mooie zoekstek voor metaaldetector-hobby-ist

Algemene vragen over de Tweede Wereldoorlog; ook bedoeld voor ongeregistreerde forumbezoekers.
Plaats reactie
redberet

mooie zoekstek voor metaaldetector-hobby-ist

Bericht door redberet »

Wie weet er een zoekstek voor mij waar ik met mijn metaaldetector interessante relics kan vinden? Ik woon omgeving A'hem en hier is het verboden om te zoeken. Ik heb al gezocht op de Westerbouwing, akkers rond Oosterbeek, LZ's en DZ's in en rond Renkum, Ginkelse Heide, Groesbeek, etc. Ik heb natuurlijk al een en ander gevonden maar geen bijzonderheden zoals helm, uitrusting, (delen van) wapens, insignes etc. Ik ben geen munitieverzamelaar maar heb een grote fascinatie voor W.O.2, in het bijzonder de Slag om Arnhem. Ik ben lid van "Vrienden van Hartenstein". Wie geeft mij een leuke en bruikbare tip?? Of.........met wie mag ik een keer mee??
Gebruikersavatar
JimK
Lid
Berichten: 2214
Lid geworden op: 25 okt 2005, 16:34
Locatie: ergens in nederland
Contacteer:

Re: mooie zoekstek voor metaaldetector-hobby-ist

Bericht door JimK »

Als iemand een hele goede plek gevonden heeft, zeggen ze vaak liever niet waar die zijn.
Maar op de meeste plekken waar je echt leuke dingen kunt vinden is het vaak verboden te zoeken (moet je soms maar voor lief nemen).

Bij arnhem woon je zelf toch al in een perfecte omgeving waar nog heel veel leuke dingen te vinden zijn. Ik raad je aan om gewoon in je eigen omgeving te zoeken, heb je toch veel kans. Er zijn nog genoeg plekjes te ontdekken :wink:
red beret johnniefrost

Re: mooie zoekstek voor metaaldetector-hobby-ist

Bericht door red beret johnniefrost »

Beste schutze, hartelijk dank voor je reactie! Je geeft hotspots inderdaad niet zo snel prijs maar een indicatie zou leuk zijn. Ik hoor t wel.
Gebruikersavatar
Jim
Lid
Berichten: 2046
Lid geworden op: 09 aug 2004, 03:56
Locatie: Budel
Ontvangen: 24 keer

Re: mooie zoekstek voor metaaldetector-hobby-ist

Bericht door Jim »

Een zoekstek is niet zo moeilijk. Je kijkt een slag die je interesseerd en kijkt in de literateur naar plaatsen waar gevechten zijn geweest en waar dit goed op kaart te vinden is. Dit vergelijk je met kaart /plattegrond van nu (google maps) en je hebt. Ik weet dat ze in Arnhem en omgeving zeer streng zijn op zoeken met detectors. Behalve boete en detector kwijt komt de politie ook een huizoeking houden en iedere huls en stuk roest wordt inbeslag genomen. Eventueel kom de EOCKL (Explosieven Opruiming Commando Koninklijke Landmacht) ook langs. Politie inzet en dergelijke komt ook voor jouw rekening. Zelfs als ze niets hebben gevonden. Als je niet voor de rechtbank hoeft te komen dan krijg je een schiking = flinke boete aangeboden. In militaire dienst heb ik eens samengewerkt met iemand (burger) die blind was geworden en een misvormde hand had. Omdat hij ook iets had gevonden.
And not all the monkeys are in the zoo.
Every day you meet quite a few. (Swinging on a Star) Anne Shelton 1944
johnniefrost
Lid
Berichten: 34
Lid geworden op: 09 apr 2008, 15:43

Re: mooie zoekstek voor metaaldetector-hobby-ist

Bericht door johnniefrost »

Dank je, Jim!! Wist niet dat ze ZO streng zijn! Oppassen dus. Kan gelukkig lang en hard lopen........... Nogmaals dank voor je advies en reactie.
Plaats reactie