Katholieke kerk

Algemene vragen over de Tweede Wereldoorlog; ook bedoeld voor ongeregistreerde forumbezoekers.
Plaats reactie
001tigertank

Katholieke kerk

Bericht door 001tigertank »

Hallo allen,

Laatste tijd zijn de woorden misbruik en katholieke kerk veel in het nieuws geweest. Dit deed mij niet direct denken aan het geval waar ik nu aan denk.. Was Adolf Hitler niet door zijn strenggelovige moeder opgevoed? op Wikipedia staat onderanderen dat hij een koorknaap en misdienaar in de lokale katholieke parochiekerk was. Is er een verhaal bekend dat hij zou zijn misbruikt vroeger? Hij heeft toch eigenlijk apart van Eva helemaal geen relatie's gehad, is dat niet gek?


Groet, Tigertank
V1Oliver
Lid
Berichten: 122
Lid geworden op: 24 feb 2008, 13:57
Locatie: Beveren-Waas

Re: Katholieke kerk

Bericht door V1Oliver »

Er zijn toch helemaal geen bronnen bekend waaruit je dat zelfs maar kunt veronderstellen, of vergis ik me nou. Waarop baseer jij je gedacht dat hij misbruikt zou kunnen zijn geweest? Het is niet doorsnee dat iemand maar met 1 persoon een relatie heeft gehad, maar daar moet je toch niet zo'n verklaring achter zoeken?
coco
Lid
Berichten: 3516
Lid geworden op: 20 dec 2007, 21:10
Locatie: Land van Heusden en Altena

Re: Katholieke kerk

Bericht door coco »

Zoiezo heeft Hitler nog een relatie getracht te krijgen met zijn (achter?) nicht, dus Eva was niet de enige vrouw, die man hield gewoon meer van honden dan van mensen kan toch.
Ten tweede, de Katholieke kerk had binnen het derde rijk super veel macht, er werd een reichspriester aangesteld (zoiets bestaat helemaal niet) en op alle bid prentjes kwam Jezus, Maria of iets in die trant te staan, om het Duitse volk (veelal katholiek) en de katholieke kerk te pleasen.
Waarom ze dat deden is nooit helemaal duidelijk geworden, ik zelf ben van mening dat het vaticaan de NSDAP aardig wat geld heeft gegeven om een staat op te bouwen, en om een soort alleen recht te krijgen op geloof, als het Hitler (en de zijnen) was gelukt om de europa, dan niet meer, te veroveren had de katholieke kerk daar een soort geloofs monopolie in.

Het is mijn mening maar, wat ik op weinig bronnen baseer (logisch dat die bronnen worden weg gestopt natuurlijk).
Altijd opzoek naar Duits papierwerk met K-nummers '951 t/m 957' en '2517'!
jurgen
Lid
Berichten: 1787
Lid geworden op: 17 okt 2007, 22:52

Re: Katholieke kerk

Bericht door jurgen »

Bij mijn weten was het nationaalsocialisme net atheïstisch. Wat niet wil zeggen dat ze met de kerk niets te maken wilden hebben want dit had natuurlijk een erg grote invloed in de toenmalige maatschappij. Echter was het Katholicisme maar in een vrij beperkt gedeelte van het Duitse Rijk erg belangrijk, wat heel goed te merken is aan de bidprentjes. Ik heb in mijn militaria verzameling een sub-collectie Duitse wo2 bidprentjes. Het hele grote meerendeel (zeg maar 60-70%) zijn mannen/jongens uit Bayern. Dan nog 20-30% uit Ober-Österreich. De overige 5-10% is uit de Oostkantons (nota bene België) en eentje uit Rheinland-Pfalz. Nu kan ik dit niet baseren op honderden bidprentjes, maar het geeft toch aan dat in de meeste gebieden van Duitsland lang niet zoveel gelovigen woonden, alleszins geen Katholieken (waar de topicstarter het over heeft).
coco
Lid
Berichten: 3516
Lid geworden op: 20 dec 2007, 21:10
Locatie: Land van Heusden en Altena

Re: Katholieke kerk

Bericht door coco »

Het nationaalsocialisme (of derde rijk aangezien het eerst genoemde nog steeds min of meer bestaat) was niet atheïstisch, er waren Moslim divisies en de Heer (en Kriegsmarine) droegen sloten met Gott mit uns, al deden Hitler en de zijnen weinig met het geloof, ze waren wel gelovig zover ik weet.
In een atheïstische staat zou dit echt onmogelijk zijn, het volk zou worden hersengespoeld zodat het ook niet nodig zou zijn om het volk te pleasen.
Altijd opzoek naar Duits papierwerk met K-nummers '951 t/m 957' en '2517'!
Plaats reactie