Vocht Fritz Kempf tijdens de Tweede Wereldoorlog???

Plaats een reactie

Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :frownno: _/-\o_ :+ :shocked: :yes: :zapped: :bonk: :/ :r :full:
Bekijk meer smilies

BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan AAN

Voorafgaande berichten
   

Weergave uitklappen Voorafgaande berichten: Vocht Fritz Kempf tijdens de Tweede Wereldoorlog???

Vocht Fritz Kempf tijdens de Tweede Wereldoorlog???

door sniper snoop » 30 aug 2009, 03:31

Fritz Kempf vocht tijdens de Eerste Wereldoorlog als onderofficier bij de 5. Badisches-Infanterie Regiment Nr. 113 van de 29. Division (Later de 29. Infanterie-Division). Hij raakte tijdens de Slag der Grenzen ernstig gewond en werd opgenomen in het ziekenhuis. Tijdens zijn herstel besloot hij om over te gaan naar de Luftstreitkräfte. Hij werd op 6 mei 1915 toegewezen bij de Fliegerersatz-Abteilung 3 als piloot van een Gotha G.I bommenwerper. Daarna ging hij nog eens vijf keer van eenheid verplaatsen tot hij op 8 april 1917 werd hij toegewezen bij de Jasta 2 van vliegende aas Oswald Boelcke. Hier word hij bekend en behaalde dan ook drie overwinningen. Zijn kist was een Fokker Dr.I dat herkenbaar was aan zijn naam op de bovenste vleugel, de tekst "Kennscht mi noch?" op zijn centrale vleugel en de Letter K op de romp. Hij zou nog eens een andere eenheid betreden waar hij een overwinning zou behalen. Op 11 november 1918 werd de oorlog afgelopen en Fritz vocht dus de complete oorlog, uitgezonderd de periode van herstel. In totaal behaalde hij dus vier overwinningen en was hierbij geen vliegend aas, net niet.

AfbeeldingAfbeelding

Nu vraag ik mij af of er iemand weet wat Fritz deed tijdens het interbellum, Tweede Wereldoorlog en na de Tweede Wereldoorlog? Zat hij in de Luftwaffe? Of had hij compleet niks met de oorlog te maken?

Omhoog