Wallonië speelt met vuur

Algemene vragen over de Tweede Wereldoorlog; ook bedoeld voor ongeregistreerde forumbezoekers.
Plaats reactie
Kilroy
Lid
Berichten: 248
Lid geworden op: 16 jan 2005, 20:35
Locatie: Vlaanderen

Wallonië speelt met vuur

Bericht door Kilroy »

Onderstaande column wou ik jullie niet onthouden en past m.i. uitstekend in de talrijke discussies die op dit forum reeds gevoerd werden over de Vlaamse onafhankelijkheid.

Noteer echter, tot spijt voor wie het benijdt, dit helemaal niks te maken heeft met rechts extremisme, nazisme, asociaal- en/of egocentrisch gedrag, hollen achter de verkeerde leiders of politieke strekkingen.

Het is een tijdbom, weergegeven in onderstaande column die het aan duidelijkheid niet ontbreekt.

"Vorig jaar is er in Wallonië geen enkele werkloze geschorst. De Waalse regering blijkt een truc te hebben gevonden om een afspraak met de federale en de Vlaamse regering niet te moeten toepassen. Aan geen enkele werkloze wordt nog individueel een job aangeboden, zodat geen enkele werkloze kan geresponsabiliseerd worden wegens werkweigering.

De Waalse visie op werkgelegenheidsbeleid is bekend : de zorg van het beleid moet de creatie van meer jobs zijn, niet het lastig vallen van werklozen omdat er niet genoeg werk is. Nochtans was er afgesproken dat alle werklozen zouden uitgenodigd worden voor een persoonlijke begeleiding plus een controle en een schorsing voor wie écht obstinaat weigert mee te werken en dus aan sociale fraude doet.

Natuurlijk is het zo dat het scheppen van meer jobs de eerste zorg moet zijn van het beleid, maar als er tienduizenden vacatures niet ingevuld raken, terwijl er zeshonderdduizend werklozen zijn, dan klopt er iets niet. Waarom komen Noord-Fransen wel werken in Vlaanderen en werklozen uit Henegouwen niet ? Hoe komt het dat er zo weinig Brusselse werklozen ingaan op vacatures in Vlaams-Brabant ? Simpel : omdat het hen niet gevraagd wordt en het beleid te beroerd is om er enige druk op te zetten.

Er is uiteindelijk altijd iemand die de rekening betaalt : alle werkende mensen, niet alleen die in Vlaanderen, maar ook die in Wallonië.
De Waalse regering moet zeer goed beseffen dat ze met vuur speelt. Als er één reden is waarom de steun in Vlaanderen groeit voor meer Vlaamse zelfstandigheid - twee Vlamingen op drie vragen dat nu - dan is dat de onwil in Wallonië om gemaakte afspraken te honoreren en behoorlijk om te springen met het belastinggeld dat voor 70 % uit Vlaanderen komt.

Vele Waalse politici lijken te denken dat dit overheidsgeld is, geld van niemand dus. Ze dwalen, het is geld dat aan alle burgers toebehoort en waarmee dus behoorlijk moet worden omgegaan.
Wallonië moet weten dat dit maar kan duren tot 2007. Na de verkiezingen zal de eis voor een splitsing van het arbeidsbeleid op tafel liggen en geen Vlaams politicus zal er nog van willen afstappen. Er is geen alternatief : het is meewerken of splitsen."


Auteur : Luc Van Der Kelen - Het Laatste Nieuws - editie vrijdag 8 april 2005.
Een zaak is niet noodzakelijkerwijs rechtvaardig omdat een mens er voor sterft (Oscar Wilde).
Gebruikersavatar
Tim
Lid
Berichten: 1966
Lid geworden op: 02 nov 2002, 13:47
Locatie: Gent
Contacteer:

Bericht door Tim »

You go Di Rupo !

Afbeelding
Kilroy
Lid
Berichten: 248
Lid geworden op: 16 jan 2005, 20:35
Locatie: Vlaanderen

Bericht door Kilroy »

Euh, wat komt mevrouw Elio Di Rupo hier eigenlijk doen ?
Een zaak is niet noodzakelijkerwijs rechtvaardig omdat een mens er voor sterft (Oscar Wilde).
Plaats reactie