Het leven na de oorlog

Algemene vragen over de Tweede Wereldoorlog; ook bedoeld voor ongeregistreerde forumbezoekers.
Plaats reactie
Ikkuhdepiepuh

Het leven na de oorlog

Bericht door Ikkuhdepiepuh »

Hallo,

Voor een werkstuk moet ik erachter zien te komen hoe het leven was in 1946 voor ongeveer een 20 jarig iemand. Dus na de oorlog. Kan iemand mij hiermee helpen?

Alvast bedankt
Gebruikersavatar
dvaupell
Lid
Berichten: 1606
Lid geworden op: 30 jul 2002, 10:06
Locatie: Zwijndrecht
Contacteer:

Bericht door dvaupell »

Da's nog niet zo makkelijk.
Er is natuurlijk vrij veel over de gebeurtenissen tijdens WO2 geschreven, maar de meeste verhalen eindigen zo'n beetje bij de bevrijding.

Het makkelijkst kun je je misschien op een karakter focussen die eigenlijk al snel na de oorlog (1947) direct weer werd opgeroepen voor de politionele acties in voormalig Nederlands-Indië (Indonesië)
Over die politionele acties is nog wel e.e.a te vinden.

Voor de meeste Nederlanders was het echter bittere armoede direct na de oorlog, zeker in de steden. Als je bijvoorbeeld je verhaal richt op een jongeman uit Arnhem, die in september 1944 werd gedwongen de stad te verlaten (zoals trouwens alle Arnhemmers) en elder in het land een soort van onderdak heeft gevonden, eind 1945 terugkeert in een totaal kapotgeschoten stad. Daar met he gezin weer een soort van bestaan probeert op te bouwen om vervolgens voor de dienst in Nederlands-Indië te worden opgeroepen....

Mwoah, zo krijg je wel een soort van verhaal, volgens mij.
Kun je daar iets mee?
AfbeeldingAfbeelding
Driekwart van de mensen is gek, dus voor die ene kwart moet je uitkijken - Simon Carmiggelt.
Plaats reactie