Klimaat

Algemene vragen over de Tweede Wereldoorlog; ook bedoeld voor ongeregistreerde forumbezoekers.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Leroy
Lid
Berichten: 783
Lid geworden op: 18 aug 2004, 11:25

Klimaat

Bericht door Leroy »

Zoals jullie natuurlijk wel door hebben gaat het niet zo goed met het klimaat op deze aardbol.
De krant schreef: 6 Jaar droogte in Australië. Wat vroeger rivieren en meren waren, zijn nu zoutvlakten geworden. Boeren hebben grote moeite om landbouwprodukten te laten groeien. Ik weet niet om hoeveel rivieren en meren het gaat, maar de foto in de krant was wel pijnlijk duidelijk.

Gisteren op journaal gezien:
Bijna geen sneeuw in de Alpen. Nu viel er vorig jaar een groot pak sneeuw in de Alpen, maar dat was pas ruim na Kerst. Hoe zal dat nu gaan als de temperaturen zo hoog blijven?

Wanneer wordt de politiek eens wakker en wordt er echt iets aan milieubeleid gedaan? B.v. energiebesparing, milieuvriendelijke manieren van energie-opwekking; een ecologisch verantwoord gebruik van de ruimte.......

Eén succesje is al geboekt in Brazilië: daar heeft een deelstaat die tot dan toe probleemloos vergunningen afgaf voor grootschalige houtkap, eindelijk een gebied aangewezen waarin NIET gekapt mag worden......
Ik ben benieuwd hoe jullie denken over de klimaatsverandering? Wat er gedaan moet worden? Etc.
Gebruikersavatar
Charly1975
Lid
Berichten: 3211
Lid geworden op: 30 jan 2006, 16:09
Locatie: Betuwe

Bericht door Charly1975 »

Ik heb eens een keer gelezen of gehoord (was een hele tijd geleden) dat eens in de zoveel tigduizend jaar de polen zich draaien. Wat het precies inhoud en hoe ze heb bedoelen weet ik niet....ik zie de Noordpool niet naar het zuiden verhuizen en andersom 8) ... dus waarschijnlijk qua polarisatie (negatief cq positief ?????) en dat het in 2015 of daarom tegen weer zou gebeuren.

Het resultaat was dat we op het Noordelijk halfrond in de winter warmer zou zijn en in de zomer kouder...dus eigenlijk zoals het nu in Australië is: bbq met kerst en een dikke trui en muts in de zomervakantie.

Ik heb niet op internet nagezocht of het waar is of niet. Dus kom niet aan met 'bronnen dat het waar is' omdat ik geen zin had om het na te zoeken....ik vond het wel even de moeite om het te melden. :wink:

Als iemand zin heeft om het na te zoeken: graag :P
We're fools to make war
On our brothers in arms


(Mark Knopfler/Dire Straits - Brothers in Arms)
Gebruikersavatar
hendrik
Lid
Berichten: 236
Lid geworden op: 04 dec 2006, 19:01

Bericht door hendrik »

Er zijn wetenschappers,die beweren, dat er een algehele opwarming van de aarde plaatsvindt, maar er zijn ook wetenschappers die vertellen dat slechts een deel van de aarde opwarmt en andere delen weer afkoelen.

Als je op internet de waarheid zoekt, zul je die altijd vinden zoals jou het uitkomt. De ene wetenschaper zegt immers "ja" en de ander "nee".

Ik ben zelf geen wetenschapper en kan er dus geen zinnig woord over zeggen of de aarde nu wel of niet opwarmt. Wat ik wel vind, maar dat is persoonlijk, is dat we met zijn allen (dus niet alleen hier in Nederland, maar over de hele wereld) wel eens wat zuiniger mogen zijn op onze natuur. Eén ding is nl. wél wetenschappelijk bewezen: bomen en planten maken van koolzuurgas zuurstof. Zonder zuurstof kan geen enkel dier (dus ook de mens niet) leven.
Gebruikersavatar
Dodo
Lid
Berichten: 6247
Lid geworden op: 20 jun 2004, 11:52
Locatie: Den Haag

Bericht door Dodo »

Hmm, over opwarming in Superdevoluy kan ik wel spreken: zou daar dit jaar met kerstvakantie op wintersport gaan. Heeft er tot nu toe alleen maar geregend. Ben erg blij dat ik nog niet geboekt had!

Opwarming is te merken ja, maar daar hoeven we niet verbaast over te doen.
Tijd voor kernenergie geloof ik zo! :)
"However, the German infantry halted abruptly after finding and drinking a large cache of kirsch liquor in a garage along the route"
The Lorraine offensive 1944
Red
Lid
Berichten: 102
Lid geworden op: 15 feb 2006, 17:51
Locatie: Belgie

Bericht door Red »

Men kan niet voorspellen wat er zal gebeuren, ik heb dit ook al een paar keer gevraagd aan mijn aardrijkskunde leraar. Maar scenario's als The day after tomorrow , zouden we dit kunnen verwachten?
Easy up front!
Rednas
Lid
Berichten: 1147
Lid geworden op: 17 jul 2006, 16:39

Bericht door Rednas »

Ik denk dat dit feestje gewoon bij de natuur hoort, in de 17e eeuw was het nogal koud op de aarde en ik geloof dat in de middeleeuwen het nogal warm was. Zo zie je dat we nu weer de warme periode moeten inluiden.
Gebruikersavatar
Leroy
Lid
Berichten: 783
Lid geworden op: 18 aug 2004, 11:25

Bericht door Leroy »

Rednas schreef:Ik denk dat dit feestje gewoon bij de natuur hoort, in de 17e eeuw was het nogal koud op de aarde en ik geloof dat in de middeleeuwen het nogal warm was. Zo zie je dat we nu weer de warme periode moeten inluiden.
Verschil met toen en nu lijkt me toch wel duidelijk? :wink: (qua omgeving e.d.)
Gebruikersavatar
Goof
Lid
Berichten: 236
Lid geworden op: 23 nov 2006, 18:43
Locatie: 's-Gravenzande

Bericht door Goof »

Er bestaat een theorie die de "kleine ijstijd" in de late Middeleeuwen tot de 19e eeuw verklaart door de grote pestepidemieën in de vroege Middeleeuwen. Daardoor stierf een kwart van de Europeanen. Als gevolg daarvan raakten veel landbouwgronden herbebost en dat veroorzaakte zo'n daling van CO2 in de atmosfeer dat de winters een paar graden kouder werden.
Als het niet klopt is het toch wel een mooi verhaal,
Wie uit de geschiedenis niets leert moet dulden dat deze zich steeds herhaalt.
Gebruikersavatar
hendrik
Lid
Berichten: 236
Lid geworden op: 04 dec 2006, 19:01

Bericht door hendrik »

Daar zou wel eens een kern van waarheid in kunnen zitten. Lijkt me niet helemaal onaannemelijk.
Gebruikersavatar
Dodo
Lid
Berichten: 6247
Lid geworden op: 20 jun 2004, 11:52
Locatie: Den Haag

Bericht door Dodo »

Goof schreef:Er bestaat een theorie die de "kleine ijstijd" in de late Middeleeuwen tot de 19e eeuw verklaart door de grote pestepidemieën in de vroege Middeleeuwen. Daardoor stierf een kwart van de Europeanen. Als gevolg daarvan raakten veel landbouwgronden herbebost en dat veroorzaakte zo'n daling van CO2 in de atmosfeer dat de winters een paar graden kouder werden.
Als het niet klopt is het toch wel een mooi verhaal,
Probleem is dat we niet zeker weten of de getallen die in de Middeleeuwse bronnen staan wel kloppen. Vaak werden deze getallen behoorlijk overdreven:
Barbara Tuchman schreef:...maar als een literair hulpmiddel om de verbazing of de ontsteltenis van de lezer te wekken.
"However, the German infantry halted abruptly after finding and drinking a large cache of kirsch liquor in a garage along the route"
The Lorraine offensive 1944
Dean-
Lid
Berichten: 920
Lid geworden op: 20 feb 2005, 14:37
Locatie: Noordwijk
Contacteer:

Bericht door Dean- »

Als we het even hebben over Europa, dan denk ik dat hij opwarmt. Zie ook de tekst hieronder. Toch wel apart dat er in grote delen van Europa temperatuurrecords, we zullen moeten afwachten wat er echt gebeurd, misschien warmt de aarde wel 50 jaar op, maar zullen de temperaturen daarna wel dalen...

Er zal in ieder geval wel wat gedaan moeten worden aan de vervuiling op aarde. De EU is goed op weg om te zorgen dat er beter word gezorgd voor het milieu, maar zolang landen als de Verenigde Staten, China en Rusland dat niet zullen doen, zal het vechten tegen een overmacht blijven. Zonneenergie zal binnekort een goede optie worden, er is een zonnecollector (Hoe heet dat ook alweer :oops: ) ontwikkeld die 40% rendement heeft, volgens de derde reactie op dat nieuws item hebben energie centrales ongeveer 50% rendement, dus dit is een goede ontwikkelin :).
DE BILT - De herfst heeft in grote delen van Europa geleid tot temperatuurrecords. Dat meldde de vereniging van Europese meteorologische diensten (Eumetnet) vrijdag.

Bekijk video: Groene pistes door warme weer

Meteorologen berekenden dat in vergelijking met het langjarig gemiddelde de temperatuur in heel noordelijk Europa drie graden hoger lag. In Groot-Brittannië, België, Denemarken, Duitsland, Zwitserland en Nederland was zelfs sprake van recordtemperaturen.

Dean
''Man hat uns zwar die welt genomen aber beim himmel hat man es nicht geschafft''
THOR
Lid
Berichten: 469
Lid geworden op: 07 okt 2005, 22:57
Locatie: ARNHEM

Bericht door THOR »

De milieubalans,het jaarlijks rapport over de toestand van het milieu,heeft geen enkele realiteitswaarde.
De conclusies die de maker,het rijksinstituut voor volksgezondheid en milieu (RIVM) trekt,missen elke grond.
Het is een bedachte wereld,los van elke realiteit,zegt RIVM medewerker hans de kwaadsteniet in een interview met trouw waarin hij het instituut beticht van leugen en bedrog.
Het RIVM leunt volgens de kwaadsteniet te veel op rekenmodellen,op computerstudies waarin de verspreiding van schadelijke stoffen in het milieu wordt nagebootst en nagerekend.
Op zich hoeft dat geen bezwaar te zijn,maar dan zou het instituut die modellen moeten toetsen met veel waarnemingen in het veld.
En dat doet het juist niet.
Volgens de kwaadsteniet is de trends eerder ondersom:minder waarnemingen,meer modelstudies.
En nog is daar niets op tegen,maar dan moet men dat wel aangeven.
In plaats daarvan suggereert het RIVM dat zijn milieucijfers stevig onderbouwt en nauwkeurig zijn.
Een suggestie die het instituut volgens de kwaadsteniet zeker niet kan waar maken.
De onnauwkeurigheid blijkt bijvoorbeeld vaak groter dan de gesuggereerde toe of afname van bepaalde schadelijke stoffen.
De kwaadsteniet heeft een paar jaar lang geprobeerd binnen het RIVM gehoor te vinden voor zijn kritiek.
Tevergeefs: als de minister volgende week een antwoord van mij wil,dan krijgt hij een antwoord,kreeg hij te horen.
Ook als dat antwoord niet waar zou zijn.
Dan is de waarheid minder belangrijk.
Het is een houding waar de meeste milieu instituuten zich schuldig aan maken.
Idereen dekt zich volgens de kwaadsteniet in door gezamelijke studies uit te voeren,door gezamelijk af te spreken welke modellen en parameters gebruikt worden en door critici monddood te maken.
Een van de directeuren waarschuwde de kwaadsteniet dat hij binnen de muren van het RIVM alles mag zeggen,en dat,als hij iets zou ondernemen buiten het management om,onmiddelijk ontslag zou volgen.
De kwaadsteniet: hij voegde eraan toe dat ik bij de rechter misschien mijn gelijk zou kunnen halen,maar dat het ontslag een feit zou blijven.
Een volk dat voor tirannen zwicht
zal méér dan lijf en goed verliezen;
dan dooft het licht...
THOR
Lid
Berichten: 469
Lid geworden op: 07 okt 2005, 22:57
Locatie: ARNHEM

Bericht door THOR »

Lees dit eens door :)

http://www.libertarian.nl/NL/archives/000564.php
Theo Richel - Stop de miljardenverspilling aan het milieu (of: het milieu is nu wel schoon genoeg)
Een volk dat voor tirannen zwicht
zal méér dan lijf en goed verliezen;
dan dooft het licht...
Gebruikersavatar
PPL
Lid
Berichten: 1889
Lid geworden op: 24 okt 2002, 17:21
Locatie: Amsterdam

Bericht door PPL »

Charly1975 schreef:Ik heb eens een keer gelezen of gehoord (was een hele tijd geleden) dat eens in de zoveel tigduizend jaar de polen zich draaien. Wat het precies inhoud en hoe ze heb bedoelen weet ik niet....ik zie de Noordpool niet naar het zuiden verhuizen en andersom 8) ... dus waarschijnlijk qua polarisatie (negatief cq positief ?????) en dat het in 2015 of daarom tegen weer zou gebeuren.
Google maar eens op 2012.
Die "theorie" hangt samen met het einde van de Maya kalender.
Leuke topics hierover op FoK!
Het 2012 Topic
Mayakalender voorspellingen
21.12.2005 nog 7 jaar tegaan

Cover up your face, you can't run the race.
The pace is too fast, you just won't last.
Gebruikersavatar
Goof
Lid
Berichten: 236
Lid geworden op: 23 nov 2006, 18:43
Locatie: 's-Gravenzande

Bericht door Goof »

Charly1975 schreef:Ik heb eens een keer gelezen of gehoord (was een hele tijd geleden) dat eens in de zoveel tigduizend jaar de polen zich draaien. Wat het precies inhoud en hoe ze heb bedoelen weet ik niet....ik zie de Noordpool niet naar het zuiden verhuizen en andersom 8) ... dus waarschijnlijk qua polarisatie (negatief cq positief ?????) en dat het in 2015 of daarom tegen weer zou gebeuren.
Dat verschijnsel slaat niet op de geografische polen, maar op het aardmagnetisme. De magnetische polen verschuiven eigenlijk altijd, alleen schijnt het soms nogal radicaal te gebeuren. Maar dat heeft geen invloed op het klimaat.
Wie uit de geschiedenis niets leert moet dulden dat deze zich steeds herhaalt.
Plaats reactie