'Joran van der Sloot bekend moord Holloway'

Digitale ontmoetingsplek. Hier kunnen berichten geplaatst worden die niet in een van de andere categorieën passen.
Gebruikersavatar
Sgt. Gallée
Lid
Berichten: 376
Lid geworden op: 29 apr 2006, 21:43

'Joran van der Sloot bekend moord Holloway'

Bericht door Sgt. Gallée »

'Joran van der Sloot bekent moord Holloway'
Uitgegeven: 31 januari 2008 16:49
Laatst gewijzigd: 31 januari 2008 21:01


AMSTERDAM - Joran van der Sloot heeft de moord op de Amerikaanse Natalie Holloway mogelijk bekend. Dat zou althans blijken uit een fragment uit een interview van misdaadverslaggever Peter R. de Vries met de Arubaanse procureur-generaal Hans Mos, dat via de website van De Vries uitlekte.

De betreffende pagina is inmiddels van De Vries' website verwijderd, maar Vkmag.com, een weblog dat de tekst ontdekte, heeft een schermafbeelding gepubliceerd.

Daarop is een gesprek te lezen tussen Mos en De Vries over een kennelijk met verborgen camera vastgelegde bekentenis van Van der Sloot. Mos zegt dat de beelden aanleiding vormen het onderzoek naar de verdwijning te heropenen.

Bewijs

Natalee Holloway verdween in 2005 na een avond stappen. Volgens het OM is Joran van der Sloot degene die het toen 18-jarige meisje als laatste levend heeft gezien. Hij is twee keer aangehouden in verband met de zaak, maar wegens gebrek aan bewijs moest justitie hem laten gaan.

Onderzoek

Het OM en de politie op Aruba onderzoeken momenteel of de aangeleverde informatie betrouwbaar is en of die licht werpt op de verdwijning en dood van Holloway. "Deze informatie kan in belangrijke mate bijdragen aan de oplossing van het mysterie rond de verdwijning van Natalee Holloway", aldus justitie.

De Vries beweerde eerder donderdag al dat hij de zaak-Natalee heeft opgelost. Een tipje van de sluier wilde hij niet oplichten. Dat doet hij pas zondag in de uitzending van zijn tv-programma.

Opgelost

In het televisieprogramma RTL Boulevard zei Peter R. De Vries donderdagavond dat het mysterie rondom Holloway zondag opgelost zal zijn. De Vries zei donderdagavond in het SBS-programma Hart van Nederland dat hij "nagenoeg alle vragen" rond de mysterieuze verdwijning heeft opgelost, "klip en klaar". Eerder dan zondag wil De Vries niet ingaan op de zaak.

Moeder

De moeder van Natalee Holloway, Beth, is donderdag in Nederland aangekomen. Dit op verzoek van Peter R. De Vries. Bij het RTL Boulevard waren donderdagavond beelden te zien van de moeder toen ze op luchthaven schiphol aankwam.

Bij het tv-programma Shownieuws zei De Vries donderdagavond de moeder de details rondom de zaak van haar dochter te hebben verteld. Dat was "een emotioneel moment", zo zei De Vries, die wederom niet specifiek op zijn bevindingen wilde ingaan.

Amerika

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries wordt "door de hele wereld" gebeld met vragen over zijn uitzending komende zondag over de verdwijningszaak van de Amerikaanse tiener Natalee Holloway.

Volgens De Vries willen vooral Amerikaanse tv-stations nu al de SBS6-uitzending kopen, nog voordat bekend is wat de inhoud zal zijn.
Gezocht: Patches 104th Infantry Division 'Timberwolf' en US Uniformen (Ike jackets, M-1943 en Sercive Officer Dress)
Rednas
Lid
Berichten: 1147
Lid geworden op: 17 jul 2006, 16:39

Re: 'Joran van der Sloot bekend moord Holloway'

Bericht door Rednas »

Ben ik de enige die Petert Rrrrrr. de Vries een walgelijke zelfingenomen (en veel te zelfverzekerde) kwal vind? Hij wil op deze manier alleen maar meer kijkcijfers dan Boer zoekt vrouw krijgen!
Gebruikersavatar
sobel
Lid
Berichten: 6660
Lid geworden op: 18 jun 2005, 21:07
Locatie: Nederland

Re: 'Joran van der Sloot bekend moord Holloway'

Bericht door sobel »

Dat lijkt me wel erg naief, als hij niet zeker van zijn zaak is stelt hij daarmee zijn imago en geloofwaardigheid wel heel erg op de proef, toch zal mijn tv ook op peter staan en niet zoals gewoonlijk op BZV
''voor de oorlog wist ik niet wie een jood was en wie niet. De nazi's hebben dat onderscheid gecreëerd''
gamer0004
Lid
Berichten: 1070
Lid geworden op: 30 mar 2006, 17:55
Contacteer:

Re: 'Joran van der Sloot bekend moord Holloway'

Bericht door gamer0004 »

Ik vind die PR (geen toeval deze afkorting :P) De Vries een beetje een sensatiemannetje is. En zeker als hij het mis heeft dan heeft hij Joran van der Sloot wel in een heel slecht daglicht gesteld en moet die kerel vervolgt worden.
Ik houd niet van de manier waarop hij dit aanpakt. Op donderdag al zeggen dat hij de zaak heeft opgelost en dan kan het grote hypen beginnen. Zo hoor je niet om te gaan met iets als dit.
Gebruikersavatar
Auke
Beste Avatar 2007/2008
Beste Avatar 2007/2008
Berichten: 1531
Lid geworden op: 17 mar 2005, 21:11

Re: 'Joran van der Sloot bekend moord Holloway'

Bericht door Auke »

Peter R. de Vries is inderdaad een walgelijk figuur. We moeten niet vergeten dat iemand onschuldig is totdat schuld is bewezen. De manier waarop Peter met Joran omgaat en hem in een slecht daglicht zet vind ik niet gepast voor een objectieve onderzoeker.
Давайте жить дружно (laten we in vriendschap samenleven)!
zero
Lid
Berichten: 143
Lid geworden op: 06 jul 2005, 13:15
Locatie: noordbergum

Re: 'Joran van der Sloot bekend moord Holloway'

Bericht door zero »

EXCLUSIEF: 'Wat Joran zegt is gewoon bullshit'

De handlanger die Joran zou hebben geholpen met het lijk van Natalee weet van niets.
Peter R. de Vries zegt de zaak Holloway te hebben opgelost door een bekentenis van Van der Sloot die is opgenomen met een verborgen camera. Zondagavond werd zijn reportage uitgezonden en daarin werd Daury genoemd als de handlanger die Joran op Aruba zou hebben geholpen zich te ontdoen van het lijk van de Amerikaanse Natalee Holloway. Daury verklaart tegen DAG op het moment van de verdwijning van Holloway, in mei 2005, in Nederland te zijn geweest en is volkomen verrast door de uitzending van De Vries...
Dat meen je niet!
‘Dat meen je niet. Nee, dat meen je niet. Echt? Maar dat klopt helemaal niet’, is de eerste reactie van de van oorsprong Colombiaanse Daury (21) vanuit Aruba als hij zaterdagnacht verneemt dat Joran van der Sloot (20) zijn naam noemt in de uitzending van Peter R. de Vries.

Daury is geschokt en boos als hij hoort dat Joran hem aanwijst als de vriend die hem heeft geholpen zich van Natalee’s lichaam te ontdoen. ‘Dat kan Joran niet gezegd hebben. Ik zat toen in Rotterdam op school. Dat is gewoon bullshit!’

Daury zegt volledig onwetend te zijn over zaak, hij is niet benaderd door Peter R. de Vries of justitie. Hij vraagt zich bovendien af waarom zijn vriend hem niet van de beschuldiging op de hoogte heeft gesteld: ‘We hebben gisteren nog ge-msn’t. Hij zei dat het best goed met hem ging. Waarom zei hij hier dan niets over?’

Van der Sloot verklaarde in aanwezigheid van een verborgen camera van Peter R. de Vries dat de Amerikaanse Holloway onwel werd na een vrijpartij en dat zijn vriend Daury hem met een boot hielp het lichaam in zee te dumpen. Nog voor de uitzending heeft Van der Sloot de verklaring herroepen en afgedaan als een verzinsel, dat simpel is te weerleggen. Tegenover DAG verwijst Joran naar een jongen genaamd Daury die een tijd in Nederland heeft gestudeerd en nu op Aruba woont.

Maar volgens Daury is het verhaal een verzinsel. Hij kent Joran vanaf zijn 15de via een vriend die bij Joran op school zat. En ‘we voetbalden samen. We waren toen niet van die dikke vrienden, hoor. Ik ben nooit met Joran en zijn vriendengroep uitgeweest naar Carlos ’n Charlie’s.’ (discotheek op Aruba waar Van der Sloot en Natalee uitgingen op 31 mei, de laatste avond dat ze is gezien, ZV). Daury heeft de hele uitgaansperiode van Joran niet meegemaakt. ‘Op mijn 17de vertrok ik naar Nederland om te studeren.’ Sindsdien was er weinig contact.

Eigenlijk leerde Daury Van der Sloot pas goed kennen toen hij in december 2007 op Aruba verbleef, nadat hij korte tijd voor de tweede keer vastzat in de zaak Natalee Holloway. Het tweetal pokerde samen in de casino’s in de hotels aan Palm Beach. ‘Ik heb hem nooit over Natalee gevraagd. Zo veel mensen kijken hem hier al raar aan. Het is lullig dat iedereen hem zo ziet. Hij zegt altijd dat het goed met hem gaat, maar ik weet dat dat ding van Natalee aan hem vreet.’
Daury zat in Nederland
Daury zat vanaf juli 2004 in Nederland om een MBO-opleiding in Rotterdam te volgen. Hij vertelt dat hij tussentijds eenmaal voor drie weken op vakantie naar Aruba ging: ‘Dat was op 2 januari 2005. Voor de rest ben ik non stop in Nederland geweest. Op 31 mei 2005, de dag dat Natalee verdween, was ik niet op Aruba.’ Pas eind december 2005 ging Daury terug naar het eiland. Toen waren Van der Sloot en zijn medeverdachten Deepak en Satish Kalpoe al op vrije voeten gesteld. Op de vraag of Daury een boot heeft moet hij lachen: ‘Nee, natuurlijk niet.’

Daury ging in Nederland in in het voorjaar van 2005 bijna elke dag naar de sportschool. Daarnaast werkte hij via een uitzendbureau en zat hij op school. Deze instellingen waren dit weekend niet bereikbaar om dit te bevestigen. Daury: ‘Maar justitie kan dat allemaal natrekken. Dan weten ze meteen dat ik er niets mee te maken heb en dat Joran daarover heeft gelogen.’ Een particuliere media opleiding bevestigt wel dat Daury in september 2005 bij hen een opleiding volgde.


Bron http://www.dag.nl
Lieve mensen ga ook eens naar de site van onze engeltje
http://www.bieuwkjemaaike.vlindersite.nl
Gebruikersavatar
Charly1975
Lid
Berichten: 3211
Lid geworden op: 30 jan 2006, 16:09
Locatie: Betuwe

Re: 'Joran van der Sloot bekend moord Holloway'

Bericht door Charly1975 »

sobel schreef:Dat lijkt me wel erg naief, als hij niet zeker van zijn zaak is stelt hij daarmee zijn imago en geloofwaardigheid wel heel erg op de proef, toch zal mijn tv ook op peter staan en niet zoals gewoonlijk op BZV
Volgens mij heb je BZV gewoon kunnen kijken omdat dit om 20:30 begon en Peter R. de Vries op SBS6 om 21:30.


Wat ik er van denk ? Ach....Joran is niet zo'n slimmerik heeft zijn hersenen teveel met wiet heeft overspoeld en die alleen zichzelf belangrijk vind. De vraag die niet gesteld is door Peter R. de Vries (via 'Patrick') is: waarom heb je niet gewoon een ambulance gebeld ????? Dat is een vraag waar ik mee zit.....als dat meisje begint te schacken en te trillen en dan ineens niets meer doet..... dan gaat Joran een 'vriend' bellen i.p.v. de ambulance en niet via zijn mobiel ... nee via een pay-phone ! Waarom ?? Als je niets te verbergen hebt, zoals hij zegt, dan kun je toch gewoon met je mobieltje de hulpdiensten inschakelen ? Als het meisje dan echt overleden blijkt dan kunnen ze middels autopsie bepalen wat de doodsoorzaak is.

Het zaakje blijft stinken, ik ben bang dat we in de toekomst nog wel een keer wat meer gaan horen over deze Joran. Het is nu al geen lieverdje.

Het rottige is dat Aruba er de dupe van wordt door de negatieve publiciteit terwijl zij hier ook niet om gevraagd hebben. De Amerikanen zullen weer vanalles gaan verwijten (daarbij vergeten ze voor het gemak dat hun eigen FBI ook geen zak heeft gevonden) waardoor de toeristen weer, tijdelijk, weg zullen blijven. En dat dankzij één mannetje.

Peter R. de Vries kickt uiteraard ook alleen maar op de kijkcijfers, de uitzending vond ik niet zo 'schokkend' als in eerste instantie werd verteld. Waarom heeft ie niet verder onderzocht ? Waarom ook niet op zoek naar die 'vriend' als je 'alles' boven water wil hebben ? In hoeverre ben je als Peter R. de Vries er zeker van dat dit ook weer niet door Joran uit z'n wiethersentjes geseipeld is ?

Het enige wat bijna met zekerheid te zeggen is, is dat Nathalee niet meer leeft.
We're fools to make war
On our brothers in arms


(Mark Knopfler/Dire Straits - Brothers in Arms)
gamer0004
Lid
Berichten: 1070
Lid geworden op: 30 mar 2006, 17:55
Contacteer:

Re: 'Joran van der Sloot bekend moord Holloway'

Bericht door gamer0004 »

Ik stoorde me trouwens gruwelijk aan hoe hij zelfingenomen bleef zeggen tegen die moeder van Natalee dat het een "full confession" is. "We have it all". En dan tegen die officier van justitie op Aruba "Ja dit is informatie waarvan het OM alleen maar heeft kunnen dromen he?" Zelfingenomen ***.
Ik denk dat die Joran wel schuldig is, de manier waarop hij het verteld aan die Patrick... Maar ik vind niet dat het op zo'n manier gebracht had moeten worden.
Gebruikersavatar
Sjoerd
Lid
Berichten: 3362
Lid geworden op: 28 nov 2002, 11:28
Locatie: Dronten (Flevoland)

Re: 'Joran van der Sloot bekend moord Holloway'

Bericht door Sjoerd »

Ik heb twee berichten uit dit topic verwijderd. Eén van Sobel en een reactie daarop van Jim.

Ik wil volstrekt duidelijk maken dat iemand onschuldig is totdat het tegendeel bewezen is. Dit geldt ook voor Joran van der S. Ik wil dus ABSOLUUT GEEN BERICHTEN ZIEN waarin wordt aangeboden om privégegevens van deze of gene te verstrekken.

De verklaring, een bekentenis is het niet, die hij gisteren in het programma van Peter R. de Vries onder indruk van softdrugs heeft afgelegd is lang niet voldoende om hem te veroordelen. Wij gaan hier dus niet op de zaken vooruit lopen. Besef goed dat het beeldmateriaal dat je gisteren gezien hebt een selectie is uit 25 uur beeldmateriaal en er dus een gekleurd beeld kan zijn ontstaan.

Wij gaan op dit forum geen faciliteiten bieden om een verdachte te stalken. Laat dat duidelijk zijn.

Ik wil Jim hartelijk danken dat hij duidelijk aangaf dat wat er gepost was niet door de beugel kon.

Sjoerd
'The past is a source of knowledge, and the future is a source of hope. Love of the past implies faith in the future. '
Stephen E. Ambrose
Gebruikersavatar
sobel
Lid
Berichten: 6660
Lid geworden op: 18 jun 2005, 21:07
Locatie: Nederland

Re: 'Joran van der Sloot bekend moord Holloway'

Bericht door sobel »

Hierbij even mijn publiekelijke excuses van mijn reactie gisteravond, het is uiteraard niet de bedoeling om mensen aan te sporen tot haat tegen een persoon, dat mag niet en dat kan niet. Ik heb dat gister wel gedaan en gelukkig heeft Sjoerd daar actie tegen ondernomen, de frustraties lagen gister erg hoog waardoor ik even niets anders kon inbrengen dan dat, ik hoop dat dat te begrijpen valt en geloof me, het gebeurd niet nog een keer.

Mvg
Ben
''voor de oorlog wist ik niet wie een jood was en wie niet. De nazi's hebben dat onderscheid gecreëerd''
gamer0004
Lid
Berichten: 1070
Lid geworden op: 30 mar 2006, 17:55
Contacteer:

Re: 'Joran van der Sloot bekend moord Holloway'

Bericht door gamer0004 »

Sjoerd, je hebt gelijk maar het was wél een bekentenis. In Nederland is een bekentenis echter geen bewijs en daarom is Joran ook nog onschuldig.
Gebruikersavatar
Jim
Lid
Berichten: 2046
Lid geworden op: 09 aug 2004, 03:56
Locatie: Budel
Ontvangen: 24 keer

Re: 'Joran van der Sloot bekend moord Holloway'

Bericht door Jim »

Naar mijn mening inderdaad een bekentenis. In hoeverre dat wel of niet klopt daar mag iedereen zijn eigen gedachten over hebben. En als hij o.a. hierop veroordeeld wordt oke.
Echter wat men ook van Joran vindt. Hij heeft geen moord gepleegd! Als hij bewust was dat ze leefde en aan haar leven bewust een einde heeft gemaakt dan wordt het moord.
Als zijn geheim opgenomen verklaring 100% klopt dat kan je hem van nalatigheid beschuldigen. Zelfs van dom en lomp gedrag.
Voor het laten verdwijnen van een lijk krijgt men op Aruba maximaal 6 maanden en in Nederland maximaal 1 jaar. Men zou misschien nog het een en het ander strafbaars kunnen vinden maar niemand hoeft erop te rekenen dat hij voor vele jaren in de cel verdwijnt.

Voor Peter begint nu het goede geld verdienen. Zijn beelden en talkshow optreden zullen zijn informanten investering, tijd en onkosten ongetwijfeld dubbel en dwars terug betalen. Ik weet zeker dat Peter R iets tegen onrecht heeft maar duidelijk ook niets tegen goed geld verdienen en sensatie.
Voor justitie komt nu de lastige taak om te bewijzen dat alles klopt en aanvullende bewijzen te vinden. Dat is wel het belangrijkste. Er is veel gelogen zoals te verwachten in deze zaak.
Als die handlanger Daury inderdaad niet op Aruba was wat klopt dan van de rest van Jorans uitspraken?
En dat mag Justitie allemaal uit gaan zoeken.
And not all the monkeys are in the zoo.
Every day you meet quite a few. (Swinging on a Star) Anne Shelton 1944
Gebruikersavatar
asjemenou
Moderator & Beste Avatar 2009
Moderator & Beste Avatar 2009
Berichten: 4830
Lid geworden op: 26 apr 2005, 16:35
Gegeven: 51 keer
Ontvangen: 93 keer

Re: 'Joran van der Sloot bekend moord Holloway'

Bericht door asjemenou »

Laat ik in de eerste plaats zeggen dat ik de zaak "Holloway" een zeer trieste zaak vind. Ten tweede, ik heb de uitzending van Peter R. de Vries niet gezien maar toch weet ik inmiddels net zoveel als de 7 miljoen mensen die de uitzending wel hebben gezien. Het “nieuws” schreeuwt mij van alle kanten toe. Dit noem ik de "macht" van de media. Iedereen zal en moet horen wat zij willen omwille van de kijkcijfers enz. Het meest trieste vind ik dat ze de moeder van Natalee Holloway naar Nederland hebben laten komen. Wordt er ook aan deze vrouw haar gevoelens gedacht? Die vrouw heeft een kind op een afschuwelijke manier verloren. Ik denk dat er geen dag in haar verdere leven zal zijn dat ze niet aan Natalee denkt. Moet dit echt allemaal op TV? Wie wil dat eigenlijk?
Ga serieus om met het WOII forum. Dan houden we het forum voor alle leden interessant!
Gebruikersavatar
Charly1975
Lid
Berichten: 3211
Lid geworden op: 30 jan 2006, 16:09
Locatie: Betuwe

Re: 'Joran van der Sloot bekend moord Holloway'

Bericht door Charly1975 »

asjemenou schreef:Laat ik in de eerste plaats zeggen dat ik de zaak "Holloway" een zeer trieste zaak vind. Ten tweede, ik heb de uitzending van Peter R. de Vries niet gezien maar toch weet ik inmiddels net zoveel als de 7 miljoen mensen die de uitzending wel hebben gezien. Het “nieuws” schreeuwt mij van alle kanten toe. Dit noem ik de "macht" van de media. Iedereen zal en moet horen wat zij willen omwille van de kijkcijfers enz. Het meest trieste vind ik dat ze de moeder van Natalee Holloway naar Nederland hebben laten komen. Wordt er ook aan deze vrouw haar gevoelens gedacht? Die vrouw heeft een kind op een afschuwelijke manier verloren. Ik denk dat er geen dag in haar verdere leven zal zijn dat ze niet aan Natalee denkt. Moet dit echt allemaal op TV? Wie wil dat eigenlijk?
Van die 7 miljoen (waar ik er overigens er één van was...maar om een hele andere reden dan de sensatie) zullen er genoeg zijn die 'dat' wil...... als niemand het zou willen zien zouden er niet zulke programma's gemaakt worden. Mensen willen graag anderen zien lijden ... is het aard van het beestje. Genoeg voorbeelden daarvan hoor...denk bijvoorbeeld aan de onthoofding van die Nick Berg...velen spraken hun afschuw er over uit...maar wilden het wel zien. Waarom gaat men bij een grote brand kijken ? Het is ellende van een ander.... Waarom gaat men naar een autorace kijken ? De meesten voor 'als er iets mis gaat' .

Mijn reden om te kijken was overigens omdat ik sinds twee jaar een 'band' met Aruba heb d.m.v. mijn vriendin die daar geboren is en waar nog een deel van mijn schoonfamilie woont. Aangezien ik er vorig jaar voor het eerst ben geweest was ik benieuwd waar Peter allemaal gefilmd heeft. Hij heeft in ieder geval uit dezelfde helikopter gefilmd als waar ik van de zomer heb ingezeten :lol: Detail: toen wij er waren (zomer 2007) werd er met geen woord over gepraat over de verdwijning....hier doet men net of men op Aruba het er al sinds het begin over heeft....ik moest het echt vragen aan mijn vriendin waar het was...en ook zij wist het niet met zekerheid te zeggen....die moest het weer even aan familie vragen. Dus geloof niet alles wat de media zegt 8)
We're fools to make war
On our brothers in arms


(Mark Knopfler/Dire Straits - Brothers in Arms)
Gebruikersavatar
racefiets
Lid
Berichten: 2753
Lid geworden op: 20 jul 2006, 15:46
Gegeven: 4 keer
Ontvangen: 37 keer

Re: 'Joran van der Sloot bekend moord Holloway'

Bericht door racefiets »

Plaats reactie