Konrad Adenauer

Algemene vragen over de Tweede Wereldoorlog; ook bedoeld voor ongeregistreerde forumbezoekers.
Plaats reactie
Mwa
Lid
Berichten: 1
Lid geworden op: 15 nov 2004, 10:38

Konrad Adenauer

Bericht door Mwa »

HeeY Mensen!

Wij hebben een belangrijke vraag, waar we zo snel mogelijk antwoordt op moeten hebben :oops: Vraag: Hoe oordeelde de West-Duitse bevolking over Adenauer??? :? , WE zoude graag antwoordt willen in het nederlands als je bijv bepaalde links hebt, in ieder geval alvast bedankt.

Greetz... Wij..
:)
Gebruikersavatar
Tex
Lid
Berichten: 898
Lid geworden op: 21 sep 2004, 18:58
Locatie: groningen
Contacteer:

Bericht door Tex »

Geloof dat ze hem een goede vent vonden anders hadden ze hem ook niet gekozen. Hij was de man die Duitsland weer op zou bouwen "Der Alte". En hij is toch vrij lang gebleven ongeacht zijn leeftijd. Meende dat hij zo ongeveer op zijn 80st ophield?
Verdien door te dienen! Wijze woorden van een wijs man!
Gebruikersavatar
Tim
Lid
Berichten: 1966
Lid geworden op: 02 nov 2002, 13:47
Locatie: Gent
Contacteer:

Bericht door Tim »

Ik meende wel dat er bepaalde vormen van protest waren omdat hij nog een bepaalde functie had gehad in het naziregime ? Meer weet ik er niet over, je kan er eens wat over opzoeken.
Gebruikersavatar
Zhukov
Lid
Berichten: 1308
Lid geworden op: 26 aug 2004, 00:05
Locatie: Spijkenisse
Contacteer:

Bericht door Zhukov »

Ik denk dat je Konrad Adenauer het beste kunt vergelijken met Willem Drees in Nederland. De man die voor de heropbouw na de oorlog zorgde en zodoende zijn populariteit verwierf.

Natuurlijk waren niet alle Duitsers het met Adenauer eens, hij werd dacht ik met een minieme meerderheid tot Bundeskanzler gekozen. Maar dankzij zijn inspanningen hebben toch de meeste Duitsers wel een goed gevoel bij Adenauer. Hij zorgde er immers voor dat Duitsland een economische grootmacht werd en dat ze uiteindelijk aansluiting bij de NAVO kregen.

Dat niet alle Duitsers achter Adenauer stonden is natuurlijk ook niet raar, hij was voorzitter van de CDU en dan zal een extreem links of rechts persoon niet snel achter je ideeën staan. Er zijn altijd mensen die het anders willen in een democratie, maar ik denk dat je in Duitsland lang moet zoeken voordat je iemand vindt die echt anti-Adenauer is. Hij is ook niet voor niks gekozen tot Grootste Duitser aller tijden, vorig jaar!!

Goede Duitstalige bron
Вместе мы непобедимы
Bob Marien
Lid
Berichten: 220
Lid geworden op: 27 jun 2004, 20:20

Bericht door Bob Marien »

Ik heb hem in juni 1963 life gezien samen met JFK tijdens hun bezoek aan Keulen. :lol:
Voor zover ik mij kan herinneren werd hij door zijn volk op handen gedragen.
Gast

Bericht door Gast »

Hij werd vooral populair toen hij er in slaagde de laatste duitse krijgsgevangenen vrij te krijgen (meer dan 10 jaar na het einde van de oorlog!).
Bob Marien
Lid
Berichten: 220
Lid geworden op: 27 jun 2004, 20:20

Bericht door Bob Marien »

Ik heb gisteren toevallig nog vernomen dat hij door zijn landgenoten uitgeroepen werd tot belangrijkste Duitser aller tijden.
:lol:
Plaats reactie