Ook in deze tijd opnieuw vervolging

Digitale ontmoetingsplek. Hier kunnen berichten geplaatst worden die niet in een van de andere categorieën passen.
Plaats reactie
Guus
Lid
Berichten: 1
Lid geworden op: 01 aug 2005, 22:52

Ook in deze tijd opnieuw vervolging

Bericht door Guus »

Het is bijna niet te geloven maar sinds de vervolging van de joden tijdens WOII, is er nu weer opnieuw een vervolging. Deze keer worden beoefenaars van de vreedzame Qigongpraktijk Falun Gong vervolgd in China. In opdracht van de regering.

Wat is Falun Gong?
In 1992 introduceerde Dhr. Li Hongzhi Falun Gong. Falun Gong kun je ongeveer vergelijken met Qigong of Tai Chi. Je hebt vast weleens mensen in het park langzame sierlijke bewegingen zien maken, waarbij ze hun geest leegmaken en hun innerlijke energie zuiveren. Zo verkrijgen ze innerlijke rust en een betere gezondheid. Falun Gong is ook zoiets. Beoefenaars doen dagelijks 5 rustige oefeningen om hun lichaam te energetiseren en te zuiveren. Daarnaast probeert men te leven volgens 3 principes (Waarachtigheid, Mededogen en Verdraagzaamheid) om zo hun morele karakter te verbeteren en een beter mens te worden. Voor meer info kun je kijken op http://www.falun.nl

Waarom vervolging?
Waarom zou de regering dan onschuldige mensen vervolgen die juist alleen maar goed willen zijn? Falun Gong werd slechts binnen enkele jaren razend populair in China (en daarbuiten). De Communistische Partij daar bestaat ongeveer uit 20 miljoen leden. Beoefenaars van Falun Gong werden echter geschat op een aantal van 100 miljoen. Dit zag de regering waarschijnlijk als bedreiging voor haar macht. Dat is onnodig, want Falun Gong heeft geen politieke doeleinden, nocht streven we macht na. Toch besloot de regering om in 1999 Falun Gong compleet weg te vagen. Dit gebeurd nog steeds op de dag van vandaag. Beoefenaars worden hardhandig gearresteerd en naar werkkampen gestuurd, waar ze dagelijks worden gemarteld, verminkt, verkracht en zelfs gedood. Op http://www.faluninfo.nl kun je hier mee info over vinden. Ook kun je bij tabblad petities online je handtekening zetten zodat de kans groter is dat het Internationaal Gerechtshof de zaak in behandeling neemt tegen de verantwoordelijke voor de vervolging van Falun Gong. Wereldwijd zijn er al zo'n 60 rechtzaken ingediend. Alvast heel erg bedankt voor jullie steun.

Groetjes van Guus
Gebruikersavatar
Roel R.
Lid
Berichten: 5675
Lid geworden op: 21 sep 2003, 01:50
Contacteer:

Bericht door Roel R. »

> Babbelbox
Plaats reactie