amerikaanse mening

Algemene vragen over de Tweede Wereldoorlog; ook bedoeld voor ongeregistreerde forumbezoekers.
Plaats reactie
tasje

amerikaanse mening

Bericht door tasje »

hooj,

ik moet voor school een verslag over pearl harbor maken. hierbij zijn vooral de meningen van de japanners en de amerikanen belangrijk. maar nou weet ik dus niet precies wat de amerikanen voor de aanval op pearl harbor van de oorlog vonden. ze wilden er zo min mogelijk mee te maken hebben maar door de aanval moesten ze wel meedoen (japan had al zoveel verdragen geschonden en ook nog eens aangevallen).

maar meer over amerika kan ik niet vinden. weet iemand nog wat meer over de mening (liefst ook de mening van de burgers)
groetjes natascha
Gebruikersavatar
sobel
Lid
Berichten: 6660
Lid geworden op: 18 jun 2005, 21:07
Locatie: Nederland

Bericht door sobel »

het burger volk had naar mijn weten niet zoveel weet van de oorlog die zich afspeelde in europa,
''voor de oorlog wist ik niet wie een jood was en wie niet. De nazi's hebben dat onderscheid gecreëerd''
Gebruikersavatar
Arjen
Lid
Lid
Berichten: 2451
Lid geworden op: 25 okt 2002, 01:35
Contacteer:

Bericht door Arjen »

ik zal tegen jou eigenlijk hetzelfde zeggen als tegen iemand in een andere vraag:

Je zou eens moeten zoeken onder amerikaans isolationisme. Dit is iets wat amerika in principe wilde; na wo2 is hier eigenlijk voorgoed een einde aan gekomen en is er een agressievere buitenlandse politiek ontstaan. Dit kwam voort uit het individualisme; ook wel frontiermentalieteit. een belangrijke karakter eigenschap voor iemand die aan de frontier wilde overleven. Dit is dus iets dat sterk in het character van alle immigranten in amerika aanwezig moest zijn. Er waren namelijk niet veel buren in die periode...

Anyway...succes ermee!
Meester Zhuang's repliek op de vraag om minister te worden:
"Scheer je weg! Ik geef er de voorkeur aan om in mijn modderpoel te blijven spelen, in plaats van me door een potentaat in het gareel te laten slaan! Nooit van mijn leven zal ik een ambt aanvaarden, Maar altijd fijn blijven doen waar ik zin in heb."
http://odeon.xs4all.nl/
Plaats reactie