrij moest zijn als ze met hem wilden samenwerken (maar dat weet ik dus niet zeker). Het VNV is een van die groeperingen die hitlers gedachtengoed overnamen. dus ook zijn gedacht over de joden.

Code: Selecteer alles

http://www.stormfront.org/archive/t-60363De_collaboratie_in_Vlaanderen_tijdens_de_Tweede_Wereldoorlog.html
/edit Proos
Code gemaakt van URL. Kopieren en plakken in de browser om de site te bezoeken. Reden hiervoor is dat onze site minder snel (door referrers) opvalt in de statistieken van stormfront en daarnaast jeugdigen minder snel de site bezoeken.

door Roel R. » 12 jul 2004, 19:28

Aangezien Staf de Clercq Dit schreef:

rede van 10 november 1940
"Er is maar één oplossing. Zuivering van ons gehele volkslichaam. Totale en volledige uitschakeling van de jood uit het gezonde volkslichaam. Daarom dient een uitzonderlijk statuut in het leven geroepen te worden. De jood kan en mag niet dezelfde rechten hebben als de andere staatsburgers. Sentimentaliteit mag daarbij niet aan te pas komen. We mogen niet wreed zijn, maar we moeten logisch zijn. Wij zijn nationalisten, dat wil zeggen, wij staan op de leer van ons volk, cultuur en bloed. De jood behoort niet tot ons volk, nog veel minder tot ons bloed. En hij heeft de cultuur die erop gericht is de christelijke cultuur te vernietigen. Wie niet arbeidt is een parasiet. Wie zag de jood ooit arbdeiden? De jood steelt, plundert, bedriegt, sjachert. Wie zag hem ooit iets scheppen? De jood verhandelt en verkoopt schoenen, vodden, aandelen, edelstenen, graan, beurswaarden, socialisme, theorieën, volkeren, vrouwen, kolonies. En het meest wat hij verkoopt heeft hij ergens gestolen. We zullen niets verliezen wanneer we de jood buiten ons volk houden. We zullen integendeel veel winnen. Daarom logisch: de jood moet buiten! Het is een kwestie van volksgezondheid. "
Is het veilig om er vanuit te gaan dat er geen Joden in het Vnv zaten met medeweten van andere leden..

Omhoog