Duitsers in Arabie

Plaats een reactie

Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :frownno: _/-\o_ :+ :shocked: :yes: :zapped: :bonk: :/ :r :full:
Bekijk meer smilies

BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[url] staat AAN
Smilies staan AAN

Voorafgaande berichten
   

Weergave uitklappen Voorafgaande berichten: Duitsers in Arabie

door max » 24 jan 2005, 13:09

Er vochten ook Palestijnen en andere Arabieren mee met de Britten !

door Ioannis » 24 jan 2005, 13:03

In de Arabische wereld had men nogal sympathie voor de nazi's, omdat die anti Joods waren.

In de jaren 50 en 60 werkten er heel wat Duitsers als adviseurs en dergelijke in Egypte.

Duitsers in Arabie

door Roel R. » 22 jan 2005, 14:58

Dit las ik op een forum:
Zwarte lijst van Hitlers erfgenamen

Victor Arajs. Een van de kopstukken van de pro-Nazi beweging Perkonkrust in Riga. Betrokken bij de massa-executie in Riga. Woont thans in Duitsland

Andrija Artukovic. Minister van Binnenlandse zaken in de pro-nazi regering van Kroatie. Woont thans in de USA.

Artur Axmann. Tot op de laatste dag van het derde rijk een van de hoofdfiguren in de Hitler-Jugend. Vervult thans een belangrijke plaats in de China Handels Commissie.

Berthold Beinert. Eens verbonden aan de Duitse ambassade in Barcelona, waar hij Duitse Joden naar hun vaderland terug liet zenden. Nu hoofd van het tolken instituut aan de Universiteit van Heidelberg.

August Bender. Kamparts in Buchenwald. Ter dood veroordeeld. Woont thans als vrij man in Duitsland.

Otto Bene. Onder Hitler verbonden aan het departement van Buitenlandse Zaken in Bonn.

Gottlob Berger. Generaal van de Waffen ss, chef van het hoofdkwartier. Veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf. Vrijgelaten in 1951.

Karl Werner Best. Tijdens de oorlog rijksgevolgmachtigde in Denemarken. Ter dood veroordeeld. Leeft thans in het bezit van een aanzienlijk vermogen in Duitsland.

Ernst Biberstein. Luitenant-kolonel van de ss. Ter dood veroordeeld maar in 1958 vrijgelaten.

Dr. Otto Bickenbach. Ss-arts in Natzweiler en Struthof. Woont thans in Duitsland.

Werner Birgel. Voormalig hoofdofficier in de ss. Woont thans in de Ver. Arabische Republiek.

Walter Blum. Kolonel bij de ss. Ter dood veroordeeld. Woont thans in Duitsland.

Wilhelm Boeckeler. Kapitein bij de ss. Betrokken bij de liquidatie van het ghetto van Warschau. Woont thans in de Ver. Arabische Republiek.

Otto Brautigam. Ambtenaar aan het departement van Buitenlandse zaken onde Hitler. Nu consul-generaal in Hongkong.

Dr. Stefan Budeiaszek. Ss-art in Auschwitz. Praktiseert nu opnieuw in Duitsland onder de naam Buthner.

Dr. Viktor Capesius. Hoofd van de farmaceutische afdeling in Auschwitz, belast met de administratie van het Zyklon B gas. Woont thans in Duitsland

Dr. Karl Clauberg. Verrichtte medische experimenten en sterilisatie. Geinterneerd in Rusland. Leeft thans als vrij man in Duitsland.

Herbert Cukurs. Nam deel aan de massa-executies in Riga. Woont thans in Brazilie.

Wladyslaw Dehring. Arts in Auschwitz, verrichtte medische experimenten. Nu directeur van een ziekenhuis in Brits-Somaliland.

Frans Eirenschmalz. Ss-officier. Belast met de bouw en het onderhoud van de gaskamers in

Auschwitz-Birkenau. Ter dood veroordeeld. Leeft nu als vrij man in Duitsland.

Dr. Hans Eisele. Ss-arts in Dachau. Verrichtte medische experimenten. Woont nu in de Ver. Arabische Republiek.

Friedrich Flick. Nazi-industrieel. Maakte gebruik van slavenarbeid en confiskeerde buitenlandse bezittingen. Zat tot 1950 in de gevangenis. Nu biljonair en hoofd van een grote industriele onderneming.

Willi Frank. Chef van de tandheelkundige kliniek in Auschwitz. Organiseerde het verwijderen van gouden vullingen bij de gaskamerslachtoffers. Praktiseert thans in Duitsland.

Walter Funk. President van de Rijksbank onder Hitler en Minister van economische zaken. Tot levenslang veroordeeld. Vrijgelaten in 1957.

Dr. Hans Bodo Gorgasz. Voormalig directeur van het Hadamar Sanatorium waar euthanasie-experimenten werden uitgevoerd. Ter dood veroordeeld. Woont nu in Frankfurt.

Ernst Grossmann. Voormalig officier bij het hoofdkwartier van de ss. Thans adviseur van Walter Ulbricht in Oost-Duitsland.

Guenter Hellweig. Officier bij de ss en sd. Nu werkzaam bij de politie.

Willi Hoettl (Walter Hagen). Luitenant-kolonel bij de ss. Plaatsvervangend chef van Himmlers inlichtingendienst. Thans werkzaam bij het onderwijs in Oostenrijk.

Heinz Jost. Generaal der ss, commandant van het kamp Sachsenhausen. Woont thans in Duitsland.

Waldemar Klingelhofer. Majoor der ss. Ter dood veroordeeld. Leeft thans als vrij man in Duitsland.

Karl Klingenfuss. Ambtenaar aan de afdeling Joodse zaken van het departement van Buitenlandse Zaken onder Hitler. Nu hoofd van de Duits-Argentijnse Kamer van Koophandel in Buenos Aires.

Dido Kvaternik. Commandant van de gestapo in Kroatie. Verantwoordelijk voor de massa-moord van Serven en Joden. Woont thans in Argentinie.

Bernhard Lammerding. Generaal der ss. In Frankrijk bij verstek ter dood veroordeeld als verantwoordelijk voor de massa-moord in Oradour. Leeft thans in Duitsland.

Heinrich Lohse. Rijkscommissaris voor de bezette gebieden in het Oosten. Veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf. In 1951 vrijgelaten. Geniet thans staatspensioen.

Erich von Manstein. Veldmaarschalk in het Derde Rijk. Wegens oorlogsmisdaden veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf. Vrijgelaten in 1952. Thans adviseur aan het Ministerie van Defensie in Bonn.

Josef Mengele. Arts in Auschwitz, verrichtte medische experimenten. Leeft thans in Zuid-Amerika.

Dr. Hans Munsch. Arst in het kamp Auschwitz. Woont thans in Duitsland.

Werner Naumann. Plaatsvervangend directeur van het Ministerie voor Propaganda. Opvolger van Goebbels. Thans aan het hoofd van een Duitsche chemische industrie.

Adolf Ott. Luitenant-kolonel der ss. Commandant van het sondercommando 7b. Ter dood veroordeeld. Vrijgelaten in 1958.

Joachim Peiper. Kolonel. Wegens oorlogsmisdaden ter dood veroordeeld. Vrijgelaten in 1955.

Gerhard Peters. Leider van Degesch, de chemische industrie die het zyklon B-gas aan de ss leverde. Veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf. Thans opnieuw werkzaam in de chemische industrie.

Frans Rademahcer. Hoofd van de Joodse afdeling van het Nazi-ministerie van Buitenlandse Zaken. Gevlucht naar Egypte.

Heinz Reinefahrt. Generaal der ss. Onderdrukte de opstand in Warschau. Thans burgemeester van Westerland op het eiland Sylt.

Otto Remer. Generaal der ss. Geniet thans staatspensioen.

Dr. Siegfried Ruff. Tijdens het derde rijk directeur van het Luchtvaartkundig Medisch Instituut. Verrichtte medische experimenten. Thans hoogleraar in de luchtvaartgeneeskunde.

Martin Sandberger. Kolonel der ss. Vrijgelaten in 1958.

Franz Schlegelberger. Hitlers laatste Minister van Justitie. Ter dood veroordeeld. Vrijgelaten in 1950. Woont op staatskosten in Sleeswijk-Holstein.

Oskar Schroeder. Generaal der ss. Chef van de medische dienst van de luchtmacht, waardoor hogedrukexperimenten werden verricht. Tot levenslang veroordeeld. Leeft nu als een vrij man in Duitsland.

Albert Thieleman. Majoor der ss. Nu werkzaam aan het departement Israel van de Ver. Arabische Republiek
Heeft iemand een verklaring voor het feit dat een aantal Duitsers naar Arabie uitweek? Waren ze daar welkom wegens hun anti joodse instelling?

Omhoog