Westerbork

Algemene vragen over de Tweede Wereldoorlog; ook bedoeld voor ongeregistreerde forumbezoekers.
Plaats reactie
Gast

Westerbork

Bericht door Gast »

Eej...jullie schrijven in het begrip anne frank het volgende: Anne moet een davidsster op haar kleding dragen en moet verplicht naar het Joods Lyceum. In juni 1942 worden de eerste oproepen verstuurd naar joden, om te werken in kampen als Westerbork.

Maar in Westerbork moesten de joden helemaal niet werken, de joden werden daar toch heengestuurd en gecontroleerd op gezondheid enz. ???????
Gebruikersavatar
Roel R.
Lid
Berichten: 5675
Lid geworden op: 21 sep 2003, 01:50
Contacteer:

Bericht door Roel R. »

in 1942 werd het een Durchgangslager, dus een doorvoerkamp. vanuit daar gingen de treinen richting Auschwitz en Sobibor.
Gebruikersavatar
Sjoerd
Lid
Berichten: 3362
Lid geworden op: 28 nov 2002, 11:28
Locatie: Dronten (Flevoland)

Bericht door Sjoerd »

Roel R. schreef:in 1942 werd het een Durchgangslager, dus een doorvoerkamp. vanuit daar gingen de treinen richting Auschwitz en Sobibor.
Inderdaad. En als je iemand een briefje stuurt met daarin vermeld wanneer zijn trein naar een vernietigingskamp vertrekt is de kans tamelijk groot dat ze niet op komen dagen, en dat zouden de Duitsers een beetje jammer vinden. Daarom stuurden ze een oproep om in Duitsland te gaan werken, en zelfs de vrouwen en kinderen mochten mee zodat je ze niet zou missen. Klinkt sportief.
Dat ze in werkelijkheid richting de vernietigingskampen werden getransporteerd wist niemand.

Mijn punt is dus dat de reden waarom ze naar het kamp werden 'gelokt' er eigenlijk niet toe deed. Iedere reden was een leugen om ze richting Auschwitz te krijgen.
'The past is a source of knowledge, and the future is a source of hope. Love of the past implies faith in the future. '
Stephen E. Ambrose
Plaats reactie