Ww2 en na oorlogse gasmasker filters met asbest

Plaats een reactie

Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :frownno: _/-\o_ :+ :shocked: :yes: :zapped: :bonk: :/ :r :full:
Bekijk meer smilies

BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[url] staat AAN
Smilies staan AAN

Voorafgaande berichten
   

Weergave uitklappen Voorafgaande berichten: Ww2 en na oorlogse gasmasker filters met asbest

Re: Ww2 en na oorlogse gasmasker filters met asbest

door jort jacobs » 06 sep 2018, 16:45

Bedankt voor de tip

Re: Ww2 en na oorlogse gasmasker filters met asbest

door Haplo » 02 sep 2018, 19:01

Indien je er echt twijfels aan hebt, Leng houtlijm aan met water toch een waterige substantie en giet dit er in aan beide kanten van het filter.
Dit bind alles weer aan elkaar en er zal met normaal displayen absoluut niks gebeuren.

Re: Ww2 en na oorlogse gasmasker filters met asbest

door patrickh » 02 sep 2018, 17:13

Uncle Goose schreef:Bekende gasmaskers waarvan de filters asbest bevatten zijn onder andere de Belgische en de Britse gasmaskers van juist voor en van tijdens WO2. De blootstelling is echter verwaarloosbaar, je hebt meer kans dat je ergens in een oud gebouw aan asbest wordt blootgesteld dan door een filter. De laatste jaren heeft de media het asbest probleem helemaal uit proportie getrokken waardoor mensen nu voor het minste beetje schrik hebben. Wat men wel niet beseft is dat er nog vele gebouwen vol zitten mest asbest en dat dit een veel groter gevaar is dan een filter in je handen hebben. Denk maar eens aan al die eternit golfplaat daken die overal nog staan, ook bepaalde leien daken bevatten asbest om dan nog niet te spreken van bepaalde onderdaken en tegels.

En zelfs het gevaar van de asbestdaken is verwaarloosbaar, allemaal bangmakerij van de dwaze overhied die burgers op kosten jaagt. Woon je in grote stad of langs autoweg, zou ik me véél meer zorgen maken...

Re: Ww2 en na oorlogse gasmasker filters met asbest

door jort jacobs » 02 sep 2018, 13:22

Bedankt voor alle reactie s
Hier heb ik zeker wat aan ik heb m'n laatste aanwinst ook op display gezet dat is een hivea volksgasmasker voor de rest heb ik 2 duitse ww2 maskers en een Engelse en dan ook nog een aantal na oorlogse maskers zoals een Nederlandse fm12 een Nederlandse c3 en een mvo masker allemaal met filter maar er kan dus niks mee gebeuren hoor ik al en opzetten doe ik sws al niet maar op display kan het wel gwn met filter er kan ook niks uit lekken aan asbest deeltjes omdat het vergaan is miss door de jaren heen?

Re: Ww2 en na oorlogse gasmasker filters met asbest

door svdwal » 02 sep 2018, 07:53

Asbest is niet gevaarlijk, zolang je er maar niet in gaat hakken, boren, zagen of slijpen.
De stofdeeltjes nestelen zich in je longen, en dat is niet gezond.

Geniet van je collectie en laat je niet gek maken.

Gr.

Sjoerd

Re: Ww2 en na oorlogse gasmasker filters met asbest

door Uncle Goose » 01 sep 2018, 16:56

Bekende gasmaskers waarvan de filters asbest bevatten zijn onder andere de Belgische en de Britse gasmaskers van juist voor en van tijdens WO2. De blootstelling is echter verwaarloosbaar, je hebt meer kans dat je ergens in een oud gebouw aan asbest wordt blootgesteld dan door een filter. De laatste jaren heeft de media het asbest probleem helemaal uit proportie getrokken waardoor mensen nu voor het minste beetje schrik hebben. Wat men wel niet beseft is dat er nog vele gebouwen vol zitten mest asbest en dat dit een veel groter gevaar is dan een filter in je handen hebben. Denk maar eens aan al die eternit golfplaat daken die overal nog staan, ook bepaalde leien daken bevatten asbest om dan nog niet te spreken van bepaalde onderdaken en tegels.

Re: Ww2 en na oorlogse gasmasker filters met asbest

door asjemenou » 31 aug 2018, 22:39

Om welke modellen gasmaskers gaat het dan?

Re: Ww2 en na oorlogse gasmasker filters met asbest

door patrickh » 31 aug 2018, 21:32

Zolang je ze niet opzet is er echt helemaal niets aan de hand.

Ww2 en na oorlogse gasmasker filters met asbest

door jort jacobs » 31 aug 2018, 19:57

Beste wo2 forum

Ik heb n aantal ww2 gasmaskers met filters waar dus asbest in zit ik heb die buiten de bussen staan op display nou vroeg ik me af kan er asbest uit die filters komen als ze op display staan buiten de bus/tas of kan er überhaupt asbest uit komen zomaar

Alvast bedankt voor de reacties

Omhoog