In hoeverre gaat dit op?

Digitale ontmoetingsplek. Hier kunnen berichten geplaatst worden die niet in een van de andere categorieën passen.
Gesloten
Faan Singh Long
Lid
Berichten: 3
Lid geworden op: 11 apr 2021, 21:32

In hoeverre gaat dit op?

Bericht door Faan Singh Long »

Hallo allemaal,

Dit is mijn tweede poging van mijn eerste bericht hier. Ik heb mij specifiek aangemeld bij een website over de tweede wereldoorlog, omdat ik online een vergelijking tegen kwam waar ik niet voldoende zich op heb om in te kunnen schatten in hoeverre de vergelijking op gaat. Ik zie vergelijkingen, dat is een ding dat zeker is. Laat ik beginnen met deze tweet. Dat was ook het eerste dat ik zag en waardoor ik mijzelf dit afvraag.
https://twitter.com/i/status/1376233332212523012
Ik kan me haar gevoel goed voorstellen. Op veel momenten zie ik mensen elkaar affakkelen vanwege de corona maatregelen. Er is geen discussie mogelijk lijkt het wel. Degenen zonder maskertje lijken inderdaad wel 'ziekte dragers'. Terwijl ondertussen degenen met maskertje zichzelf afzonderen. De angst regeert, met betrekking tot een ziekte waarover inmiddel bekend is geworden dat slechts 0,15% van de mensen er aan sterft; minder dan aan een milde griep.
Hierdoor ben ik op zoek gegaan naar historische vergelijkingen. Dit blijkt waar te zijn:
https://encyclopedia.ushmm.org/content/ ... -the-enemy
"A number of groups were targeted as enemies or outsiders. They included Jews, Roma View This Term in the Glossary (Gypsies), homosexuals, and political dissidents. Also targeted were Germans viewed as genetically inferior and harmful to “national health,” such as people with mental illness and intellectual or physical disabilities."
De vergelijkingen gaan nog verder in de zin van het 'test opening', waar iedereen mee bezig is. Ik vond dit op de WO2 website (en dat is hoe ik dit forum gevonden heb):
https://www.tweedewereldoorlog.nl/kenni ... atregelen/
Link gerepareerd; nog een paar bijgevoegd.
https://www.jck.nl/sites/default/files/ ... 0B0198.jpg
https://www.npostart.nl/voor-joden-verb ... W_03862695
Bronnen te over.

"De maatregelen van de nazi’s om Joden uit het maatschappelijke leven te weren, gelden vanaf november 1940 ook in bezet Nederland. Alle Joodse ambtenaren worden ontslagen en Joden hebben geen toegang meer tot openbare gelegenheden."
Zeker gezien het 'vaccinatie paspoort' dat overal ter wereld voorgedragen wordt is de vergeliking niet weg te denken:
https://vantlindenhoutmuseum.nl/ausweis-bitte/
Dit heet een medische apartheid. Een totalitaire uiting van een medische dictatuur. Ook ik heb dezelfde ethische bezwaren als het artsencollectief beschrijft:
https://artsencollectief.nl/vaccinatiep ... cRT2DJmBNY
"Ethische grenzen worden overschreden
Bij invoeren van een ‘vaccinatiepaspoort’ worden mensen onder druk gezet een behandeling te ondergaan waarvan nog niet zeker is dat de voordelen voor hun gezondheid opwegen tegen de mogelijke medische risico’s. Dit gaat volgens het Artsen Collectief duidelijk een ethische grens over. Het invoeren van een dergelijk paspoort zal druk leggen bij mensen die twijfelen of het vaccin liever niet nemen, omdat een deel van hun vrijheid er van afhankelijk wordt. Dit is duidelijk in strijd met het individuele recht op zelfbeschikking, een grondslag van de mensenrechten.
De Gezondheidsraad geeft in haar advies van 14 januari jl. ruimte om bedrijven mensen te laten weigeren op basis van een testuitslag of vaccinatiestatus. Hoewel de Tweede Kamer eerdere moties (25295, nr. 864 en 25295, nr. 676) heeft aangenomen om indirecte vaccinatieplicht niet toe te staan, zal de ruimte die dit advies geeft aan bedrijven wel tot indirecte vaccinatieplicht of testplicht leiden.
Ook hiermee ziet het Artsen Collectief een duidelijke ethische grens overschreden worden. De Tweede Kamer moet dan ook niet toestaan dat bedrijven en instellingen een vaccinatie als vereiste stellen om mee te doen aan een normaal maatschappelijk en sociaal leven. De richting waarin de coronamaatregelen nu gaan, scheppen een gevaarlijke precedent waar zelfbeschikking en recht op integriteit van het lichaam in het gedrang komen."
Ik moet zeggen dat ik veel vergelijkingen zie van het traject dat Hitler-Duitsland volgde in de tweede wereldoorlog. Gelukkig is er nog geen sprake van genetische zuiveringen en verwacht ik ook niet dat Rutte daar aan zal beginnen...zelfs niet na de Omtzigt Gate! Maar Kaag is niet te vertrouwen natuurlijk! :P Grapje. :)

Maar mijn vraag is in hoeverre jullie vinden dat de vergelijking opgaat. De meesten met wie ik het hierover heb denken dat ik een wappie ben. In dit geval is dat misschien waar, maar zoals aan het begin gezegd is er vaak geen gesprek mogelijk. Mensen willen het niet weten. Ik ben op zoek naar een serieuze dialoog hierover.


Ten slotte wil ik zeggen dat juist het feit dat helemaal geen dialoog mogelijk lijkt te zijn over deze vergelijking mij nogmaals laat denken aan Hitler-Duitsland. Hoevelen zeiden er niet: "Ich habe es nicht gewusst"? Iedereen had verdenkingen en had verhalen gehoord, maar mensen geloofden gewoonweg niet dat hun regering zo ver zou gaan. Ze konden zich zo'n gruwelijk kwaad niet voorstellen.

Ik lees graag jullie meningen.

Toevoeging:
Ik vind het opvallend dat een actueel onderwerp dat volop in het nieuws is niet bij de actuele onderwerpen besproken mag worden. Maar ik zal meegaan in de beslissing natuurlijk. Voorts lees ik een aantal reacties bij het originele bericht, die geen fundering hebben:
viewtopic.php?f=4&p=540136&sid=7c754d85 ... beea7c4353
Daarmee bedoel ik (als reactie op de reacties):
- Ik zeg nergens dat de Nederlandse regering nationaal socialistisch is. Ik maak wel grappen over totalitair. Als ik mij over de regering uit zou spreken op zo'n manier zou ik fascisme noemen, omdat de gevolgen daar veel van weg hebben. Dat staat los van de intentie van de regering. Maar dat zou een ander onderwerp moeten zijn. Overigens zou dat leerzaam zijn voor velen hier, zo te lezen.
- Ik zeg ook niet dat Nederland een medische dictatuur is. Ik zeg dat holocaust overlevers dat zeggen en artsencollectieven daarvoor waarschuwen. Daardoor ben ik vergelijkingen gaan zoeken. Die zijn er. Mensen die reageerden met is niet zo, of is gespeend van historisch besef vind ik heel raar. En zijn, gebaseerd op de bronnen, foutief.
- We zien bovendien dat wereldwijd de medische excuses heel erg vaak gebruikt worden als excuus voor apartheid. Genetisch materiaal als onderdeel van een rassenleer of nationaliteit, Als excusse voor de genociden in China (Falung Gong, Oeigoeren en Tibetanen). Ik las ook artikelen over een medische dictatuur in Zuid-Afrika (maar ik heb te weinig kennis daarover om dat vol vertrouwen te zeggen)Over andere schrikbewinden weet ik niet voldoende om zo iets te zeggen, maar bijna altijd zit er een element van een medische achtergrond in.


Waar het mij om gaat is bespreken (met argumentatie), in hoeverre de term medische apartheid opgaat voor Nederland (en de wereld) op dit moment; dan wel in de nabije toekomst. Dus niet een niet bestaande relatie met nationaal socialisme in Nederland, waar ik het niet over heb en niet gewoon klakkeloos een ongefundeerde mening plaatsen alsof er geen enkele reden is om dat te denken, zoals in de genoemde voorgaande poging. Gewoon: in hoeverre gaat dat op en waarom vinden jullie dat? Vandaar ook de titel enzo.

Bij voorbaat dank.
Ik hoop wat te leren.
Faan Singh Long
Lid
Berichten: 3
Lid geworden op: 11 apr 2021, 21:32

Re: In hoeverre gaat dit op?

Bericht door Faan Singh Long »

Bij het copy/pasten waren alle linkjes mislukt. Ik heb ze zojuist weer gerepareerd :)
Lees vooral die van het artsen collectief en bekijk de eerste van twitter.
Gebruikersavatar
Erik
Beheerder
Beheerder
Berichten: 5187
Lid geworden op: 20 aug 2004, 21:52
Locatie: Veluwe
Gegeven: 7 keer
Ontvangen: 51 keer

Re: In hoeverre gaat dit op?

Bericht door Erik »

Dit is de kern van je inzending:
Faan Singh Long schreef:Waar het mij om gaat is bespreken (met argumentatie), in hoeverre de term medische apartheid opgaat voor Nederland (en de wereld) op dit moment; dan wel in de nabije toekomst.
Mij ontgaat volkomen de relatie met de doelstellingen va dit forum:
- kennisvergaring en kennisdeling
- ontmoetingsplaats voor geïnteresseerden in WO2
- verzamelen van WO2-gerelateerde voorwerpen (m.n. militaire)
- voorlichting
- in leven houden van de herinnering.

Jouw vraag is zeer legitiem. Alleen niet voor dit forum. Politiek wordt hier niet niet bedreven en al helemaal niet over iets wat nauwelijks een link heeft met de 2e wereldoorlog.
We laten als beheerders jouw vraag even staan. Wel houden we de ontwikkeling en de reacties scherp in de gaten.
BSM Williams in <it ain't half hot, mon>:
"Oh dear. How sad. Never mind."
Gebruikersavatar
patrickh
Lid
Berichten: 4887
Lid geworden op: 31 dec 2003, 20:21
Locatie: nederland
Gegeven: 98 keer
Ontvangen: 68 keer

Re: In hoeverre gaat dit op?

Bericht door patrickh »

Het is babbelbox, Erik. Verder ben ik van mening dat er in bovenstaand stuk teveel onrechtmatige vergelijkingen in staan dat ik er verder niet meer op inga. Verdiep je in WOII, en dan zie je vanzelf wat ik bedoel... enigste doel is onrust veroorzaken door tegenstanders van de corona maatregelen.
Mijn antwoord staat verder buiten hoe ik er zelf over corona en maatregelen denk.
Gebruikersavatar
svdwal
Lid
Berichten: 344
Lid geworden op: 09 jun 2006, 14:24
Locatie: Renkum
Gegeven: 1 keer
Ontvangen: 4 keer
Contacteer:

Re: In hoeverre gaat dit op?

Bericht door svdwal »

Wat mij betreft mag dit topic dicht, naar mijn mening zet je jezelf volledig buitenspel zodra je de Corona maatregelen gaat vergelijken met de verschrikkingen van de 2e wereldoorlog. Ik raad de vraagsteller van harte aan om zich eerst goed, grondig en onbevooroordeeld in de 2e wereldoorlog te verdiepen en dan met name het civiel aspect.

Onrustzaaiers hebben we geen behoefte aan,

Gr.

Sjoerd
Verzamelaar en uitbeelder van de Nederlandsche mobilisatie periode 1939-1940.
Gebruikersavatar
Proos
Technisch beheerder
Technisch beheerder
Berichten: 8134
Lid geworden op: 28 jan 2002, 17:25
Gegeven: 14 keer
Ontvangen: 35 keer
Contacteer:

Re: In hoeverre gaat dit op?

Bericht door Proos »

Het antwoord op de vraag "in hoeverre gaat dit op" lijkt inmiddels wel duidelijk, we zijn nu twee topics verder. :/

Dit topic gaat dicht om dezelfde redenen als eerder genoemd in het andere topic.

Het openen op een willekeurige andere plek maakt het nog niet in overeenstemming met de forumregels. Een stelling als vraag verpakken, maakt het ook nog niet automatisch een vraag. We hebben hier geen levendige discussie over het onderwerp, maar er wordt gereageerd op de stelling. Daarenboven hebben we niet voor niets het forum "discussiëren", wat hier mogelijk wel voor geschikt was geweest, enkele jaren geleden gesloten.

Getuige dit topic lijkt me dat nog steeds een goed besluit.

Slotje.
Those who cannot remember the past are condemned to repeat it. ~ George Santayana (1863-1952), The Life of Reason, Volume 1, 1905
Steun het forum | Forumregels | Gebruiksovereenkomst | FAQ | Zoek een moderator
Gesloten