joden uitroeiing

Algemene vragen over de Tweede Wereldoorlog; ook bedoeld voor ongeregistreerde forumbezoekers.
Plaats reactie
Baco

joden uitroeiing

Bericht door Baco »

waarom werden de joden uitgeroeid gedurende de WOII? en hier wil ik dan wel en serieus antwoord op krijgen please...het is belangrijke informatie. alvast bedankt!

mvg Jack Hoek
Marc 82 Recon
Lid
Berichten: 1470
Lid geworden op: 14 aug 2004, 17:46
Locatie: Arendonk België

Bericht door Marc 82 Recon »

nou omdat Hitler en dergelijke de Joden niet waardig genoeg vonden. Zij vonden dat de Duitsertjes superieur waren en de Joden het bron van alle kwaad in de wereld

misschien handig om is te zoeken op Holocaust op google ofzo
Private Burges, Marc J
19900519
48th Armored Medical Bn, 2nd Armored Division
Gebruikersavatar
Wilco Vermeer
Lid
Berichten: 938
Lid geworden op: 26 jan 2004, 14:50
Locatie: Bemmel
Contacteer:

Bericht door Wilco Vermeer »

Door velen in de decennia voorafgaand aan WO2 werden de Joden gezien als een volk dat niet te vertrouwen was en dat te belangrijke posities innam in handel, politiek en dergelijke. In diverse westerse landen waren er belangrijke anti-semitische (zoals "jodenhaat" heet) organisaties.
In Nazi DUitsland werd door Hitler de haat jegens de Joden echter geformaliseerd tot overheidsbeleid. Dit had hij al vanaf de jaren twintig van de vorige eeuw verkondigd in zijn geschriften voor de NSDAP en uiteindelijk sterk verwoord in zijn boek "Mein Kampf".
Al vanaf het begin af aan was voor Hitler en dus de DUitse overheid toen hij in 1933 aan de macht kwam duidelijk dat het Joodse volk uit ieder onderdeel van het openbare leven in DUitsland werd verbannen.

De reden waarom is voor meerdere uitleg vatbaar. Anti-semitisme is al zo oud als het Joodse volk zelf. Tijdens de Egyptische Farao's werden ze als slaven behandeld totdat Moses zijn volk leidde naar het beloofde land. Daar werden ze eerst vervolgd door de Romijnen die heel slinks delen van de Joodse macht gebruikten om het Joodse volk te onderdrukken. Na die tijd werden ze vervolgd door nagenoeg ieder ander geloof en uiteindelijk ook door de DUitsers. De Joden hadden historisch het vernuft opgebouwd om heel goed voor zichzelf als volk te kunnen zorgen, zelfs in donkere tijden. Dit wekte vaak de nodige afgunst en jaloezie bij andere volken. In zware tijden zocht men dan vaak een zondebok en niets is zo makkelijk als op dat moment de jaloezie om te doen zetten in haat.

Daarnaast wordt vaak gesteld dat Hitler ook een persoonlijke haat had jegens de joden. Dit zal best wel hebben meegespeeld, maar is tot op heden niet bewezen.
Mijn verzameling op: http://www.ww2historycollection.com/
(Avatar: Henk Sneevliet, vergeten verzetstrijder)
Baco

jodenvervolging

Bericht door Baco »

Beste Wilco,

heel erg bedankt voor je reactie. het heeft heel veel geholpen. ik ben namelijk bezig met een profielwerkstuk over concentratiekampen. met daarin westerbork in het bijzonder. mocht u nog meer informatie hebben over dit onderwerp, zou ik het heel graag willen ontvangen. nogmaals heel erg bedankt. :)

mvg Jack Hoek
Gebruikersavatar
Wilco Vermeer
Lid
Berichten: 938
Lid geworden op: 26 jan 2004, 14:50
Locatie: Bemmel
Contacteer:

Bericht door Wilco Vermeer »

Bezoek het informatiecentrum Westerbork en je hebt alle info die je nodig hebt.
Mijn verzameling op: http://www.ww2historycollection.com/
(Avatar: Henk Sneevliet, vergeten verzetstrijder)
Gebruikersavatar
marc
Lid
Berichten: 361
Lid geworden op: 01 feb 2005, 17:36
Locatie: Vlaanderen
Contacteer:

Bericht door marc »

De reden dat "men" de joden in de loop van de geschiedenis als onbetrouwbaar bestempeld heeft is de volgende:

Eén van hun traditionele beroepen, dat van geldschieter wekte wantrouwen op en in het slechtste geval vijandigheid. Geldschieter spelen was verboden door de kerkelijke wetten voor elk christen.
De vervolging is het gevolg van hun anders-zijn: vasthouden aan religieuze overtuigingen (met de voedselvoorschriften en zo), sterke groepsidentiteit (gemakkelijk doelwit), enz.
Vervolgingen der joden zijn van alle tijden: reeds in 1290 werden ze uit Engeland verbannen en in 1306 in Frankrijk. Na de terugtocht van de Moren uit Granada, hun laatste enclave in Spanje in het jaar 1492, werden de Spaanse joden voor de keuze gesteld: bekering tot het christendom of weggaan. In 1494 werden de joden weggejaagd uit Firenze, in 1501 uit Napels en in 1516 uit Genua.
(uit:" Nostradamus, zijn leven en voorspellingen" - ik weet het, lijkt onwaarschijnlijk om dat hierin te vinden maar het is wel zo :P )

Eigenlijk hebben de joden nooit een "eigen" land gehad. Niet voor niets wordt hij voorgesteld als een "wandelende jood".
I finally found the perfect girl, I could not ask for more
She's deaf and dumb and overs*x*d and owns a liquor store
Gebruikersavatar
pieter_pba
Lid
Berichten: 118
Lid geworden op: 02 mar 2005, 19:31
Locatie: Barendrecht
Contacteer:

Bericht door pieter_pba »

marc schreef:Eén van hun traditionele beroepen, dat van geldschieter wekte wantrouwen op en in het slechtste geval vijandigheid. Geldschieter spelen was verboden door de kerkelijke wetten voor elk christen.
Dat klopt inderdaad. Christenen mochten natuurlijk wel geld lenen, maar er geen rente voor vragen. Want er staan namelijk het volgende in de Bijbel:
Als je geld leent aan iemand van mijn volk die armoede lijdt, gedraag je dan niet als een geldschieter en vraag geen rente van hem. (Exodus 22: 24)

Ook waren de joden om religieuze redenen niet gewild:
* de joden zouden verantwoordelijk zijn voor de kruisiging van Jezus, met daaraan vastzittend het bekende: "Zijn bloed kome over ons en over onze kinderen!"
* de joden zouden bloed van kinderen gebruiken tijdens de sabbat
* de joden zouden hosties (die de katholieken gebruiken bij het avondmaal) hebben doorgesneden. (zgn. hostieschennis)

Al deze 3 aantijgingen berusten uiteraard op niets.
Whoever saves one life, saves the world entire. Whoever destroys one life, destroys the whole universe.
Plaats reactie