Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Wilco Vermeer schreef:Er waren bij officieren in het Duitse leger wel veel wandelstokken in gebruik met een adelaarskop als handknop, dus je theorie zou nog altijg kunnen.
Ja, maar toch is dit een fazantenkop en geen adelaarskop. Dit soort knoppen werd erg veel gebruikt op het platteland.
Tim schreef:Ja, maar toch is dit een fazantenkop en geen adelaarskop. Dit soort knoppen werd erg veel gebruikt op het platteland.
Van welke tijd zal de fazantenkop dateren, denkt u?
Ik vind het ding trouwens veel te klein voor op een wandelstok te kunnen - het is 4,3 cm lang en 1,5 cm tot 2 cm dik. En als ik dan plaatjes als deze zie, betwijfel ik al helemaal of het echt op een wandelstok heeft gezeten.
De afmetingen zijn inderdaad nogal klein voor een wandelstok ... zit er onderaan een gat zoals de 3de foto laat uitschijnen, of is het voorwerp massief ? Ik zou op het gevoel zeggen dat hij niet ouder is dan 19de eeuws.
Tim schreef:De afmetingen zijn inderdaad nogal klein voor een wandelstok ... zit er onderaan een gat zoals de 3de foto laat uitschijnen, of is het voorwerp massief ? Ik zou op het gevoel zeggen dat hij niet ouder is dan 19de eeuws.
Het voorwerp is niet hol, maar beneden is er wel de suggestie van een gat (je kan er de randjes van zien). Ik heb een vermoeden dat de binnenkant gevuld is met een ander soort metaal dan de buitenkant. Onder de snavel zit een miniem gaatje, waarvan ik vermoed dat de smid daar iets in had gestoken om het voorwerp in vorm te brengen of om het andere metaal er in te gieten. Het weegt trouwens 125 gram, ik vind het vrij zwaar voor zo'n klein voorwerp.