verhouding nederland-duitsland

Algemene vragen over de Tweede Wereldoorlog; ook bedoeld voor ongeregistreerde forumbezoekers.
Plaats reactie
Gast

verhouding nederland-duitsland

Bericht door Gast »

welk beeld hadden/hebben de nederlanders van de duitsers en duitsers van de nederlanders voor en na de tweede wereld oorlog?
Gebruikersavatar
Peter
Lid
Berichten: 2861
Lid geworden op: 24 okt 2003, 21:44
Ontvangen: 2 keer
Contacteer:

Bericht door Peter »

Voor de oorlog:

Duitsland, een land met een sterke leider die Duitsland weer groot heeft gemaakt, hoewel er een dreiging van uit ging. Door het schuldgevoel wat de USA en de UK hadden over het Versailles verdrag ( Zie Google ) hadden de toenmalige geallieerden veel van de Duitsers getolereerd. Tot 1 sept. 1939 de Duitsers Polen aanvielen. Het gevolg was de Tweede Wereldoorlog.

Na de oorlog:

Hitler was een gek die de hele wereld in zijn macht wilde hebben. Bovendien zijn de Duitsers door o.a. de ontwikkelingen in Oost-Europa ( koude oorlog ) opgedeeld in het communistische Oost-Duitsland ( Deutsche Demokratischen Republik DDR ) en het democratische West-Duitsland. ( Bundes Republik Deutschland BDR ). Het was van het grootste belang voor de Westerse machten West-Duitsland weer op te bouwen als buffer tegen het communistische gevaar. Na de hereniging in 1989 van de beide Duitslanden geldt duitsland als een volwaardig bondgenoot zoals de BDR dat vóór de hereniging was.
Plaats reactie