War games.

Digitale ontmoetingsplek. Hier kunnen berichten geplaatst worden die niet in een van de andere categorieën passen.
Gebruikersavatar
Brianlinden
Lid
Lid
Berichten: 2504
Lid geworden op: 03 jan 2004, 22:13
Locatie: Leiden

War games.

Bericht door Brianlinden »

[edit="Sjoerd"]zie dit topic om te begrijpen waar het over gaat: http://forum.wo2.nl/viewtopic.php?t=2648[/edit]

Proozië heeft de veiligheidsraad bijeen geroepen om goedkeuring te krijgen voor het inzetten van de speciale ruimtesonde die met microgolven het vasteland van Neo-Euromania kan frituren. Neo-Euromania heeft nog 24 uur om haar troepen terug te trekken.


-Neo-euromania spreekt een veto uit.
:D
Gebruikersavatar
Peter M
Lid
Berichten: 6271
Lid geworden op: 15 okt 2003, 18:09

Bericht door Peter M »

Niauw-Belgica heeft reeds een pact gesloten met Proozië.

3 van de vijf Belgicaanse fregatten zijn al op zee, om mogelijke nucleaire projectielen te onderscheppen. 5 Joint strike fighters en twee F-16's patrouilleren 24uur op 24 in het luchtruim rond het eiland, metd ezelfde doelstelling als de fregatten. Al het mobiele luchtafweergeschut is opgesteld aan de kusten van het eiland.

4 lichtbewapende schepen staan klaar om in konvooi een deel van de bevolking te evacueren in geval van nood.

Speciale troepen worden klaargemaakt voor commando operaties op neo-euromania, de rest van het landleger houdt zich naast de verdediging van Belgica ook klaar voor een massale invasie in euromania.

:)
Gebruikersavatar
Brianlinden
Lid
Lid
Berichten: 2504
Lid geworden op: 03 jan 2004, 22:13
Locatie: Leiden

Bericht door Brianlinden »

oeoe :D

Na de geforceerde oorlogsdreiging en de mislukte staatsgreep heeft op advies van de Hogere euromaanse raad besloten. Om zijn kernonderzeers terug te halen. De overige fregaten blijven op zee. Intusse heeft hij zijn "overige" bevolkingsgroepen van de noord en zuid pool afgehaald en naar Nieuw-Belgica gestuurd.

De onderminster van Defensie is door dit besluit afgetreden en is op 14 mei 2034 geexecuteerd wegens landveraad Neo-euromania heeft al zijn troepen in de Grenssteden gemobiliseerd en heeft zijn luchtmacht paraat om in te grijpen, Hun machtige legers zullen niet uit de weg gaan woor de respectloze dreiging van Nieuw-Belgica en Proozie


Oja en deze posters van Proozie hadden geen effect op de burgerbevolking!

Afbeelding
Gebruikersavatar
Sjoerd
Lid
Berichten: 3362
Lid geworden op: 28 nov 2002, 11:28
Locatie: Dronten (Flevoland)

Bericht door Sjoerd »

Nu wordt het Groot Sjoedanië toch echt even iets te gortig en het land besluit in te grijpen, mede op aandringen van de bevolking die massaal protesteerde tegen de afzijdige houding van haar regering in Maasanië.

Het stuurt twee nucleaire vliegdekschepen plus bijbehorende ondersteuningsschepen naar de internationale wateren rondom Neo Euromanië. Deze geweldige vloot wordt ondersteund door 35 luchtdoel fregatten, uitgerust met Seahawk helikopters om de vloot ook tegen onderzeeboten te beschermen.
Er worden patrouilles met jachtbommenwerpers gevlogen die uitgerust zijn met HARM raketten (HARM=HighspeedAntiRadiationMissile) speciaal tegen radars.
AWACS houden alle bewegingen ter land, ter zee en in de lucht in de gaten zodat precies bekend is waar welke Euromaanse eenheid zich bevindt.
Een geweldige luchtvloot van 2000 B-52 bommenwerpers staat klaar om het land op een bommentapijt te tracteren en er zijn ook nog eens 1000 F15 straaljagers stand by om de vloot bommenwerpers te escorteren, en eventueel een duit in het zakje te doen bij de bombardementen. Al deze vliegtuigen hebben als doel om alle opportune doelwitten te beschieten die ze tegenkomen. Speciaal voor de landmacht van Euromanië vliegen er 500 A-10 Tankbusters mee, en voor precisiebombardementen op de infrstructuur tevens 500 Tornado's.
Het Korps Mariniers is intussen aan het oefenen voor een grootscheepse invasie op de kust.
Ook de genie is druk bezig met het in elkaar zetten van kunstmatige havens om na de verovering en veiligstelling van het strand zo snel mogelijk de transportschepen met tanks, andere landmachteenheden en (medische) voorraden snel te kunnen lossen.
20.000 parachutisten worden gereed gehouden om de aanvoerwegen van de stranden te blokkeren ten tijde van de invasie. Hiervoor staat een vloot van nog eens 400 C17 transportvliegtuigen gereed. In ieder vliegtuig zitten vijftig man met een voertuig, varierend van lichte tanks tot bevoorradingstrucs.
Geleidewapenfregatten en nucleaire onderzeeërs nemen tatische doelwitten als radio en tv zenders, regeringsgebouw, electriciteitscentrale's en verkeersleidingscentra voor hun rekening.

Het leger staat paraat en sluit zich aan bij de Alliantie met Proozië en Belgica.
Is een diplomatieke oplossing nog mogelijk...
'The past is a source of knowledge, and the future is a source of hope. Love of the past implies faith in the future. '
Stephen E. Ambrose
Gebruikersavatar
Brianlinden
Lid
Lid
Berichten: 2504
Lid geworden op: 03 jan 2004, 22:13
Locatie: Leiden

Bericht door Brianlinden »

Nadat de agressoren Proozie, Nieuw-Belgica en Groot Sjoedanië. Hun troepen mobiliseren hebben de Andere landen

Robmaas en brabantica zich aangesloten bij Neo-euromania als een bondgenoot

De europiaanse lidstaan Antweent in Nieuw-belgica heeft na een stemming zich aangesloten bij Neo-Euromania. Daarbij zijn 10.000 burgers en 2000 militaren overgelopen naar Neo-Euromania en de legerop is 2 van zijn maarschalken kwijt. Neo-euromania was de lidstaat kwijt in de oorlog om de moetjamoeire berg keten. die na een staak het vuren als compensatie was gegeven.

-de oorlog begint-

Voordat Groot Sjoedanië zijn troepen werkelijk aan de grens kan plaatsen heeft Neo-Euromania zijn vliegtuigen in de lucht gestuurd net voordat 1/3 wou opstijgen zijn ze op de startbaan kapot geschoten waaronder een zeer groot deel van hun b52 vloot, Daarnaast heeft Euromania 2 hun uitschot van de noordpool en zuidpool eindelijk op Belgica losgelaten en de 24.000 criminelen en ander uitschot zijn daar bezig met de burgerbevolking systematisch over te laten lopen naar de tegenstander. Door middel van grootschaligen rellen worden groote delen van het land geavacueerd en naar de bosgebieden getransporteerd. Onderaanval van F117 bommenwerpens bereikt maar 60% van de burgers hun bestemming niet en word als KIA/MIA opgegeven.

-ik wacht af op de tegenreactie-
Laatst gewijzigd door Brianlinden op 10 jun 2004, 16:37, 2 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
LHek
Lid
Berichten: 762
Lid geworden op: 20 nov 2003, 14:58
Contacteer:

Bericht door LHek »

De Republiek van Brabantica met de bezette gebieden van Nova-Utreg, Nova-Zeelandia en de kolonie in de Indische Oceaan zijn gemobiliseerd ivm de dreigende oorlog. De dienstplicht is verlaagd tot 16 jaar tot 40 jaar. De stellingen aan de grens en de Meierij-linie zijn inmiddels bezet, artillerie word aangevoerd, schepen varen uit en de vliegtuigen staan paraat om Neo-Euromania en Robmaas te helpen.
Wij proberen een evt WO III te voorkomen en onze neutraliteit in stand te houden.
Op zoek naar alles dat te maken heeft met de 101ste Airborne Divisie, 51st Highland Division en al het andere dat te maken heeft met operatie Market Garden en operatie Pheaseant
Gebruikersavatar
Sjoerd
Lid
Berichten: 3362
Lid geworden op: 28 nov 2002, 11:28
Locatie: Dronten (Flevoland)

Bericht door Sjoerd »

net voordat 1/3wou opstijgen zijn ze op de startbaan kapot geschoten
De overige tweederde kwamen wel los van de grond of stonden in hun zwaar gepantserde betonnen shelters. Hierdoor heeft het leeuwendeel van de F-15 vloot de aanval overleeft en waren de A-10's en Tornado's ongeschonden uit de aanval te voorschijn gekomen.
Met het afzetten van enkele stukken snelweg die 5 kilometer lang zonder bochten waren en toevallig vlakbij het vliegveld liepen zijn vier nieuwe startbanen gecreeërd. De complete luchtarmada kiest het luchtruim en stevent recht op Neo Euromanië af.
De beshcietingen van de geleidewapenfregatten en onderzeeërs missen hun doel niet en het Neo Euromaanse communicatienetwerk ligt plat. Communicatie van het hoofdkwartier met de troepen is hierdoor onmogelijk geworden.
Een raketschild is gereedgekomen en beschermd Maasanië nu tegen luchtaanvallen samen met een kwart van de F-15 vloot.
De Tornado's vernietigen 98% van de bruggen en andere infrastrucuur van Neo Euromanië. De A-10's hebben inmiddels ruim 45% van de Euromaanse landstrijdkrachten vernietigd.
In afwachting van een reactie van Proozië en Belgica die ongetwijfeld nog een deel van de landstrijdkrachten voor hun rekening zullen nemen.
De F-15 vloot die naar Euromanië vloog heeft de brandstofvoorraden van dit land volledig vernietigd, dit in combinatie met de uitschakeling van een groot deel van de infrastructuur en communicatienetwerken heeft desastreuze gevolgen voor Euromanië.
En dan zet de zwaar verdedigde vloot van het Korps Mariniers gecombineerd met de eenheden van Proozië en Belgica koers richting de stranden...
'The past is a source of knowledge, and the future is a source of hope. Love of the past implies faith in the future. '
Stephen E. Ambrose
Gebruikersavatar
robin.h
Lid
Berichten: 1877
Lid geworden op: 11 nov 2002, 17:23
Locatie: Maastricht
Contacteer:

Bericht door robin.h »

Robmaas zet zijn leger in opperste paraatheid,en laat enkele goed getrainde soldaten opereren in vijandelijk gebied(Proozie)Zij proberen de goede verdedeging van prozie stuk te maken om zo een grote invasie te kunnen voorbereiden.
Mijn nieuwe verzamelsite: " http://www.worldwar2collector.tk "
Gebruikersavatar
LHek
Lid
Berichten: 762
Lid geworden op: 20 nov 2003, 14:58
Contacteer:

Bericht door LHek »

Spoedberaad in Nova-Brabantica, er werd gestemd of de rebubliek zich zou moeten mengen in de oorlog of neutraal zou moeten blijven. Een kleine 20% wil neutraal blijven en de overige 80% wil Euromania steunen.
De vloot is inmiddels bij de kust van Sjoerdanie en stellingen worden genomen in Belgica. Proozie en Sjoerdanie krijgen een ultimatum van 20 minuten, geven ze zich dan nog niet over dan barst de hel los...
Enkele genie en technische dienst afdelingen zijn inmiddels naar Euromania gestuurd om enkele bruggen te repareren.
Op zoek naar alles dat te maken heeft met de 101ste Airborne Divisie, 51st Highland Division en al het andere dat te maken heeft met operatie Market Garden en operatie Pheaseant
Gebruikersavatar
Brianlinden
Lid
Lid
Berichten: 2504
Lid geworden op: 03 jan 2004, 22:13
Locatie: Leiden

Bericht door Brianlinden »

Na de laffe daad van Sjoerdiestan :P moblisiseert Neo-euromania de burgerbevolking en vult de pijnlijke gaten in het leger aan. Na een commando actie heeft Neo-euromania de president van Prozie gegeizeld en eist de terug trekking van alle troepen in de buurt van neo-euromania ze hebben geweigerd dus de opperbevelhebben van de troepen is vermoord en begraven in een leeuwenkooi. Daarna is 59% van de bruggen en de infrastructuur herbouwd met baily bruggen van bondgenoten en word alles uit de kast gehaald van 100den jaaren oud die het tot nu toe nog redden daarnaast zijn er 10.000 Patriots en 30.000 extra reserves uit Robmaas gekomen Brabantica heeft zijn gehele luchtvloot in het luchtruim van neo-euromania gestuurd om de laffe vliegtuigen neer te schieten
Gebruikersavatar
Sjoerd
Lid
Berichten: 3362
Lid geworden op: 28 nov 2002, 11:28
Locatie: Dronten (Flevoland)

Bericht door Sjoerd »

Maar de Groot Sjoedaanse vloot wierp roet in het eten. de onderzeeërs kwamen de vloot op het spoor en vernietigden deze in zo'n grote mate dat het restant niet aan een invasie toekwam. De torpedo's zoefden door het water dat het een lieve lust was en nadat een aantal Nova Brabanticaanse schepen duikles hadden gekregen besloot de Brabanticaanse vloot zich terug te trekken, welis waar tegen een hoge kost: 1/3 van de onderzee vloot der Groot Sjoedanië ging verloren bij de strijd.
Als vergelding voor dit belachelijke ultimatum worden bovendien 200 kruisraketten op diverse doelen in Nova Brabantica afgeschoten, die daar veel schade aan gebouwen en infrstructuur aanbrengen.

Alle vliegtuigen die deelnamen aan de sorties op Neo Euromanië staan inmiddels weer veilig in hun hangars op hun zwaar bewaakte vliegvelden.
Slechts een F-15 ging verloren bij de landing.
Laatst gewijzigd door Sjoerd op 10 jun 2004, 16:51, 1 keer totaal gewijzigd.
'The past is a source of knowledge, and the future is a source of hope. Love of the past implies faith in the future. '
Stephen E. Ambrose
Gebruikersavatar
robin.h
Lid
Berichten: 1877
Lid geworden op: 11 nov 2002, 17:23
Locatie: Maastricht
Contacteer:

Bericht door robin.h »

Robmaas heeft nog eens extra 20.000 infanteristen gestuurd.De overige soldaten worden nog tegengehouden door de president van Robmaas(Ikke).Robmaas wil afwachten op een reactie van de vijanden,om zo toch te proberen geen 3de wereldoorlog te laten uitbreken.Als er aanvallen op mijn bondgenoten word gepleegd dan krijgt mijn leger de toestemming om proozie,sjoerdiestan,en nieuw-belgica aan te vallen.
Mijn nieuwe verzamelsite: " http://www.worldwar2collector.tk "
Gebruikersavatar
Brianlinden
Lid
Lid
Berichten: 2504
Lid geworden op: 03 jan 2004, 22:13
Locatie: Leiden

Bericht door Brianlinden »

Door de oorlog heeft niemand opgemerkt dat er een MEGA komeet naar de aarde kwam en die is neergeslagen op Sjoerdanie. Er is niks meer van over. De overige landen besloten het erbij neer te leggen na een totaal van 44 miljoen doden aan alle fronten hebben ze vreden gesticht. De massamoorden van Nieuw-Belgica zijn nog steeds niet opgehelderd en de President van Proozie leeft nog.
Gebruikersavatar
LHek
Lid
Berichten: 762
Lid geworden op: 20 nov 2003, 14:58
Contacteer:

Bericht door LHek »

Nova-Brabantica heeft na de overwinning deze dag als Overwinningsdag ingesteld en 11 juni is voortaan Oorlogsslachtoffersdag. In de hoofdstad worden festiviteiten gehouden met een grote militaire parade waar oa ook de 31e Paradivisie en de 14e Commando brigade aan deelnamen.
Op zoek naar alles dat te maken heeft met de 101ste Airborne Divisie, 51st Highland Division en al het andere dat te maken heeft met operatie Market Garden en operatie Pheaseant
Gebruikersavatar
Peter M
Lid
Berichten: 6271
Lid geworden op: 15 okt 2003, 18:09

Bericht door Peter M »

In Belgica is er ondertussen een overweldigend aantal vrijwillige aanmeldingen voor het leger binnengekomen. Een landleger van 35.000 manschappen staat in voor de verdediging van het eiland en het luchtruim.
Een groot aantal kleinere schepen van de commerciële vloot is bewapend, en zal zorgen voor een permanente bewaking van de kusten. Al de troepen die zich aan het klaarmaken waren voor een eventuele invasie worden nu gestationeerd in de verdedigingslinies aan de kust.
Elk fergat dat voor Belgicaanse wateren ligt wordt nu bewaakt door 4 Zodiacs en 6 torpedobootjagers, tegen eventuele commandoacties.

Belangrijke heveninstallaties worden streng bewaakt door het landleger.

Door de verhoogde binnenlandse veiligheidsmaatregelen, zal een belgicaanse deelname in een eventuele invasie in één van de drie bandietenstaten ( :wink: ) beperkt worden tot hulp van de marine en luchtmacht en slechts 7.500 soldaten uit de landcomponent.
Gesloten