Engeland houdt stand

Algemene vragen over de Tweede Wereldoorlog; ook bedoeld voor ongeregistreerde forumbezoekers.
Plaats reactie
Gast

Engeland houdt stand

Bericht door Gast »

Engeland houdt stand
Hitler bood Engeland vrede aan om op het vasteland van Europa ongestoord zijn gang te kunnen gaan. Hoewel Engeland in militaire kracht verre de mindere was van Duitsland, wees het bij monde van de nieuwe premier Winston Churchill het vredesaanbod af. Een jaar lang stond Engeland vrijwel alleen in de strijd tegen Duitsland en Italie (dat zich aan de Duitse zijde had geschaard). Die standvastigheid van Engeland zou een belangrijke oorzaak blijken van de uiteindelijke Duitse nederlaag.

Waarom was de standvastigheid van Engeland een belangrijke oorzaak van de Duitse nederlaag?
Jeroen 29th
Lid
Berichten: 203
Lid geworden op: 11 apr 2006, 16:44

Bericht door Jeroen 29th »

Omdat zo(later) de Amerikanen en de Engelsen samen zijn gaanwerken en dan de capitulatie samen met rusland hebben veroorzaakt????
Gebruikersavatar
Auke
Beste Avatar 2007/2008
Beste Avatar 2007/2008
Berichten: 1531
Lid geworden op: 17 mar 2005, 21:11

Bericht door Auke »

Groot-Brittannie vormde jaren later de 'springplank' naar bezet Europa tijdens operatie Overlord (D-Day). Dit was voor de Duitsers een derde front wat de laatste doodssteek was.

Als de Britten daarvoor vrede hadden gesloten of hadden gecapituleerd, zou Duitsland heer en meester in het westen zijn geweest en zou de oorlog veel langer hebben geduurd.
Давайте жить дружно (laten we in vriendschap samenleven)!
Gebruikersavatar
Proos
Technisch beheerder
Technisch beheerder
Berichten: 8131
Lid geworden op: 28 jan 2002, 17:25
Gegeven: 14 keer
Ontvangen: 35 keer
Contacteer:

Bericht door Proos »

De slag om Engeland werd gewonnen en vanaf dat moment ging het bergafwaarts met het overwicht in de lucht. Je kunt je afvragen hoeveel invloed dat heeft gehad. Engeland heeft daarnaast een invloed gehad op het moraal. Door te demonstreren dat zij op hun eilandje stand konden houden tegen het Duitsland dat als een mes door Europa sneed, kon zij ook andere landen inspireren om zich tegen Duitsland te verzetten. En voor de Engelse legers te velde stond er iets op het spel.
Those who cannot remember the past are condemned to repeat it. ~ George Santayana (1863-1952), The Life of Reason, Volume 1, 1905
Steun het forum | Forumregels | Gebruiksovereenkomst | FAQ | Zoek een moderator
Plaats reactie