Verhalen Narva

Plaats een reactie

Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :frownno: _/-\o_ :+ :shocked: :yes: :zapped: :bonk: :/ :r :full:
Bekijk meer smilies

BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[url] staat AAN
Smilies staan AAN

Voorafgaande berichten
   

Weergave uitklappen Voorafgaande berichten: Verhalen Narva

door Cees Kleijn » 19 jun 2005, 14:20

Peter, hartelijk dank voor het heropenen!

Ik doe zelf reeds enkele jaren onderzoek naar de Nederlanders in de Waffen-SS en de gebeurtenissen bij Narwa zijn daar een belangrijk onderdeel van.

Zover ik weet, is Gerrit Willem Bloemendaal op 26 juli 1944 vermist geraakt op de terugtocht uit Narwa. Hoogstwaarschijnlijk diende hij ofwel bij het 48. SS-Freiw.-Panzergrenadier-Regiment "General Seyffardt" of bij de SS-Aufklärungs-Abteilung 54. Beide eenheden zijn op deze terugtocht omsingeld geraakt door het Rode Leger en vrijwel geheel ten onder gegaan.

Ik ben zelf zeer geïnteresseerd in alle informatie omtrent de Nederlandse vrijwilligers, dus wanneer mensen familieleden hebben die alls vrijwilliger naar het Oostfront zijn gegaan, dan zou ik dat zeer graag willen vernemen.

Met vriendelijke groeten,

Cees Kleijn

ceeskleijn@gmail.com

door Peter M » 18 jun 2005, 18:51

Op aanvraag heropend en teruggeplaatst naar Vragen.

door Wilco Vermeer » 06 mar 2005, 20:03

De oom van mijn vrouw, Gerrit Willem Bloemendal, heeft ook gevochten nabij Narwa en is daar ook vermist.
Hij zat niet bij de Waffen-SS, noch bij de Nederlandse-SS, maar bij de Wehrmacht. Hij zat in de Wehrmacht bij gevangenenbewaking (vrijwillig als Nederlander in Duitse dienst), maar hielp de gevangenen te vaak aan sigaretten en andere waar. ALs straf werd hij naar het Oostfront gestuurd.

Er kunnen dus ook Nederlanders daar hebben gezeten die niet bij de SS hebben gediend.

door Roel R. » 06 mar 2005, 18:53

Marga, mogelijk kan het Wast aan info komen:

http://www.dd-wast.de/

door Roel R. » 06 mar 2005, 18:47

Nachname: Boots
Vorname: Johannes
Dienstgrad: Sturmmann
Geburtsdatum:
Geburtsort: nicht verzeichnet
Todes-/Vermisstendatum:
Todesort: Narva



Johannes Boots ist vermutlich als unbekannter Soldat auf die Kriegsgräberstätte in Narva-Sammelfdh. (Estland) überführt worden.

narva

door marga » 06 mar 2005, 18:37

mijn oom, johannes jozef jaques Boots, was gruppenführer bij de panzerbrigade 54, bij de aufklarungskompagnie, de vrijwillige pantserbrigade en is waarschijnlijk gesneuveld op 02-05-1944 in de buurt van Narva. maar deskundigen zeggen, dat het hun sterk lijkt, want het was toen zeer rustig daar en geen melding van gesneuvelden. wie o wie?
help

door Brianlinden » 20 feb 2005, 20:55

door verellen » 20 feb 2005, 01:50

Mocht het je intresseren: Wiking heeft in juni 1941 in Kiev gevochten. In 1944 is Wiking ook dicht bij Kiev geweest. (maar ofdat ze toen ook in Kiev zelf gevochten hadden weet ik niet.)

door Tinus » 20 feb 2005, 01:12

zal ik doen ik belde vanmiddag iets met mijn phpmeilserver ofzo met bugs hij stuurt ze morgen, mijn vader heeft iets vertaald

hij zat in Wiking er staat iets in van kiev en volgens mijn vader is hij daar gewond geraakt want hij heeft gewondenabzeis gehad. ik ga weer de zolder op morgen ik ga nu slapen want ik zit stiekum op internet en als mama komt dan krijg ik billekoek :P(grapje)

door Nico Roelofs » 19 feb 2005, 07:44

Tinus schreef: die broek zit vol met gaten maar ik hou hem wel.
Die gaten in de broek kunnen wel eens komen door motten. Leg voor de zekerheid de broek een week in een afgesloten zak in de diepvries. Op deze manier dood je eventuele motten eitjes. Zo voorkom je dat je broek verder wordt aangetast door de motten.

door gvdbor » 18 feb 2005, 20:42

ok

door Tinus » 18 feb 2005, 19:54

Hoi

ja is niet erg van mijn achternaam, ik heb die koffer gehad. staan groepsfotos op en van scheveningen en die ene gast die op discovery channel is vaak staat er ook op. die broek zit vol met gaten maar ik hou hem wel. Ik wacht nog op die soldbuch van me oom. die moet ze nog sturen.

groetjes Tinus ... :P

door gvdbor » 18 feb 2005, 18:15

Dat weet ik dat je Tinus daarmee bedoelde.

Ik bedoelde het echter bewust aan een moderator, mede of juist gezien vanwege de leeftijd van Tinus

door smaug » 18 feb 2005, 18:13

[De eerste post is al ondertekend met achternaam, ALS je inderdaad moeite hebt met het feit dat Opa in duitse dienst heeft gevochten,
Moet je dit ff editten/veranderen.
Mischien komt het verkeerd over, maar deze reply was gericht aan de poster zelf en niet aan de moderator, dus met "je" bedoelde ik "Tinus"
Phoe, gelukkig net op tijd rechtgezet ;;)

door gvdbor » 18 feb 2005, 17:41

smaug schreef:[De eerste post is al ondertekend met achternaam, ALS je inderdaad moeite hebt met het feit dat Opa in duitse dienst heeft gevochten,
Moet je dit ff editten/veranderen.
Misschien niet onhandig, mede gezien leeftijd van TS als een moderator de achternaam versluiert. Je weet maar nooit hoe iemand in de toekomst tegen zaken aankijkt en voorkomen is beter dan genezen.

Omhoog