Feldpost is dat militaire post?

Plaats een reactie

Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :frownno: _/-\o_ :+ :shocked: :yes: :zapped: :bonk: :/ :r :full:
Bekijk meer smilies

BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[url] staat AAN
Smilies staan AAN

Voorafgaande berichten
   

Weergave uitklappen Voorafgaande berichten: Feldpost is dat militaire post?

door Tim » 06 jan 2005, 13:46

Het nummer 13883 is inderdaad het feldpostnummer van zijn eenheid (niet van de militair zelf). Als je ook weet wanneer die stempel er op is gezet, kan je achterhalen in welke eenheid hij zat. (Feldpostnummers veranderden in de loop der jaren wel eens van eenheid, daarom dat een datum geen overbodige luxe is).

feldpost

door robbie k » 06 jan 2005, 13:12

ik spaar zelf ook postzegels en ik heb er van allerlei landen met daar een overdrukking met feldpost op ,ik denk dat alle militare die aan het front zaten en post verstuurden een hele eigen postcentrale hadden!! over de hele wereld groetjes robbie

door Miesjel » 03 jan 2005, 00:09

Is de pasfoto van een soldaat in uniform? Als dat het geval is zou je eventueel een scan kunnen posten, dan kunnen we je hier vast wel iets meer vertellen over wat voor een soldaat het betreft..

door Zitadelle » 03 jan 2005, 00:05

Het nummer 13883 moet overeen komen met een legereenheid. Aangezien elke eenheid een eigen feldpostnr. kreeg om het briefverkeer te organiseren. Je zou het op de welbekende fora kunnen vragen:

http://www.feldgrau.net
http://forum.axishistory.com

door Roel R. » 03 jan 2005, 00:03

Beste Arnold,

Feldpost is post verstuurd door Duitse militairen vanuit hun standplaats of frontpositie naar instanties, andere militairen en familie.

De postbezorging vond plaats door het leger zelf. Waarschijnlijk is 4165 het feldpost nummer van de militair. Daarvanuit kan de eenheid achterhaald worden.

door Tex » 02 jan 2005, 23:50

volgens mij was feldpost, post dat soldaten vanaf het front of bezette gebieden stuurden naar familie, vrouw etc. Dus militair

Feldpost is dat militaire post?

door Arnold » 02 jan 2005, 23:42

Ik bezit een pasfoto met een halve stempel waarop zichtbaar is: Het hakenkruis en de woorden Feldpostnummer en dienststelle. Verder staat de persoon op de foto met een nummer 13883 achter zich. Achterop de foto staat een geschreven nr 4165. Ik heb geen idee wat dat allemaal betekenen kan.

Ik vraag me af of Feldpost een militaire post soort was of ook burgerlijke post.

Omhoog