Laos en de rest van Frans Indochina in WOII

Algemene vragen over de Tweede Wereldoorlog; ook bedoeld voor ongeregistreerde forumbezoekers.
Plaats reactie
Gast

Laos en de rest van Frans Indochina in WOII

Bericht door Gast »

Ik ben nieuw hier maar open toch even een nieuw topic/ onderwerp omdat ik er voor de rest weinig over kan vinden. De afgelopen twee jaar heb ik gewoond in Laos. Laos was voor de onafhankelijkheid een hele tijd een Frans kolonie die door de Franse overheersers Frans Indochina genoemd werd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben de Fransen het land onder controle gehouden (Vichy) tot het eind van de oorlog. Daarna vertrouwden de Japanners het niet meer en heeft men het land bezet. Dat is in het kort wat ik weet van Laos (en waarschijnlijk goldt dat voor heel Frans Indochina) tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Nu ben ik benieuwd of er mensen zijn die me meer kunnen vertellen over deze periode in de Laotiaanse geschiedenis of me kunnen vertellen waar er meer informatie te vinden is op het internet?

Een paar uur van mijn voormalige huis daar was trouwens een waterval die Tat houa khone genoemd werd door de lokale bevolking. Dat betekend Waterval van de mensenhoofden. In de Tweede Wereldoorlog hebben de Japanners hier een groep Laotianen onthoofd en de hoofden in de rivier gegooid, volgens de verhalen.
Plaats reactie