De voorbereidingen van de Duitsers voor 6 juni 1944

Plaats een reactie

Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :frownno: _/-\o_ :+ :shocked: :yes: :zapped: :bonk: :/ :r :full:
Bekijk meer smilies

BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[url] staat AAN
Smilies staan AAN

Voorafgaande berichten
   

Weergave uitklappen Voorafgaande berichten: De voorbereidingen van de Duitsers voor 6 juni 1944

door Gast » 27 sep 2004, 18:02

Ik ben wel fan van de wo2 maar geen van van oorlog. :lol:

door Marcfire » 27 sep 2004, 10:32

De belangrijkste zet van de Duitsers om een invasie tegen te gaan, was denk ik de aanstelling van Rommel als verantwoordelijke voor de stranden. Hij is het geweest die de verdediging nog ondoordringbaarder wilde maken. Gelukkig voor ons werden niet al zijn plannen goedgekeurd, waaronder die van de inzet van de Pantser divisies

Trouwens, dat het de geallieerden niet was gelukt als ze nog wat langer hadden gewacht is niet helemaal waar denk ik. Een van de belangrijkste onderdelen van de invasie was het beschieten en bombarderen van de stranden. Hiermee wilden ze de verdedigingswerken vernietigen en ook kraters creeren waarin de slodaten konden schuilen.

Op Omaha is dit niet gelukt, waardoor uiteindelijk de grootste verliezen daar waren en de aanval op Omaha bijna werd afgebroken. Op de overige stranden waren de bombardementen veelal wel goed gelukt en waren de verliezen gering.

door vincent » 26 sep 2004, 12:03

Vooral als je bedenkt hoe zwaar de Geallieerden het hadden bij Omaha kan je bedenken hoe dichtbij de operatie bij het mislukken stond.

door SiNiStEr » 26 sep 2004, 11:52

Het was ook zo dat de geallierden wisten dat ze er in juni voor moesten gaan. De atlantikwall was bijna af en als je het orginele plan van Rommel ziet hoe de stranden eruit zagen als ze af waren schrik je je kapot.

- Over het hele strand mijnen met maar een paar smalle paden er kriskras doorheen.
- Versperingen all over the place
- Bovenaan de duinen bunkers en tussen elke bunker 2 mitrailleurnesten
- En een end achter de bunkers artillerie zodat er geen Europees strand meer buiten schot van de artillerie zou vallen.

Op zo goed als alle stranden waren al deze maatregelen al genomen, op dat mijnengedeelte na. Behalve in Normandie, daar was de Atlantikwall nog niet helemaal af, dat is dan ook de reden geweest dat de geallierden erdoor zijn gekomen, anders was ze dat niet gelukt. En zeker in de 24 uur die daarop volgden was de corridor nog maar heel smal en zeer dun.

Als de Duitsers dus binnen 24 uur terug hadden aangevallen met de panzerdivisies die bij het nauw-van-Caleis waren geplaast(Die dus onder het bevel stonden van Hitler die net voor de aanval een slaappil had genomen waardoor ze hem niet wakker konden en wilden maken.) dan waren de geallierden verloren geweest.

Het was trouwens niet zo dat geeneen Duitse generaal de aanval in Normandie verwachtte, die waren er wel degelijk. Helaas voor de Duitsers waren er te weinig overtuigd van een aanval op Normandie om daar voldoende divisie's te stationeren.

door Miesjel » 24 sep 2004, 19:13

Nu gaan we het over een hele ander boeg gooien, laten we hier OF een ander topic voor openen OF er gewoon helemaal over ophouden ;)

door Peter M » 24 sep 2004, 18:42

Miesjel schreef:[Off topic]
Proos schreef:Overigens ben ik geen WO2-fan :roll:
Dude, je bent wel DE Administrator van dit forum...
[/Off topic]
Wie is er hier wel fan van de oorlog misschien?

door Tsjernobyl » 24 sep 2004, 18:08

Anonymous schreef:ik bedoelde.. "zeg waneer de info niet klopt"

ps: ik had die post per ongeluk onder "gast" gepost
:oops:

nu ben ik eindelijk ingelogd... nog ff wennen aan het forum

mijn excuses

door Gast » 24 sep 2004, 18:05

ik bedoelde.. "zeg waneer de info niet klopt"

ps: ik had die post per ongeluk onder "gast" gepost

door Miesjel » 24 sep 2004, 17:57

[Off topic]
Proos schreef:Overigens ben ik geen WO2-fan :roll:
Dude, je bent wel DE Administrator van dit forum...
[/Off topic]

door Gast » 24 sep 2004, 16:45

Geen probleem. :lol:

door Jurryt » 24 sep 2004, 16:03

Erm... gast... Zullen we niet de fouten allemaal uit de tekst halen? Anders kan je het hele forum wel bij langs.... blijf even on topic svp... bedankt

door Gast » 24 sep 2004, 15:37

De Duitsers verwachtten....... niet verwachtte. :lol:

En ook niet gezecht.... :lol:

En ook niet gealliierde maar geallierden met twee punten op de E. :lol:
Wat zijn we weer goed bezig. :P

Zo kan ik nog wel even doorgaan met duitse zonder hoofdletter en bij het beginnen van een nieuwe zin geen hoofdletter enz.

door Gast » 23 sep 2004, 20:59

De Duitsers verwachtte (zoals al meerdere keren gezecht) een aanval aan pas-de-calais. Daar stond artillery die het kanaal kon beschieten, en de Duitsers dachten dat de gealliierde deze eerst zouden komen uitschakelen.

De geallieerde hadden een aantal oude officieren naar noor-polen gestuurd om daar berichten naar elkaar te sturen. (zoals "we hebben reservewielen nodig"). Lijken onschuldige berichten , maar daardoor dachten de duitsers wel dat er daar een aanval op tocht stond. Ze stuurde (als ik me niet vergis) 7 divisies daarheen.

ze geloofden niet in een aanval in de omstandigheden waarin D-day plaats vond. Ze dachten dat de allies zeker met springtij zouden komen, en dan nog met goed weer.

er was in het duitse kamp onenigheid over de tankdivisies in Normandie. Zo waren er die de tank aan de kust wouden zien, om zo een directe tegenaanval te kunnen plaatsen, en daarnasst waren er anderen die de tankdivisies uit het visier van scheepsartillery wouden houden. Dan was er nog het feit dat niet alle tnakdiviesies onder het zelfde commando stonden. Rommel had er, maar ook stonden er een paar divisies onder het rechtsstreekse bevel van de führer. (denk maar aan de longest day: daar konden de tansk niet ingezet worden omdat de fuhrer nog sleep... geen sprookje.)

ook was er onenigheid over de artillery die op zee gericht stond. wie kreeg het bevel, de zeemacht, of de landmacht. dan vonden ze niets beters dan de zeemacht het commando te geven over de artillery tot op een bepaalde afstand van de kust, waarna de landmacht het commando overnam.

de gewone troepen moesten van Rommel obstakels zetten, zoveel dat er geen gevechtstraining werd gedaan. ze waren de hele dag bezig met het zetten van obstakels.

wel waren de duitsers het eens dat, waneer er een invasie plaatsvond, er binnen de 24 uur een tegenaanval moest plaatsvinden. Maar door de tankdivisies die op orders moesten wachten en door ongemotiveerde onfitte troepen, liep dat anders.


Zeg me waneer het fout is hé

door Dodo » 23 sep 2004, 09:02

en met reservetroepen, vooral hun panzer's.

door okke » 22 sep 2004, 23:21

Patton had het bevel gekregen over twee legers in Groot Britannië die ingezet zouden worden bij een landing aan de Atlantische kust. Alleen bestonden deze legers alleen op papier. Met lege vrachtwagen en nep-tanks en druk radioverkeer werden deze niet-bestaande legers in stand gehouden. Patton was beroemd en berucht bij vriend en vijand, maar was erg eigenzinnig en het geallieerd opperbevel wist niet wat ze met hem aanmoesten.

De Duitsers waren zeer beducht dat de landing in Normandië een afleidingsmaneuvre zou kunnen zijn en dat er nog een landing met Patton's legers op een andere plek zou komen.

Hierdoor heeft het Duitse opperbevel lang reservetroepen achter gehouden die bij de bruggehoofden in Normandië nodig waren.

Omhoog