van wapen veranderen

Algemene vragen over de Tweede Wereldoorlog; ook bedoeld voor ongeregistreerde forumbezoekers.
Plaats reactie
sgt mitchell
Lid
Berichten: 51
Lid geworden op: 22 apr 2007, 19:59
Locatie: den haag

van wapen veranderen

Bericht door sgt mitchell »

Je begon in de oorlog met een M1 garand en kon het zijn dat je zo goed was met schieten dat je een thompsom kreeg? of dat je van een thompson naar m1 carbine ging ?
Gebruikersavatar
Jim
Lid
Berichten: 2058
Lid geworden op: 09 aug 2004, 03:56
Locatie: Budel
Ontvangen: 26 keer

Bericht door Jim »

Nee. Je funktie bepaalde wat voor wapen je kreeg. En wat je funktie werd bepaalde het leger. Je kon wel aangeven welke richting je in wilde maar als men daar geen plaats had of je daar niet voor geschikt achtte kon je heel ergens anders terecht komen.

Was je chauffeur kreeg je een M1 karbijn. Was je infantrist kreeg je een M1 Garand. Kon je echt heel goed schieten en er was een funktie vrij kon je sniper worden en kreeg je een m1904A4 springfield. Werd je bevorderd tot NCO kreeg je waarschijnlijk een thompson. Had je pech mocht je met een .30 gaan sjouwen of met een mortier en je persoonlijk wapen was dan een pistool of een M1 karbijn.

Het is mogelijk dat je als burger beroep, metaalbewerker, als medic werd ingedeeld. En Amerikaanse medics droegen officieel geen wapen!

In het leger wordt niet gevraagd wat je voor wapen wil. Je krijgt er een naar je funktie. Natuurlijk zijn er uitzonderingen , officieren die officieel een m1 karbijn en pistool droegen kon op grond van rang wel iets anders regelen. Of speciale eenheden. En aan het front is het een stuk eenvoudiger om van wapen te ruilen.
Plaats reactie