Goede referentieboeken...

Algemene vragen over de Tweede Wereldoorlog; ook bedoeld voor ongeregistreerde forumbezoekers.
Plaats reactie
Dutchy1997
Lid
Berichten: 247
Lid geworden op: 12 aug 2012, 14:38

Goede referentieboeken...

Bericht door Dutchy1997 »

Hallo allemaal,

Zondag ga ik naar een grote beurs/rommelmarkt en er zou veel militaria zijn, en veel kramen met betrekking hierop, dus waarschijnlijk ook referentieboeken. Nu ben ik een beginner in de verzamelwereld en ik heb geleerd dat referentie belangrijk is voor je aankopen. Wat zijn volgens jullie goede referentieboeken voor beginners (die ook gaan over spullen in deze prijsklasse)? Ik wil me gaan specialiseren in de Wehrmacht, het Heer, en als beginproducten onderscheidingen. Het gaat me dus niet om een ridderkruis met eikenloof, maar gewoon de basisdingetjes die je vaak tegenkomt en goedkoper zijn, zoals een Ijzeren kruis 2e klasse of een ostmedaille. Hopelijk kunnen jullie me verder helpen.

Groetjes,

Dutchy.
Dulce et decorum est pro patria mori - Horatius Carmina III 2;13
martinus
Lid
Berichten: 408
Lid geworden op: 06 mar 2009, 17:48
Ontvangen: 8 keer

Re: Goede referentieboeken...

Bericht door martinus »

Als je meer info wilt over de Duitse uniformen, of gewoon je wilt orienteren wat er op Duits gebied zoal in de omloop is zou ik gaan voor het boek ''german soldiers of world war 2 van Histoire & Collections''. Leuk boek met aardige foto's.

Het boek Deutsche Soldaten van Augustin Saiz is een boek wat wat dieper in de materie duikt. Hier komt alles aan bod wat een soldaat in die tijd bij zich kon hebben. Er staan her en der wel wat fouten maar het blijft een interessant boek. Heb deze ook in de boekenkast staan en ze bevallen me nog steeds.
Dutchy1997
Lid
Berichten: 247
Lid geworden op: 12 aug 2012, 14:38

Re: Goede referentieboeken...

Bericht door Dutchy1997 »

Ey Martinus:)

Fijn dat je zo snel reageert, maar bevat dit boek informatie over wat de soldaten zoal bij zich hadden, of laten ze de kenmerken zien van echte- en reproductievoorwerpen? Naar dit laatste ben ik namelijk op zoek, en dan vooral op het gebied van onderscheidingen...
Dulce et decorum est pro patria mori - Horatius Carmina III 2;13
Gebruikersavatar
Naamloos
Lid
Berichten: 275
Lid geworden op: 25 jan 2011, 19:47
Locatie: Utrecht

Re: Goede referentieboeken...

Bericht door Naamloos »

TM-E 30-451 ''Handbook On German Military Forces''

Dit is geen referentie boek mbt. originaliteit van een object, maar naar mijn mening wel een heel erg leuk en informatief boek over het Duitse leger. Het boek is nieuw bij bol.com te bestellen (uitgebreide editie 670 pagina's dik), op Ebay is een reprint ($5,90) te vinden en enkele originele ($30,00 - $100,00). En het boek is online in te kijken: http://archive.org/details/1945Tm-e30-4 ... GermanArmy

http://www.bol.com/nl/p/handbook-on-ger ... t_overview

http://www.ebay.com/itm/1943-Handbook-O ... 500wt_1315

http://www.ebay.com/itm/US-WWII-Manual- ... 500wt_1414

http://www.ebay.com/itm/HANDBOOK-ON-GER ... 500wt_1414

Volgens mij zijn er niet heel veel verzamelaars bekend met die naslagwerk, ik zeg niet dat het een must have is... maar het is absoluut een makkelijk naslagwerk voor ieder die interesse heeft in het Duitse leger.
Gebruikersavatar
Mallory
Lid
Berichten: 330
Lid geworden op: 02 mei 2011, 12:03

Re: Goede referentieboeken...

Bericht door Mallory »

Zoals volgens mij al eerder, in andere draadjes, is verteld: het onderscheiden van echt en nep leer je niet uit boeken, maar van de praktijk. En helaas gaat dat soms met vallen en opstaan.

Het lijkt me een illusie om nu in allerijl een spoedcursus "hoe herken je reproducties?" proberen te volgen. Met alle goede wil van de mensen hier en van jezelf gaat dat niet lukken, ben ik bang. Ik sluit me aan bij de anderen: koop eerst literatuur, ken je materiaal (in het algemeen) en ga daarna eens naar een beurs om te vergelijken, voelen enz.

Veel succes en plezier! :)
Plaats reactie