Militaria verzamelaar gezocht voor evenement

Digitale ontmoetingsplek. Hier kunnen berichten geplaatst worden die niet in een van de andere categorieën passen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Volkspolizei
Lid
Berichten: 408
Lid geworden op: 13 nov 2008, 16:28

Militaria verzamelaar gezocht voor evenement

Bericht door Volkspolizei »

Beste …,

Hierbij zouden wij u willen uitnodigen op zaterdag 20 april in EYE Film Instituut Nederland deel te komen nemen aan de Reclamekermis. Vanwege uw unieke verzameling, zouden wij uw deelname en aanwezigheid zeer op prijs stellen.

Wat vindt er die dag allemaal plaats?
Een dag lang zijn reclames uit de collecties van EYE en Beeld en Geluid te zien, waarvan de vroegste zelfs dateert uit 1899! Wij gaan daarbij ook op zoek in de archieven naar unieke reclamefilmpjes die gerelateerd zijn aan uw verzameling.’

Wat vragen we van u?
Van 14:00 – 16:30 vindt het middagdeel plaats onder de titel ‘Van obsessie tot verzameling’. Reclame geeft een interessante en vaak grappige blik op het verleden. Toch liggen reclamecollecties in filmarchieven soms weg te stoffen op de planken van archieven.

U heeft niet alleen een collectie van voorwerpen waarvoor reclame wordt gemaakt, maar ook spullen die zelf drager van reclameuitingen zijn. We zouden u willen verzoeken een aantal voorbeelden van uw verzameling mee te brengen naar EYE, genoeg om een kleine tafel mee te vullen. Er zal een presentator aanwezig zijn die u, en aan aantal andere verzamelaars, achter deze tafels zal interviewen over uw unieke verzamelingen. Het publiek zal ook bij deze gesprekken betrokken worden. Hoe is uw verzameling to stand gekomen? Wat betekenen uw spullen, niet alleen voor uzelf, maar ook voor het publiek? Welke herinneringen heeft het publiek bij het zien van uw collectie? Wat zouden zij er bijvoorbeeld van bewaren, maar vooral, waarom?

Wilt u de kans nemen om meer, en wellicht nieuwe, informatie over uw verzameling in te winnen, vergezel ons dan tijdens de middag ‘Van obsessie tot verzameling’.
Graag horen we van u of u komt. Mocht u verdere vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op!

Met vriendelijke groet,
Claudy Op den Kamp

De Reclamekermis wordt georganiseerd door Plymouth University (UK) in samenwerking met EYE en Beeld en Geluid, en financieel mogelijk gemaakt door het EU-HERA Knowledge Transfer project “Advertising the Sublime”.
"One man's rubbish is another man's treasure"
Plaats reactie