Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kan iemand mij vertellen van welke stof de duitsers van die witte sneeuwhelmcovers maakte? of gebruikte ze simpelweg elke witte stof die ze konden vinden? Laat ik even als voorbeeld Stalingrad nemen)
linkerman is het voorbeeld.
bij voorbaat dank.
Altijd op zoek naar zaken die met de meidagen 1940 te maken hebben m.b.t. de omgeving Dordrecht en Moerdijk.
okey bedankt... , ik heb eigenlijk nog nooit zo'n helmcover in sneeuwuitvoering gezien, als ze er zijn zullen ze zeldzaam zijn denk ik. dit is mooier vind ik, en net zo effectief, veel duitsers hadden er blij mee geweest denk ik toch.
Altijd op zoek naar zaken die met de meidagen 1940 te maken hebben m.b.t. de omgeving Dordrecht en Moerdijk.
Het was gewoon een lap witte stof met een touw, of zoals Coco al zij, een rubberen band erom heen gebonden. Dit werd niet zo vaak gedaan en meestal ging er eerder een lik witte verf over de helmen. Vroeger, maar ook tegenwoordig, word er wel eens op de zelfde manier inplaats van een lap witte stof, een stuk jutten-zak over de helm gebonden. Dat stuk werd dan ook gecamoufleerd met bijvoorbeeld takjes.
okey, bedankt voor de antwoorden, hoeft nog geen slotje op, misschien zijn er nog specifieke details die iemand wil opmerken. stoer model trouwens, echt vet!
Altijd op zoek naar zaken die met de meidagen 1940 te maken hebben m.b.t. de omgeving Dordrecht en Moerdijk.
@ Westwall. Dit was geen witte verf. Maar een mengsel van kalk en water (ook wel White Wash genaamt). officieel was het volgensmij verboden om de helmen echt te verven. Dit werdt dan gedaan met kalk, wat dan ook weer makkelijk er af te halen is. En daardoor zijn het zeldzame helmen geworden, die veel geld opleveren.
Doornewaard schreef:@ Westwall. Dit was geen witte verf. Maar een mengsel van kalk en water (ook wel White Wash genaamt). officieel was het volgensmij verboden om de helmen echt te verven. Dit werdt dan gedaan met kalk, wat dan ook weer makkelijk er af te halen is. En daardoor zijn het zeldzame helmen geworden, die veel geld opleveren.